Рецепт Плов з бараниною і сухофруктами

Рецепт Плов з бараниною і сухофруктами
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 2 г. 30 хв.
Такий варіант плову особливо подобається дітям, але і дорослі завжди їдять його із задоволенням. Плов з бараниною і сухофруктами готується досить просто, пропоную вам сьогодні зробити його до вечері.

опис приготування:

відразу попереджаю, що рецепт приготування плову з бараниною і сухофруктами сподобається не всім, адже у нього є як свої прихильники, так і противники, все-таки солодкий варіант цієї страви люблять не всі. Однак я досить часто готую плов з бараниною і сухофруктами в домашніх умовах, тому що в нашій родині він завжди був одним з найулюбленіших страв, і навіть чоловіки їдять такий плов із задоволенням, пропоную і вам його спробувати.

1) Для початку ми промиваємо баранину під проточною водою і нарізаємо її на невеликі шматочки, далі чистимо овочі, морква нарізаємо соломкою, а ріпчаста цибуля півкільцями. Сухофрукти також ретельно промиваємо, часник очищаємо від лушпиння і подрібнюємо.

2) Тепер наливаємо в казан (або іншу товстостінну посуд) рослинне масло і гарненько нагріваємо його. У розігріте масло викладаємо баранину, обсмажуємо її хвилин 5-7, потім додаємо до м'яса цибулю, морква і часник, перемішуємо все, смажимо ще пару хвилин, потім посипаємо спеціями і солимо. Зменшуємо вогонь і протягом 20-25 хвилин тушкуємо баранину на повільному вогні.

3) Після закінчення часу викладаємо в казан до м'яса сухофрукти, 2-3 хвилин тушкуємо все разом, потім висипаємо до решти інгредієнтів рис, разравниваем його і заливаємо гарячою водою так, щоб вона на 1,5-2 см піднімалася над рисом. При необхідності додаємо солі і спецій в воду.

4) На сильному вогні готуємо плов перші 7 хвилин, а коли вода трохи вбереться, накриваємо казан кришкою і готуємо плов на повільному вогні ще 30-40 хвилин.

5) Коли рідина повністю вбереться, а рис стане м'яким, вимикаємо вогонь, перемішуємо вміст казана і посипаємо плов свіжої кінзою.

Приємного всім апетиту!


  • баранина— 800 грам
  • Мал— 1 Склянка
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • морква— 1 штука
  • часник— 2-3 зубчиків
  • Масло рослинне— — За смаком(для смаження)
  • спеції— — За смаком(шафран, барбарис, помидор сушеный, паприка мелена, перець чорний мелений)
  • сіль— — За смаком
відразу попереджаю, що рецепт приготування плову з бараниною і сухофруктами сподобається не всім, адже у нього є як свої прихильники, так і противники, все-таки солодкий варіант цієї страви люблять не всі. Однак я досить часто готую плов з бараниною і сухофруктами в домашніх умовах, тому що в нашій родині він завжди був одним з найулюбленіших страв, і навіть чоловіки їдять такий плов із задоволенням, пропоную і вам його спробувати.

1) Для початку ми промиваємо баранину під проточною водою і нарізаємо її на невеликі шматочки, далі чистимо овочі, морква нарізаємо соломкою, а ріпчаста цибуля півкільцями. Сухофрукти також ретельно промиваємо, часник очищаємо від лушпиння і подрібнюємо.

2) Тепер наливаємо в казан (або іншу товстостінну посуд) рослинне масло і гарненько нагріваємо його. У розігріте масло викладаємо баранину, обсмажуємо її хвилин 5-7, потім додаємо до м'яса цибулю, морква і часник, перемішуємо все, смажимо ще пару хвилин, потім посипаємо спеціями і солимо. Зменшуємо вогонь і протягом 20-25 хвилин тушкуємо баранину на повільному вогні.

3) Після закінчення часу викладаємо в казан до м'яса сухофрукти, 2-3 хвилин тушкуємо все разом, потім висипаємо до решти інгредієнтів рис, разравниваем його і заливаємо гарячою водою так, щоб вона на 1,5-2 см піднімалася над рисом. При необхідності додаємо солі і спецій в воду.

4) На сильному вогні готуємо плов перші 7 хвилин, а коли вода трохи вбереться, накриваємо казан кришкою і готуємо плов на повільному вогні ще 30-40 хвилин.

5) Коли рідина повністю вбереться, а рис стане м'яким, вимикаємо вогонь, перемішуємо вміст казана і посипаємо плов свіжої кінзою.

Приємного всім апетиту!


Подібні рецепти

Рисова каша з сухофруктами

Пишні оладки з кабачків

Каша з фруктами - ідеальний сніданок для здорового раціону. Сьогодні я розповім, як приготувати рисову каша з сухофруктами. Ця страва готується вкрай просто і несе величезну користь нашому здоров'ю. опис приготування: Звичайну рисову кашу люблять не всі. Особливо примхливі у виборі сніданку ді...

Різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами

Різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами

Хочу з вами поділитися відмінним рецептом того, як приготувати різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами. Ми будемо його робити так, як належно. Тому запасіться терпінням і хорошим настроєм. опис приготування: Дана випічка вимагає багато часу, оскільки замочування сухофруктів і наполягання само...

Різдвяний кекс з сухофруктами

Різдвяний кекс з сухофруктами

Сьогодні я розповім, як приготувати різдвяний кекс з сухофруктами. Візьміть сухофрукти і горіхи. Додайте ром або коньяк. Приготуйте "; шовкове" тісто на основі вершкового масла - і справа в капелюсі. опис приготування: Кекс виходить дуже смачним. Якщо у вас вдома є цукати імбиру, наріжте слайс...

Пісна випічка з сухофруктами

Пісна випічка з сухофруктами

Оригінальний рецепт приготування смачного кексу з сухофруктами в пост стане в нагоді і любителям вегетаріанського харчування. Дуже смачна і солодка випічка замінить вам і шоколадні цукерки, і sdobu. опис приготування: Рецепт сподобався своєю оригінальністю, а також відсутністю дріжджів, адже з...

Пшоняна каша з сухофруктами

Пшоняна каша з сухофруктами

Це смачна і ароматна каша, яку приготувати зовсім нескладно. Пшоно само по собі корисно, а в поєднанні з сухофруктами ви отримаєте дуже корисний продукт. Таку кашу можна вживати під час посту. опис приготування: Це смачна і дуже корисна каша, яку можна готувати в будь-який час року, адже сухоф...