Рецепт Пиріжки з бузиною

Рецепт Пиріжки з бузиною
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Якщо в ваших краях росте багато бузини — приготуйте смачні пиріжки з начинкою з ягід бузини.

опис приготування:

Багато з нас не знають, що ягоди бузини корисні і цілком їстівні. Моя бабуся з України досить часто пекла такі пиріжки на початку осені, благо далеко за ягодою ходити не треба було. На задвірках ріс величезний кущ бузини. Ягоди бузини дуже соковиті, і пиріжки були дуже смачними. Пропоную і вам рецепт приготування пиріжків з бузиною. Він зовсім не складний, найголовніше — добре защипувати краю пиріжків, щоб сік з начинки не витікав. читаємо рецепт, запасаємося інгредієнтами і печемо.

1. Розчиняємо в теплому молоці 1 столову ложку цукру і розводимо дріжджі.

2.Збиваємо яйця з 2 столовими ложками цукру, один жовток залишаємо для змащення пиріжків. додаємо розтоплене, але не гаряче масло, сіль, ванілін і добре розмішуємо.

3. Додаємо розчин дріжджів, розмішуємо, потім підсипає борошно і замішуємо тісто. Накриваємо тісто і ставимо в тепле місце приблизно на годину.

4. Ягоди бузини моєму, даємо стекти воді. Потім додаємо до них цукор і крохмаль і перемішуємо. Начинка для пиріжків готова.

5. Коли тісто збільшиться в об'ємі в два рази, обминали його і ділимо на 20-25 частин. З кожної частини робимо коржик, в центр викладаємо начинку з ягід бузини і ретельно защипуємо краю.

6. Застеляємо деко папером для випічки і вкладаємо на неї пиріжки. Даємо пиріжків постояти хвилин 20-25 і потім змащуємо верх жовтком розведеним з водою або молоком.

7. Випікаємо пиріжки в розігрітій до 200 градусів духовці до готовності.

Пиріжки краще їсти злегка остиглими, інакше можна обпектися гарячим сиропом з ягідної начинки. Смачного!

  • ягоди бузини— 400-500 грам
  • яйця— 2 штуки
  • Вершкове масло— 150 грам
  • цукор— 1,5 склянки(3 столових ложки -для тесту, інше — для начинки)
  • сіль— 0,5 чайних ложки
  • молоко— 500 мілілітрів
  • борошно— 1 кілограм
  • дріжджі— 30 грам
  • крохмаль— 1,5 Ст. ложки
  • ванілін— 2 щіпки
Багато з нас не знають, що ягоди бузини корисні і цілком їстівні. Моя бабуся з України досить часто пекла такі пиріжки на початку осені, благо далеко за ягодою ходити не треба було. На задвірках ріс величезний кущ бузини. Ягоди бузини дуже соковиті, і пиріжки були дуже смачними. Пропоную і вам рецепт приготування пиріжків з бузиною. Він зовсім не складний, найголовніше — добре защипувати краю пиріжків, щоб сік з начинки не витікав. читаємо рецепт, запасаємося інгредієнтами і печемо.

1. Розчиняємо в теплому молоці 1 столову ложку цукру і розводимо дріжджі.

2.Збиваємо яйця з 2 столовими ложками цукру, один жовток залишаємо для змащення пиріжків. додаємо розтоплене, але не гаряче масло, сіль, ванілін і добре розмішуємо.

3. Додаємо розчин дріжджів, розмішуємо, потім підсипає борошно і замішуємо тісто. Накриваємо тісто і ставимо в тепле місце приблизно на годину.

4. Ягоди бузини моєму, даємо стекти воді. Потім додаємо до них цукор і крохмаль і перемішуємо. Начинка для пиріжків готова.

5. Коли тісто збільшиться в об'ємі в два рази, обминали його і ділимо на 20-25 частин. З кожної частини робимо коржик, в центр викладаємо начинку з ягід бузини і ретельно защипуємо краю.

6. Застеляємо деко папером для випічки і вкладаємо на неї пиріжки. Даємо пиріжків постояти хвилин 20-25 і потім змащуємо верх жовтком розведеним з водою або молоком.

7. Випікаємо пиріжки в розігрітій до 200 градусів духовці до готовності.

Пиріжки краще їсти злегка остиглими, інакше можна обпектися гарячим сиропом з ягідної начинки. Смачного!

Подібні рецепти

Пиріг з бузиною

Бездріжджове тісто для трикутників

За народними повір'ями, ягоди бузини уповільнюють старіння. А смачний пиріг з цими ягодами доставить вам користь і насолоду. опис приготування: Бузина — дуже корисна ягода і цінується в народній медицині. Її з успіхом застосовують і в кулінарії — печуть пиріжки, кекси і пироги. Хочу розповісти...

Пиріжки з дріжджового тіста

Пиріжки з дріжджового тіста

Пиріжки з дріжджового тіста виходять нітрохи не гірше, ніж дріжджові пиріжки. У ролі розпушувача виступає сода. приємно, що з простих продуктів можна зробити щось смачненьке. опис приготування: Пиріжки з дріжджового тіста можна робити, поклавши соду всередину тіста, але цей рецепт хоч і більш...

Пиріжки з листкового тіста з грибами і куркою

Пиріжки з листкового тіста з грибами і куркою

Найкраще для начинки пиріжків брати м'ясо з курячої ноги. філе — менш соковите і буде занадто сухим в начинці. опис приготування: Тісто візьміть готове, а начинку приготуйте з курки, печериць і цибулі. Запікаються пиріжки протягом 20 хвилин. Цибуля ріпчаста— 2 штуки Куряче м'ясо запечене— 40...

Пиріжки з заварного тіста з тунцем

Пиріжки з заварного тіста з тунцем

Пиріжки з заварного тіста з тунцем. Я пропоную приготувати смачні пиріжки, які на виході виходять з хрусткою скоринкою — тісто схоже на фило. І звичайно — відмінна начинка. опис приготування: Як правило, ми готуємо з консервованого тунця салати або супи. Спробуйте приготувати такі смачні пиріж...

Пиріжки на картопляному відварі

Пиріжки на картопляному відварі

Сьогодні ми будемо пробувати рецепт, як приготувати пиріжки на картопляному відварі. Схоже тісто я робила для млинців. виходило відмінно! Ділюся своєю знахідкою з вами. опис приготування: Пиріжки на картопляному відварі виходять не гірше, ніж на молоці. Ще їх можна робити на кефірі і на сирова...