Рецепт Пиріг з бузиною

Рецепт Пиріг з бузиною
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 1 г. 0 хв.
За народними повір'ями, ягоди бузини уповільнюють старіння. А смачний пиріг з цими ягодами доставить вам користь і насолоду.

опис приготування:

Бузина — дуже корисна ягода і цінується в народній медицині. Її з успіхом застосовують і в кулінарії — печуть пиріжки, кекси і пироги. Хочу розповісти вам, як приготувати пиріг з бузиною. Простий рецепт пирога з бузиною не відніме у вас багато часу, а результат буде чудовим.

1. Змішати м'яке масло, яйця, ванілін і цукор. Можна це зробити за допомогою міксера.

2. Додати в суміш соду, гаситься оцтом або лимонним соком. все добре перемішати.

3. Додати в отриману суміш просіяне борошно і замісити тісто. Воно не повинно липнути до рук і бути гладким і еластичним. По необхідності, додайте трохи борошна.

4. Ягоди бузини моєму, підсушують і засипаємо цукром, нехай дадуть сік. Цей сік нам стане в нагоді для компоту. А в пирозі зайвий сік зовсім не потрібен.

5.Я поділяю тісто на дві частини. одну частину — 2/3 всього тесту, розгортаємо в шар товщиною 1,5 см. Робимо невеликі бортики!

6. Зливаємо сік з ягід і перемішуємо ягоди з крохмалем. Якщо ягоди здалися вам не дуже солодкими — можна додати 1-2 столових ложки цукру.

7. Викладаємо ягідну начинку на тісто і зверху натираємо на крупній тертці тісто.

8. Випікати пиріг в нагрітій до 200 градусів духовці приблизно 20-25 хвилин.

Остиглий пиріг можна посипати цукровою пудрою. Розрізаємо пиріг на красиві шматочки і подаємо до чаю. Смачного!


  • ягоди бузини— 300-400 грам
  • борошно— 3,5 склянки
  • Масло або маргарин— 200 грам
  • яйця— 2 штуки
  • цукор— 1,5 склянки(1 склянка- для тіста, 0,5 склянки — для підготовки ягід)
  • сода— 0,5 чайних ложки
  • Оцет або лимонний сік— 0,5 чайних ложки
  • Ванільний цукор— 0,5 чайних ложки
  • крохмаль— 1-1,5 Ст. ложки
Бузина — дуже корисна ягода і цінується в народній медицині. Її з успіхом застосовують і в кулінарії — печуть пиріжки, кекси і пироги. Хочу розповісти вам, як приготувати пиріг з бузиною. Простий рецепт пирога з бузиною не відніме у вас багато часу, а результат буде чудовим.

1. Змішати м'яке масло, яйця, ванілін і цукор. Можна це зробити за допомогою міксера.

2. Додати в суміш соду, гаситься оцтом або лимонним соком. все добре перемішати.

3. Додати в отриману суміш просіяне борошно і замісити тісто. Воно не повинно липнути до рук і бути гладким і еластичним. По необхідності, додайте трохи борошна.

4. Ягоди бузини моєму, підсушують і засипаємо цукром, нехай дадуть сік. Цей сік нам стане в нагоді для компоту. А в пирозі зайвий сік зовсім не потрібен.

5.Я поділяю тісто на дві частини. одну частину — 2/3 всього тесту, розгортаємо в шар товщиною 1,5 см. Робимо невеликі бортики!

6. Зливаємо сік з ягід і перемішуємо ягоди з крохмалем. Якщо ягоди здалися вам не дуже солодкими — можна додати 1-2 столових ложки цукру.

7. Викладаємо ягідну начинку на тісто і зверху натираємо на крупній тертці тісто.

8. Випікати пиріг в нагрітій до 200 градусів духовці приблизно 20-25 хвилин.

Остиглий пиріг можна посипати цукровою пудрою. Розрізаємо пиріг на красиві шматочки і подаємо до чаю. Смачного!


Подібні рецепти

Пиріжки з бузиною

Пиріг з яблуками по-афінського

Якщо в ваших краях росте багато бузини — приготуйте смачні пиріжки з начинкою з ягід бузини. опис приготування: Багато з нас не знають, що ягоди бузини корисні і цілком їстівні. Моя бабуся з України досить часто пекла такі пиріжки на початку осені, благо далеко за ягодою ходити не треба було. ...

Салат з курки і помідорів

Салат з курки і помідорів

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...

Сендвіч з овочами

Сендвіч з овочами

Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...

Риба в мікрохвильовці

Риба в мікрохвильовці

Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...