Рецепт Полтавський борщ
Полтавський борщ — одна з численних різновидів справжнього українського борщу. Пропоную вашій увазі майстер-клас приготування полтавського борщу.
опис приготування:
Сьогодні я вам розповім, як правильно готувати справжній полтавський борщ.
Мені тут згадалася фраза: 90% чоловіків імітують смачний борщ Повірте, якщо ви приготуєте полтавський борщ за цим рецептом — вашому чоловікові не доведеться нічого імітувати. Борщ виходить знатний — для чоловіка кожен день, в який я готую йому полтавський борщ стає святковим
Так що рекомендую і вам освоїти цей рецепт, благо нічого дуже складного в ньому немає.
- Свинина м'якоть— 1 кілограм
- Буряк— 1 штука
- морква— 1 штука
- капуста белокочаная— 1 штука
- Перець солодкий червоний— 1 штука
- Картопля— 4 штуки
- помідори червоні— 3 штуки
- томатне пюре— 100 грам
- часник— 3 зубчики
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
Кусок мяса промываем проточной водой. беремо каструлю, кладем туда мясо, заливаем двумя литрами воды и варим бульон примерно 30-40 хвилин.
Коли бульйон буде готовий — бросаем в него тонкой соломкой нарезанную морковь и свеклу.
Готуємо інші овочі. Капусту тонко шаткуємо, картопля нарізаємо невеликими кубиками, помідори та перці — еще более мелкими кубиками.
Начинаем приготовление зажарки. Розігріваємо в сковороді олію, кидаємо туди дрібно нарізану цибулю.
Коли цибуля зазолотиться — добавляем в сковороду помидоры.
Через пару минут добавляем в сковороду томатную пасту и пару столовых ложек сметаны.
Хорошенько перемешиваем и оставляем тушиться. Когда сметана полностью выпарится, а на поверхность зажарки выступит слой полупрозрачного масла, снимаем зажарку с огня.
Тем временем кусок мяса надо достать из бульона.
Когда мясо остынет настолько, что с ним можно будет работать, нарезаем его на мелкие кусочки и возвращаем обратно в кастрюлю.
Вслед за этим добавляем в кастрюлю картофель.
через 10 минут добавляем в кастрюлю капусту. продовжуємо варити.
Еще через пару минут добавляем в борщ перец. Продолжаем варить на среднем огне.
Поки борщ вариться, готуємо заправку. заправка — важнейший элемент борща, без нее борщ — не борщ. Для этого мелко нарежем петрушку, часник, сало.
Измельчаем три вышеобозначенных ингредиента при помощи ступки.
Теперь переходим к финальной стадии приготовления нашего борща. Сперва добавим в борщ соль, цукор і, за смаком, чорний перець.
Пробуємо борщ на смак. Если что-то не в порядке — регулируем, добавляя специи или томатную пасту. Если все ОК — добавляем в кастрюлю нашу овощную зажарку.
нарешті, добавляем в кастрюлю нашу заправку. варимо ще 1-2 хвилини, після чого знімаємо з вогню, накрываем крышкой и даем настояться хотя бы 10-15 хвилин.
Остается только правильно подать наш борщ — со стопочкой ледяной водки, чорним хлібом, салом и чесноком Смачного, як кажуть українці!
Подібні рецепти
Сирні палички з гострого сиру
пісний борщ — відмінний гарячий супчик для тих, хто постить або просто хоче влаштувати розвантажувальний день. Готуються щі просто і з доступних інгредієнтів, але виходять — просто смакота. опис приготування: Коли м'ясні страви в кінець набридають, я варю величезну каструлю самих звичайних піс...
Салат з курки і помідорів
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...
Риба в мікрохвильовці
Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...