Рецепт Рікотта з лимоном та базиліком
Влаштуйте у себе вдома день високої італійської кухні — приготуйте рикотту з базиліком. Домашня рикотта з базиліком універсальна — її можна намазувати на хліб, додавати в страви або є просто так.
опис приготування:
Рікотта з базиліком — це той випадок, коли ми своїми руками з простих підручних інгредієнтів готуємо справжній делікатес, за який в італійському ресторані б попросили ого-го. Готується цей делікатес не надто клопітно, але виходить — божественно смачним. Не порівняти з тими кремовими пастами, що продаються в магазинах.
Як використовувати рикотту з базиліком? Так як вам більше подобається. Її можна намазувати на хліб і тости, можна загортати в млинці і лаваші, можна використовувати в приготуванні других страв і випічки, можна подавати навіть як соус або є просто так.
Але спробувати приготувати таку красу треба обов'язково.
І не забувайте — готувати потрібно з задоволенням!
- молоко— 4 L
- лимон— 3 штуки
- базилік— 1/2 склянки
- сіль, чорний перець— — За смаком
Крім того, сразу обращаю ваше внимание — пригодится обыкновенная марля и кулинарный термометр, который крепится к кастрюле.
Що ж, почнем з того, что выжмем и процедим от мякоти сок лимона. Має вийти приблизно 2/3 склянки соку — на это уходит от 2 до 4 лимонів, в зависимости от их размера и сорта.
Берем сито или дуршлаг, покрываем его марлей и ставим в очень глубокую миску.
В крупную кастрюлю наливаем молоко.
На среднем огне нагреваем молоко до 85 градусів, постійно помішуючи, щоб молоко не втекло.
Как только молоко нагреется до 85 градусів — снимаем его с огня и смешиваем с лимонным соком. Оставляем молоко с лимонным соком на полчаса.
Спустя полчаса переливаем содержимое кастрюли в сито, покрытое марлей.
Марлю сворачиваем и хорошенько отжимаем от жидкости.
власне, оставшаяся в марле после отжима мякоть — это и есть рикотта.
Теперь необходимо мелко нарубить примерно полстакана базилика.
Смешиваем свежую рикотту с базиликом.
Туда же добавляем цедру половины лимона.
солимо, перчимо і добре перемішуємо.
Перекладываем рикотту в контейнер или емкость для хранения — і ставимо в холодильник на ніч. Наутро крем из рикотты с базиликом будет готов, и его можно будет использовать. повірте, це дуже, дуже смачно!
Подібні рецепти
Рікотта з вишнею
Цей сир часто зустрічається в італійській кухні. Її використовують для десертів, випічки, для салатів, закусок. І ви, як приготувати рикотту домашню? повірте, це не складніше, ніж зробити сир. опис приготування: Рікотту можна зробити з додаванням лимонного соку або замінити його оцтом. Готову ...
Рікотта з сироватки
Рікотта - один з вишуканих сирів, який належить до італійської кухні. Він дуже багатий на кальцій, навіть більше, ніж сир або молоко. пропонуємо спробувати, як приготувати рикотту з сироватки. опис приготування: Цей вид сиру дієтичний, тому його рекомендують до вживання тим, хто дотримується о...
Рікотта з медом і фігами
Рецепт приготування чудового десерту, який порадує вас після будь-якої їжі або ж складе чудовий сніданок. опис приготування: Хто сказав, що десерту чекають тільки діти? Спробуйте чудовий кремовий десерт «Рікотта», і ви відчуєте справжній смак дитинства. Готуючи цей десерт, будьте готові до тог...
Піца з помідорами та базиліком
Рецепт приготування піци з помідорами, свіжим базиліком, сиром Моцарелла і пармезаном. опис приготування: За цим рецептом у вас вийде прямокутна піца розміром приблизно 32Х45 см. сухих дріжджів— 2 1/2 чайних ложки солі— 3/4 чайних ложки цукру— 3/4 чайних ложки води— 1 1/3 склянки оливкова ол...
Салат з помідорів з базиліком і часником
Салат з помідорів з базиліком, часником і сиром фета — відмінний варіант для легкого обіду або перекусу, а якщо до нього подати ще й шматочок запеченого м'яса — вийде повноцінний обід або вечерю. опис приготування: Якщо готувати цей салат без сиру фета, то він буде зовсім річним, але з сиром в...