Рецепт Пиріжки з бузиною
Якщо в ваших краях росте багато бузини — приготуйте смачні пиріжки з начинкою з ягід бузини.
опис приготування:
Багато з нас не знають, що ягоди бузини корисні і цілком їстівні. Моя бабуся з України досить часто пекла такі пиріжки на початку осені, благо далеко за ягодою ходити не треба було. На задвірках ріс величезний кущ бузини. Ягоди бузини дуже соковиті, і пиріжки були дуже смачними. Пропоную і вам рецепт приготування пиріжків з бузиною. Він зовсім не складний, найголовніше — добре защипувати краю пиріжків, щоб сік з начинки не витікав. читаємо рецепт, запасаємося інгредієнтами і печемо.
1. Розчиняємо в теплому молоці 1 столову ложку цукру і розводимо дріжджі.
2.Збиваємо яйця з 2 столовими ложками цукру, один жовток залишаємо для змащення пиріжків. додаємо розтоплене, але не гаряче масло, сіль, ванілін і добре розмішуємо.
3. Додаємо розчин дріжджів, розмішуємо, потім підсипає борошно і замішуємо тісто. Накриваємо тісто і ставимо в тепле місце приблизно на годину.
4. Ягоди бузини моєму, даємо стекти воді. Потім додаємо до них цукор і крохмаль і перемішуємо. Начинка для пиріжків готова.
5. Коли тісто збільшиться в об'ємі в два рази, обминали його і ділимо на 20-25 частин. З кожної частини робимо коржик, в центр викладаємо начинку з ягід бузини і ретельно защипуємо краю.
6. Застеляємо деко папером для випічки і вкладаємо на неї пиріжки. Даємо пиріжків постояти хвилин 20-25 і потім змащуємо верх жовтком розведеним з водою або молоком.
7. Випікаємо пиріжки в розігрітій до 200 градусів духовці до готовності.
Пиріжки краще їсти злегка остиглими, інакше можна обпектися гарячим сиропом з ягідної начинки. Смачного!
- ягоди бузини— 400-500 грам
- яйця— 2 штуки
- Вершкове масло— 150 грам
- цукор— 1,5 склянки(3 столових ложки -для тесту, інше — для начинки)
- сіль— 0,5 чайних ложки
- молоко— 500 мілілітрів
- борошно— 1 кілограм
- дріжджі— 30 грам
- крохмаль— 1,5 Ст. ложки
- ванілін— 2 щіпки
1. Розчиняємо в теплому молоці 1 столову ложку цукру і розводимо дріжджі.
2.Збиваємо яйця з 2 столовими ложками цукру, один жовток залишаємо для змащення пиріжків. додаємо розтоплене, але не гаряче масло, сіль, ванілін і добре розмішуємо.
3. Додаємо розчин дріжджів, розмішуємо, потім підсипає борошно і замішуємо тісто. Накриваємо тісто і ставимо в тепле місце приблизно на годину.
4. Ягоди бузини моєму, даємо стекти воді. Потім додаємо до них цукор і крохмаль і перемішуємо. Начинка для пиріжків готова.
5. Коли тісто збільшиться в об'ємі в два рази, обминали його і ділимо на 20-25 частин. З кожної частини робимо коржик, в центр викладаємо начинку з ягід бузини і ретельно защипуємо краю.
6. Застеляємо деко папером для випічки і вкладаємо на неї пиріжки. Даємо пиріжків постояти хвилин 20-25 і потім змащуємо верх жовтком розведеним з водою або молоком.
7. Випікаємо пиріжки в розігрітій до 200 градусів духовці до готовності.
Пиріжки краще їсти злегка остиглими, інакше можна обпектися гарячим сиропом з ягідної начинки. Смачного!
Подібні рецепти
Бездріжджове тісто для трикутників
За народними повір'ями, ягоди бузини уповільнюють старіння. А смачний пиріг з цими ягодами доставить вам користь і насолоду. опис приготування: Бузина — дуже корисна ягода і цінується в народній медицині. Її з успіхом застосовують і в кулінарії — печуть пиріжки, кекси і пироги. Хочу розповісти...
Пиріжки з дріжджового тіста
Пиріжки з дріжджового тіста виходять нітрохи не гірше, ніж дріжджові пиріжки. У ролі розпушувача виступає сода. приємно, що з простих продуктів можна зробити щось смачненьке. опис приготування: Пиріжки з дріжджового тіста можна робити, поклавши соду всередину тіста, але цей рецепт хоч і більш...
Пиріжки з листкового тіста з грибами і куркою
Найкраще для начинки пиріжків брати м'ясо з курячої ноги. філе — менш соковите і буде занадто сухим в начинці. опис приготування: Тісто візьміть готове, а начинку приготуйте з курки, печериць і цибулі. Запікаються пиріжки протягом 20 хвилин. Цибуля ріпчаста— 2 штуки Куряче м'ясо запечене— 40...
Пиріжки з заварного тіста з тунцем
Пиріжки з заварного тіста з тунцем. Я пропоную приготувати смачні пиріжки, які на виході виходять з хрусткою скоринкою — тісто схоже на фило. І звичайно — відмінна начинка. опис приготування: Як правило, ми готуємо з консервованого тунця салати або супи. Спробуйте приготувати такі смачні пиріж...
Пиріжки на картопляному відварі
Сьогодні ми будемо пробувати рецепт, як приготувати пиріжки на картопляному відварі. Схоже тісто я робила для млинців. виходило відмінно! Ділюся своєю знахідкою з вами. опис приготування: Пиріжки на картопляному відварі виходять не гірше, ніж на молоці. Ще їх можна робити на кефірі і на сирова...