Рецепт Риба просольная Провесная

Рецепт Риба просольная Провесная
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 30 хв.
Рецепт приготування провесной в'яленої риби.

опис приготування:

Провесная риба - різновид в'яленої риби, приготована шляхом нетривалого в'ялення і подальшого оброблення на балик. Така риба є з делікатесів. Провесную балики цінуються вище копчених. Провесной посол використовується для жирних риб: окуня, скумбрії, ставриди, товстолобика, сома і т.д. Щоб приготувати балик, рибу спочатку потрібно обробити, потім посолити, підсушити і коптити в коптильних камерах холодним способом або в'ялити на повітрі. Балик можна зберігати від 5 до 7 днів в цілому вигляді і від 1 до 3 днів у вигляді нарізаних шматків. Щоб уникнути неприємних ситуацій періодично перевіряйте рибу, так як вона може легко покритися пліснявою.

приготування:

Обробити рибу на балик (спинку), зачистка (черевну частину), полуспінку і боковнік. натерти сіллю. Дно ємності для засолу засипати шаром солі товщиною 1-2 см. Викласти рибу в кілька рядів в ємність. спинки через 2-4 дня, а теши через 1 день залити охолодженим соляним розчином, приготованим з розрахунку 250 г солі 1 л води. Накрити ємність кришкою і встановити зверху вантаж. Соляний розчин повинен повністю покривати рибу. Час засолу залежить від розміру і жирності риби, а також температури приміщення. Посоленную рибу необхідно відмочити, а потім підвісити і висушити в закритому провітрюваному приміщенні при температурі 15-25 градусів.


  • риба— За смаком
  • води— 1 літр
  • солі— 250 грам
Провесная риба - різновид в'яленої риби, приготована шляхом нетривалого в'ялення і подальшого оброблення на балик. Така риба є з делікатесів. Провесную балики цінуються вище копчених. Провесной посол використовується для жирних риб: окуня, скумбрії, ставриди, товстолобика, сома і т.д. Щоб приготувати балик, рибу спочатку потрібно обробити, потім посолити, підсушити і коптити в коптильних камерах холодним способом або в'ялити на повітрі. Балик можна зберігати від 5 до 7 днів в цілому вигляді і від 1 до 3 днів у вигляді нарізаних шматків. Щоб уникнути неприємних ситуацій періодично перевіряйте рибу, так як вона може легко покритися пліснявою.

приготування:

Обробити рибу на балик (спинку), зачистка (черевну частину), полуспінку і боковнік. натерти сіллю. Дно ємності для засолу засипати шаром солі товщиною 1-2 см. Викласти рибу в кілька рядів в ємність. спинки через 2-4 дня, а теши через 1 день залити охолодженим соляним розчином, приготованим з розрахунку 250 г солі 1 л води. Накрити ємність кришкою і встановити зверху вантаж. Соляний розчин повинен повністю покривати рибу. Час засолу залежить від розміру і жирності риби, а також температури приміщення. Посоленную рибу необхідно відмочити, а потім підвісити і висушити в закритому провітрюваному приміщенні при температурі 15-25 градусів.


Подібні рецепти

Салат з курки і помідорів

Калуське тісто

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...

Сендвіч з овочами

Сендвіч з овочами

Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...

Риба в мікрохвильовці

Риба в мікрохвильовці

Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...

Салат з бобами і сиром

Салат з бобами і сиром

Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...