Рецепт Рікотта домашня

Рецепт Рікотта домашня
Кількість порцій: 4 Час приготування: 1 г. 30 хв.
Цей сир часто зустрічається в італійській кухні. Її використовують для десертів, випічки, для салатів, закусок. І ви, як приготувати рикотту домашню? повірте, це не складніше, ніж зробити сир.

опис приготування:

Рікотту можна зробити з додаванням лимонного соку або замінити його оцтом. Готову рикотту перекладіть в контейнер і зберігайте в холодильнику під закритою кришкою. Їжте цей сир так, можна додати до нього горіхи, мідь, ягоди і фрукти або використовуйте для приготування інших страв.

  • молоко— 4 склянки
  • вершки жирні— 2 склянки
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • Лимонний сік— 5 Ст. ложок(або оцет, але не більше 3 ст. L)
Рікотта домашня - фото крок 1 1. У друшляк викладіть марлю або паперовий рушник.

Рікотта домашня - фото крок 2 2. У каструлю налийте 1% молоко, жирні вершки, додайте сіль. Надішліть каструлю на вогонь і варіть на середньому вогні, помішуючи.

Рікотта домашня - фото крок 3 3. Коли з боків ви побачите появу дрібних бульбашок, влийте 3 столові ложки лимонного соку. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть суміш 4 хвилини, потім знову влийте 2 столові ложки лимонного соку. Якщо ви не помітили утворення дрібних зерен, варіть суміш ще 4 хвилини.

Рікотта домашня - фото крок 4 4. Вимкніть вогонь і залиште суміш на 4 хвилини, потім вилийте вміст каструлі в заздалегідь підготовлений друшляк з марлею або рушником.

Рікотта домашня - фото крок 5 5. Залиште вміст в друшляку на 65-75 хвилин. Перекладіть в контейнер з кришкою і зберігайте в холодильнику близько 5 днів.

Подібні рецепти

Рікотта з сироватки

Рікотта з вишнею

Рікотта - один з вишуканих сирів, який належить до італійської кухні. Він дуже багатий на кальцій, навіть більше, ніж сир або молоко. пропонуємо спробувати, як приготувати рикотту з сироватки. опис приготування: Цей вид сиру дієтичний, тому його рекомендують до вживання тим, хто дотримується о...

Рікотта з лимоном та базиліком

Рікотта з лимоном та базиліком

Влаштуйте у себе вдома день високої італійської кухні — приготуйте рикотту з базиліком. Домашня рикотта з базиліком універсальна — її можна намазувати на хліб, додавати в страви або є просто так. опис приготування: Рікотта з базиліком — це той випадок, коли ми своїми руками з простих підручних...

Рікотта з медом і фігами

Рікотта з медом і фігами

Рецепт приготування чудового десерту, який порадує вас після будь-якої їжі або ж складе чудовий сніданок. опис приготування: Хто сказав, що десерту чекають тільки діти? Спробуйте чудовий кремовий десерт «Рікотта», і ви відчуєте справжній смак дитинства. Готуючи цей десерт, будьте готові до тог...

Салат з курки і помідорів

Салат з курки і помідорів

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...

Сендвіч з овочами

Сендвіч з овочами

Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...