Рецепт Плов з яловичиною і копченостями
Копченості надають плову особливий приголомшливий смак і неповторний аромат, тому якщо ви любите плов і хочете приготувати його як-небудь незвично, то цей рецепт то якраз, що ви шукали.
опис приготування:
Хоча різні копченості і не відносяться до числа корисних продуктів, але все ж страви з ними виходять шалено смачні, тому час від часу можна себе побалувати чимось таким собі. І для початку я пропоную вам рецепт приготування плову з яловичиною і копченостями. Крім м'яса ми додамо до цієї страви грудинку, копчену ковбаску і сосиски, тому плов у нас вийде просто дивовижний і при цьому вельми ситний. Так що ось вам чудова ідея, як здивувати своїх рідних — приготуйте для них плов з яловичиною і копченостями в домашніх умовах, впевнена, що такої страви вони будуть раді, а особливо чоловіча половина вашої родини.
1) Почнем з того, що підготуємо всі необхідні продукти. Яловичину промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки, копченості також нарізаємо дрібно. Далі чистимо овочі, подрібнюємо цибулю, трьом моркву на крупній тертці або нарізаємо її брусками, селера і солодкий перець ріжемо на невеликі шматочки, рис ретельно промиваємо.
2) Тепер в будь-яку товстостінну посуд наливаємо рослинне масло і нагріваємо його, в розігріте масло кладемо яловичину, обсмажуємо м'ясо 7-8 хвилин, потім додаємо копченості і смажимо все, помішуючи, ще хвилин 5.
3) До обсмаженого м'яса додаємо ріпчасту цибулю, морква, солодкий перець, селера і подрібнений часник. перемішуємо все, солимо і перчимо до смаку, смажимо на середньому вогні ще хвилин 5, в кінці додаємо томатний соус.
4) Після цього ми насипаємо до овочів і м'яса промитий рис, знову все перемішуємо і смажимо протягом 2 хвилин. Потім заливаємо всі інгредієнти бульйоном і доводимо рідину до кипіння, додаємо лавровий лист і готуємо плов на повільному вогні під кришкою 20 хвилин.
Як тільки рис стане м'яким, вимикаємо вогонь і розкладаємо плов по тарілках, посипаємо його свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!
- вирізка яловича— 400 грам
- рис довгозерний— 400 грам
- копченості— 350 грам(шинка, ковбаса, сосиски)
- бульйон м'ясний— 1 літр
- Перець солодкий— 1 штука
- селера стебла— 1 штука
- Цибуля ріпчаста— 1-2 штук
- морква— 1 штука
- часник— 3-4 зубчиків
- Соус томатний гострий— 1-2 Ст. ложок
- Лавровий лист— 3 штуки
- Масло рослинне— 2 Ст. ложки
- перець кайенский— 1/4 чайних ложки
- Перець чорний мелений— — За смаком
- сіль— — За смаком
- зелень свіжа— — За смаком(для подачі)
1) Почнем з того, що підготуємо всі необхідні продукти. Яловичину промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки, копченості також нарізаємо дрібно. Далі чистимо овочі, подрібнюємо цибулю, трьом моркву на крупній тертці або нарізаємо її брусками, селера і солодкий перець ріжемо на невеликі шматочки, рис ретельно промиваємо.
2) Тепер в будь-яку товстостінну посуд наливаємо рослинне масло і нагріваємо його, в розігріте масло кладемо яловичину, обсмажуємо м'ясо 7-8 хвилин, потім додаємо копченості і смажимо все, помішуючи, ще хвилин 5.
3) До обсмаженого м'яса додаємо ріпчасту цибулю, морква, солодкий перець, селера і подрібнений часник. перемішуємо все, солимо і перчимо до смаку, смажимо на середньому вогні ще хвилин 5, в кінці додаємо томатний соус.
4) Після цього ми насипаємо до овочів і м'яса промитий рис, знову все перемішуємо і смажимо протягом 2 хвилин. Потім заливаємо всі інгредієнти бульйоном і доводимо рідину до кипіння, додаємо лавровий лист і готуємо плов на повільному вогні під кришкою 20 хвилин.
Як тільки рис стане м'яким, вимикаємо вогонь і розкладаємо плов по тарілках, посипаємо його свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!
Подібні рецепти
Квасолевий суп з копченостями
Наша домашня варіація плову виявилася настільки смачною, що рецепт приготування рису з копченостями і курчам став на нашому столі частим гостем. неймовірно смачний, розсипчастий рис, спробуйте. опис приготування: Блюдо досить просто готується і є чудовим прикладом здорової кухні. Поєднання ку...
Розсольник з копченостями
Розсольник улюблений багатьма. Ситний і наваристий суп стане ще ароматні, якщо його зварити з копченим м'ясом або птахом. розповім вам, як я варю розсольник на копчених курячих спинках. опис приготування: У розсольник з копченостями я додаю трохи томатної пасти або протертих помідорів. А розсо...
Пиріг з яловичиною і беконом з Вінтерфелла
Рецепт з "; Ігри Престолів ";. Пиріг з дріжджового тіста з яловичиною і сухофруктами. Дуже смачний і самодостатній, підійде для святкового столу. стало цікаво? Заходьте і дивіться, як готувати. опис приготування: пиріг приголомшливий: дуже смачне тісто, а в начинці яловичина, просочена фруктов...
Пиріг з яловичиною і нирками
Рецепт приготування англійського пирога. кількість порцій: 6 баранячі нирки— 300 грам безкісткової яловичини— 300 грам вершкове масло— 60 грам мука— 30 грам смужки бекону— 8 штук цибулини— 3 штуки картопля— 5 штук молоко— 300 мілілітрів консервовані томати— 400 грам рослинна олія— 2 Ст. ложки с...
Пиріжки з яловичиною
Пиріжки з яловичиною — це дуже смачні і апетитні м'ясні пиріжки з листкового тіста. готуються просто, досить швидко і не вимагають особливих зусиль. опис приготування: Пиріжки з яловичиною — це пишні і рум'яні пиріжки, які подобаються всім. Їх велика перевага — швидкість і легкість приготуванн...