Рецепт Салат з паростками пшениці
Цей весняний салат дуже корисний. Молоді паростки пшениці можна поєднувати з різними овочами, коренеплодами, насінням і горіхами. Салат чудово доповнить основне блюдо.
опис приготування:
Процес вирощування триває довго, але нічого складного тут немає. Пророщених пшеницю можна вживати в їжу, коли паростки стануть величиною 1-3 мм. (використовуємо і зерна, і паростки). далі, пшеницю потрібно посадити і дочекатися зелених паростків. паростки висотою 5-8 см. ніжні і м'які, їх можна додавати в різні салати (використовуємо тільки паростки). Якщо пшениця буде рости далі, паростки стануть щільніше і грубіше. Для салатів такий варіант вже не підійде.
- Паростки пшениці— 1 пучок
- Перець болгарський— 1 частина
- горіхи волоські— 3 штуки
- часник— 1 зубчик
- Сік лимона— 1 Ст. ложка
- Масло оливкове— 2-3 Ст. ложок
- сіль— 1 щіпка
- Перець чорний мелений— 1 щіпка
Як виростити зелені паростки будинку.
Пшеницю добре промиваємо. далі, заливаємо чистою водою і залишаємо на 8 годин. потім, пшеницю промиваємо і знову залишаємо у воді на 8-10 годин. Коли пшениця набубнявіє, викладаємо її на деко і накриваємо мокрим рушником.
через 12 годин проклюнутся паростки.
через 36-48 годин пшениця проросте. У такому вигляді її можна додавати в салати, десерти і випічку.
Частина пшениці кладемо зверху на горщик із землею. поливаємо. Щоб пшениця виросла потрібно 3-6 днів. через 3 дня будуть небоьшіе паростки, які вже можна використовувати. далі, паростки піднімуться сильніше. Їх можна використовувати для салатів.
Паростки пшениці дрібно ріжемо і висипаємо на тарілку.
Додаємо болгарський перець.
Для заправки з'єднуємо оливкова олія і сік лимона. Додаємо подрібнений часник, сіль і мелений перець.
Салат з пророщеної пшениці посипаємо колотими волоськими горіхами і поливаємо заправкою. Готово. Смачного!
Подібні рецепти
Азіатський Салат з макаронами, яловичиною, брокколі і паростками квасолі
Самогон готують на пшеничному брагу, іноді з дріжджами, а іноді без них. Саме, про другий спосіб, я і хочу розповісти в даному рецепті. Самогон виходить більш натуральним, але бродить довше. опис приготування: Перед вами — класичний рецепт приготування самогону з пшениці без дріжджів. готовий ...
Салат з курки і помідорів
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...
Риба в мікрохвильовці
Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...