Рецепт Плов

Рецепт Плов
Кількість порцій: 8 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Я українець, і тому це напевно не самий ідеальний рецепт плову, так що буду радий конструктивній критиці. Однак можу гарантувати, якщо приготувати плов по цьому рецепту — вийде дуже смачно

опис приготування:

Узбеки або знавці узбецької кухні напевно мене за такий рецепт плову розкритикують в пух і прах. Не буду лукавить — що, цілком можливо, що справжній узбецький плов готується трохи інакше. Запитайте, звідки я взяв цей рецепт плову? Все просто: моя мати багато років працювала в звичайнісінької радянської заводській їдальні, і вони плов завжди готували саме так. зрозуміло, рецепт був адаптований до смаків простих українських робітників. Однак всім дуже подобалося, плов був найбажанішим блюдом в столовской меню. А якщо готувати вдома і додати м'яса більше, ніж в закладах громадського харчування, то взагалі краса вийде.

Удачі в приготуванні!


  • м'ясо свинини— 500 грам
  • Цибуля— 150 грам
  • морква— 150 грам
  • часник— 50 грам(1 велика головка)
  • Масло рослинне— 50 мілілітрів
  • сіль— За смаком
  • Приправа для плову— 1 штука(упаковка)
  • Мал— 500 грам(длинный пропаренный)
плов - фото крок 1 1. Підготуйте продукти для плову. очистіть овочі, вимийте і висушіть м'ясо.

плов - фото крок 2 2. Порежьте лук и морковь крупно, чтобы были заметны в плове.

плов - фото крок 3 3. Часник очистіть від шкірки, если зубчики очень крупные, то порежьте вдоль на 2-3 частини.

плов - фото крок 4 4. Порежьте мясо крупными кусочками. Для плова хорошо, когда мясо жирное, сочнее будет блюдо.

плов - фото крок 5 5. Переберите рис от порченых зерен. Промойте тщательно под проточной водой и замочите его на время.

плов - фото крок 6 6. Возьмите толстостенный казан, разогрейте в нем растительное масло, бросьте мясо и обжаривайте 10-15 хвилин.

плов - фото крок 7 7. К обжаренному мясу добавьте лук и морковь, обжарьте все вместе до золотистого цвета моркови.

плов - фото крок 8 8. додайте спеції, перемішайте, обжаривайте еще минутку.

плов - фото крок 9 9. додайте рис, перемішайте, как бы обжаривая рис в жиру. Вставьте внутрь чеснок.

плов - фото крок 10 10. Залейте плов водой с солью так, чтобы вода чуть покрыла рис, была выше уровня на 1-1,5 см. Закройте крышкой и варите при слабом кипении 40 хвилин.

плов - фото крок 11 11. плов готовий! приємного!

Подібні рецепти

Плов з бурого рису

Котлети з яловичини

приготування плову — момент відповідальний! Цей плов приготовлений не з традиційного білого рису, а з бурого або коричневого рису. Готував за допомогою мультиварки, що істотно заощадило час! опис приготування: До вашої уваги — простий рецепт приготування плову з бурого рису. Попередньо ретельн...

Плов з гречки з куркою

Плов з гречки з куркою

Якщо ви до цих пір думаєте, що плов можна приготувати тільки з рису, тоді я хочу вас здивувати, адже в цьому рецепті я розповім вам, як зробити чудовий плов з гречки з куркою. опис приготування: Рецепт приготування плову з гречки з куркою можна назвати чимось абсолютно новим, адже подібні стр...

Плов з індоуткі

Плов з індоуткі

Рецептів плову є безліч, у кожної господині напевно є свій секрет приготування цього смачного і ситного страви. Сьогодні поділюся своїм варіантом готування плову з індоуткі. опис приготування: Незважаючи на те, що варіацій і тонкощів в приготуванні плову може бути багато, основний сценарій зал...

Плов з дикого рису з журавлиною і горіхами

Плов з дикого рису з журавлиною і горіхами

Рецепт приготування святкового плову з дикого рису, сушеної журавлини і смажених горіхів з родзинками. опис приготування: Нагріти масло в середній каструлі на середньому вогні. Додати цибулю і варити, помішуючи, до м'якості, близько 3 хвилин. Додати рис і варити протягом 1 хвилини. Додати куря...

Пиріг-плов

Пиріг-плов

Пиріг-плов — експеримент, який згодом перетворився на улюблене мною блюдо. Скажу відверто, що пиріг-плов дивує всіх і своїм виглядом і своїм смаком. опис приготування: Пиріг-плов готується досить просто. Для його приготування знадобляться: заздалегідь приготоване, або куплене дріжджове тісто, ...