Рецепт Помідори на зиму в желе
У цьому рецепті я пропоную вам досить незвичайний і цікавий спосіб заготовлювати помідори на зиму. Така смачна закуска завжди відмінно і вигідно виглядає на будь-якому святковому столі.
опис приготування:
Незважаючи на те, що цим рецептом вже дуже багато років, я дізналася про нього порівняно недавно, і якщо ви, так само як і я, ніколи не пробували таку заготовку, то я розповім вам, як зробити помідори на зиму в желе. що, спосіб дійсно досить незвичайний, але в цьому і полягає вся його принадність, таке блюдо має цікавий і незвичайний смак, а самі помідори завдяки желатину виходять як свіжі. Відкрийте баночку таких помідор і поставте їх на святковий, впевнена, ваші гості будуть вражені такою чудовою закускою. Загалом, цей рецепт приготування помідорів на зиму в желе дійсно відмінний, так що обов'язково спробуйте зробити це блюдо.
- помідори— 500 грам(інгредінети на одну літрову банку)
- Цибуля ріпчаста— 0,5 штуки
- Лавровий лист— 1-2 штук
- Перець чорний горошком— 3-5 штук
- вода— 1 літр
- желатин— 1 Чайна ложка
- цукор— 2 Ст. ложки
- сіль— 1 Ст. ложка
- оцтова есенція— 1 Чайна ложка
Поки він розмокає, ми промиваємо помідори і нарізаємо їх кружечками шириною 1 см.
Ріпчасту цибулю чистимо і так само нарізаємо кільцями, але трохи тонший.
Банки заздалегідь ретельно промиваємо і висушуємо в духовці.
Тепер кладемо на дно сухої банки пару лаврових листочків.
І заповнюємо її нарізаними помідорами.
Зверху на помідори кладемо кільця цибулі і чорний перець горошком.
Потім ми перекладаємо набряклий желатин в каструльку, додаємо воду, сіль і цукор.
Доводимо розсіл до кипіння і знімаємо з вогню.
Заливаємо гарячий розсіл в банку з помідорами і накриваємо її кришкою. Тепер банку з її вмістом необхідно пастеризувати протягом 20 хвилин при 80-90 градусах. Після пастеризації додаємо в банку оцтову есенцію і закочує її. Перевертаємо банки догори дном, вкутуємо в теплу ковдру і залишаємо до повного охолодження, зберігаємо помідори в прохолодному місці.
Подібні рецепти
Очищені помідори на зиму
рецепт, як приготувати помідори з овочами в желе "; Єралаш ";, підійде тим, хто любить їсти не тільки самі мариновані помідори, але і інші овочі в банку. Та й самі банки виходять дуже яскравими! опис приготування: Помідори з овочами в желе — це справжня бомба! Мало того, що самі помідори виход...
Помідори в желе
У цих консервах смачні не тільки самі помідори, але і маринад, а саме ароматне желе. опис приготування: Приготуйте на зиму ароматну закуску з помідорів в желе. Така закуска прикрасить будь-який святковий стіл. Овочі треба почистити і нарізати. желатин залийте, щоб він набряк. У стерилізовану б...
Помідори без оцту на зиму
Якщо ви не любите смак оцту, то вам сюди. Пропоную рецепт приготування помідорів без оцту на зиму. Нічого складного в приготуванні цієї заготовки немає. А результат перевершить всі очікування! опис приготування: Нижче описаний простий рецепт приготування помідорів без оцту на зиму. головне — п...
Помідори через м'ясорубку на зиму
Помідори через м'ясорубку називають ще томатним морсом. Це відмінна заправка для борщів, супів, щей і приправ. опис приготування: Томатна паста навіть самого гарної якості не замінить свіжих помідорів. Борщ з томатним морсом набагато смачніше, приготованого з томатною пастою. А якщо в цей морс...
Помідори черрі на зиму
На будь-якому застілля заготовки з помідорів завжди займають почесне місце і є найкращою закускою до міцних напоїв. Ну а такі помідори черрі не тільки дуже смачні, але досить симпатичні. опис приготування: Відтоді, як ці симпатичні помідори з'явилися в продажу, вони стали дуже популярні і вико...