Рецепт Помідори квашені з капустою
Як би магазинні полиці не була багата різними разносолами, все ж віддається перевага домашнім заготівлях. У моїй родині прижилася смачна закуска — помідори квашені з капустою. ділюся рецептом!
опис приготування:
Приготувати помідори з капустою не важко. Велику частину часу займає очікування, а решта — це прості маніпуляції, з якими впорається навіть починаюча господиня.
- помідори— 7 штук
- Капуста білокачанна— 400-450 грам(осінніх сортів)
- часник— 4 зубчики(свіжий)
- вода— 0,5 L
- сіль— 0,75 Ст. ложки(0,5 ст.л. — в розсіл, 0,25 ст.л. — в капусту)
- цукор— 0,5 Ст. ложки
Зробіть розсіл. У воді розчиніть сіль і цукор, поставте на вогонь і прокип'ятіть 2 хвилини після закипання. хороший прохолодний.
Наріжте тонко капусту, моркву натріть на крупній тертці. До капусти додайте 0,25 ст.л. солі, перетрите, додайте моркву. перемішайте.
У помідорів, в місці плодоніжки, зробіть глибокий хрестоподібний розріз. Зубчики часнику почистіть і розріжте на 2-3 частини. Візьміть розрізану частину часнику і вставте в розріз.
Візьміть банку. На дно викладіть шар капусти з морквою, покладіть кілька помідорів, потім знову капуста з морквою і т.д. до самого верху банки.
Верхній шар повинен бути капустяним.
Залийте вміст банки охолодженим розсолом, прикрийте кришкою, поставте на тарілку і залиште при кімнатній температурі на 3-4 дня.
Помідори квашені з капустою готові. Зазначена кількість інгредієнтів розраховане на літрову банку. Смачного!
Подібні рецепти
Бантики з листкового дріжджового тіста
Якщо у вас є дубова бочка, то раджу засолити помідори в ній. Якщо ні, то скористайтеся скляною банкою. За цим рецептом помідори виходять дуже соковитими і ароматними (за рахунок спецій). опис приготування: подивіться, як приготувати помідори квашені на зиму, це досить просто. А пробувати цю за...
Помідори квашені з гірчицею
Соковиті квашені помідори придбають новий пікантний смак завдяки доданому до гірчичного порошку. Від такої овочевої закуски буде важко відірватися, особливо якщо ви подасте її з запеченим м'ясом. опис приготування: Термін придатності такої овочевої закуски — близько 5-6 місяців, Якщо ви, звича...
Пікантний салат з куркою і капустою
Рецепт приготування в'єтнамського салату з курячих грудок, червоної цибулі, зеленої капусти, кінзи, чилі, часнику і рисового оцту. опис приготування: Цей низькокалорійний салат буде корисний тим, хто сидить на дієті. солі— 1 Чайна ложка курячі грудки— 2 штуки(без шкіри і кісток) Червона цибу...
Піца зі сквошем і капустою калі
Рецепт приготування піци з запеченим сквошем, червоною цибулею, часником, капустою калі і сиром Моцарелла. опис приготування: Контрастна солодкість сквошу і легка гірчинка капусти калі роблять цю піцу дуже смачною. Використання каменю для піци при приготуванні забезпечує рівномірне нагрівання ...
Пиріг з кольоровою капустою і сиром
Рецепт приготування пирога з цвітною капустою, сиром Пармезан, цибулею, bazilikom і kurkumoy. опис приготування: Цей овочевий пиріг ідеальний для легкої вечері. кольорова капуста— 700 грам Червона цибуля— 1 штука оливкового масла— 7 1/2 Ст. ложки розмарину— 1/2 чайних ложки яйця— 8-10 штук...