Рецепт Різані помідори з маслом на зиму

Рецепт Різані помідори з маслом на зиму
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 20 хв.
Смачні і соковиті помідори на зиму можна законсервувати з додаванням рослинної олії — заготовка вийде більш ароматною, глянсовою на вигляд. Її можна подати до будь-якого гарніру або м'ясної страви.

опис приготування:

Кількість інгредієнтів вказана на дві ємності 0,5 L. Соковиті різані помідори — ароматна закуска не тільки в будні, але і в свята. Не забудьте її заготовити в літню пору, в сезон збору томатів, щоб насолодитися її смаком і взимку. Замість селери можна використовувати зелень петрушки або морквяне бадилля.

  • помідори— 400 грам(дрібні)
  • селера— 4 штуки(гілочки)
  • часник— 4 зубчики
  • Перець чорний горошок— 16 штук
  • Масло рослинне— 2 чайних ложки
  • сіль— 1 Ст. ложка
  • вода— 0,5 L
  • оцет 6%  — 2 Ст. ложки
Різані помідори з маслом на зиму - фото крок 1 Підготуйте зазначені інгредієнти.

Різані помідори з маслом на зиму - фото крок 2 Промийте банки і гілочки селери. Викладіть селера на дно банок. Очистіть часник від лушпиння, промийте і розріжте зубчики навпіл, додайте в банки. У кожну ємність всипте по 5-8 горошин чорного перцю.

Різані помідори з маслом на зиму - фото крок 3 Помідори промийте у воді, розріжте кожен з них навпіл і виріжте зелені живці. Викладіть томатну нарізку в банки до самого верху якомога щільніше.

Різані помідори з маслом на зиму - фото крок 4 Закип'ятіть воду і залийте в банки окріп, потім прикрийте бляшаними кришками і залиште на 10 хвилин для пропарювання.

Різані помідори з маслом на зиму - фото крок 5 В цей час в каструлю всипте сіль. За бажанням можете додати 0,5 ç.l. цукру, якщо любите солодкуватий смак.

Різані помідори з маслом на зиму - фото крок 6 Змініть кришки на банках і злийте рідину з них в каструлю, долийте ще 50-100 мл. гарячої води. Помістіть ємність на плиту і доведіть до кипіння. Вимкніть нагрів і влийте в розсіл оцет. Вливати кислоту потрібно тільки в киплячий розсіл, інакше відразу ж виникне бурхлива піна!

Різані помідори з маслом на зиму - фото крок 7 Влийте в кожну банку по 1 ç.l. рослинного масла без запаху, бажано рафінованого, щоб воно не почало гірчити! Влийте маринад до верху і відразу ж закрутіть ємності гарячими кришками по різьбі або за допомогою ключа для консервації.

Різані помідори з маслом на зиму - фото крок 8 Готову консервацію остудіть без укутування, перемістіть на місце зберігання і відкривайте в зимовий час.

Подібні рецепти

Різані помідори на зиму

Морозиво з какао

Пропоную просту і смачну заготовку — різані помідори на зиму. Зі звичайних помідорів виходить закуска для сімейного або святкового застілля. опис приготування: Різані помідори на зиму — це смачна заготівля з зрілих помідорів. Коли великі плоди не поміщаються в горлечко банки, їх можна розрізат...

Помідори різані на зиму

Помідори різані на зиму

Різані помідори на зиму — відмінна заготовка. У ній смачно все: і самі томати і розсіл. завдяки рецептом, можна прилаштувати помідори, які не годяться для цільної консервації. Беріть на замітку! опис приготування: Дотримуючись граммовку і процес приготування, заготівля обов'язково вас порадує ...

Помідори з цибулею і маслом на зиму

Помідори з цибулею і маслом на зиму

зимові заготовки — це завжди смачно і по-домашньому. Приготуйте ароматні помідори з цибулею і маслом на зиму, які можна буде подавати до будь-якого гарніру. опис приготування: Помідори з цибулею і маслом на зиму — це кращий спосіб законсервувати свіжі овочі. Виходить відмінна закуска під варен...

Помідори половинками з маслом

Помідори половинками з маслом

Помідори половинками з маслом — відмінна ідея для зимової заготовки. Смачні і пікантні помідори стануть відмінним доповненням до будь-якого гарніру. опис приготування: Помідори половинками з маслом — легко заготовити на зиму. Для цього підійдуть овочі абсолютно будь-яких розмірів, адже помідор...

Помідори дольками з цибулею і маслом

Помідори дольками з цибулею і маслом

Смачний салат з помідорів і цибулі на зиму стане паличкою-виручалочкою в холодну пору року, коли так хочеться подати що-небудь соковите до м'яса або до риби, з кашею або макаронами, з картопляним пюре. опис приготування: Розрахунок інгредієнтів вказано на дві ємності об'ємом 0,5 L. Якщо ви хоч...