Рецепт Полтавський борщ

Рецепт Полтавський борщ
Кількість порцій: 8-10 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Полтавський борщ — одна з численних різновидів справжнього українського борщу. Пропоную вашій увазі майстер-клас приготування полтавського борщу.

опис приготування:

Сьогодні я вам розповім, як правильно готувати справжній полтавський борщ.

Мені тут згадалася фраза: 90% чоловіків імітують смачний борщ Повірте, якщо ви приготуєте полтавський борщ за цим рецептом — вашому чоловікові не доведеться нічого імітувати. Борщ виходить знатний — для чоловіка кожен день, в який я готую йому полтавський борщ стає святковим

Так що рекомендую і вам освоїти цей рецепт, благо нічого дуже складного в ньому немає.


  • Свинина м'якоть— 1 кілограм
  • Буряк— 1 штука
  • морква— 1 штука
  • капуста белокочаная— 1 штука
  • Перець солодкий червоний— 1 штука
  • Картопля— 4 штуки
  • помідори червоні— 3 штуки
  • томатне пюре— 100 грам
  • часник— 3 зубчики
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
Полтавський борщ - фото крок 1 набір інгредієнтів — традиционный для борща. Мясо да овощи.

Полтавський борщ - фото крок 2 Кусок мяса промываем проточной водой. беремо каструлю, кладем туда мясо, заливаем двумя литрами воды и варим бульон примерно 30-40 хвилин.

Полтавський борщ - фото крок 3 Коли бульйон буде готовий — бросаем в него тонкой соломкой нарезанную морковь и свеклу.

Полтавський борщ - фото крок 4 Готуємо інші овочі. Капусту тонко шаткуємо, картопля нарізаємо невеликими кубиками, помідори та перці — еще более мелкими кубиками.

Полтавський борщ - фото крок 5 Начинаем приготовление зажарки. Розігріваємо в сковороді олію, кидаємо туди дрібно нарізану цибулю.

Полтавський борщ - фото крок 6 Коли цибуля зазолотиться — добавляем в сковороду помидоры.

Полтавський борщ - фото крок 7 Через пару минут добавляем в сковороду томатную пасту и пару столовых ложек сметаны.

Полтавський борщ - фото крок 8 Хорошенько перемешиваем и оставляем тушиться. Когда сметана полностью выпарится, а на поверхность зажарки выступит слой полупрозрачного масла, снимаем зажарку с огня.

Полтавський борщ - фото крок 9 Тем временем кусок мяса надо достать из бульона.

Полтавський борщ - фото крок 10 Когда мясо остынет настолько, что с ним можно будет работать, нарезаем его на мелкие кусочки и возвращаем обратно в кастрюлю.

Полтавський борщ - фото крок 11 Вслед за этим добавляем в кастрюлю картофель.

Полтавський борщ - фото крок 12 через 10 минут добавляем в кастрюлю капусту. продовжуємо варити.

Полтавський борщ - фото крок 13 Еще через пару минут добавляем в борщ перец. Продолжаем варить на среднем огне.

Полтавський борщ - фото крок 14 Поки борщ вариться, готуємо заправку. заправка — важнейший элемент борща, без нее борщне борщ. Для этого мелко нарежем петрушку, часник, сало.

Полтавський борщ - фото крок 15 Измельчаем три вышеобозначенных ингредиента при помощи ступки.

Полтавський борщ - фото крок 16 Теперь переходим к финальной стадии приготовления нашего борща. Сперва добавим в борщ соль, цукор і, за смаком, чорний перець.

Полтавський борщ - фото крок 17 Пробуємо борщ на смак. Если что-то не в порядкерегулируем, добавляя специи или томатную пасту. Если все ОКдобавляем в кастрюлю нашу овощную зажарку.

Полтавський борщ - фото крок 18 нарешті, добавляем в кастрюлю нашу заправку. варимо ще 1-2 хвилини, після чого знімаємо з вогню, накрываем крышкой и даем настояться хотя бы 10-15 хвилин.

Полтавський борщ - фото крок 19 Остается только правильно подать наш борщсо стопочкой ледяной водки, чорним хлібом, салом и чесноком Смачного, як кажуть українці!

Подібні рецепти

Пісний борщ

Сирні палички з гострого сиру

пісний борщ — відмінний гарячий супчик для тих, хто постить або просто хоче влаштувати розвантажувальний день. Готуються щі просто і з доступних інгредієнтів, але виходять — просто смакота. опис приготування: Коли м'ясні страви в кінець набридають, я варю величезну каструлю самих звичайних піс...

Салат з курки і помідорів

Салат з курки і помідорів

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...

Сендвіч з овочами

Сендвіч з овочами

Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...

Риба в мікрохвильовці

Риба в мікрохвильовці

Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...