Рецепт Пиріг зі сливами

Рецепт Пиріг зі сливами
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Рецепт приготування дріжджового пирога з йогуртом, лимонною цедрою і сливами.


кількість порцій: 8
  • сухі дріжджі— 2 1/4  чайних ложки
  • тепла вода— 1/4  склянки
  • цукор— 1 Склянка
  • сіль— 1/2  чайних ложки
  • яйце— 1 штука(велике)
  • терта лимонна цедра— 1 1/2  чайних ложки
  • екстракт ванілі— 1 Чайна ложка
  • вершкове масло— 560 грам(несолоне)
  • стиглі сливи— 330 грам
Пиріг зі сливами - фото крок 1 1. Яйце підігріти в теплій воді 5 хвилин. Вершкове масло розм'якшити і нарізати на шматки. Перемішати дріжджі в теплій воді у великій мисці і дати постояти близько 5 хвилин. Додати 2 склянки борошна, 2/3 склянки цукру, сіль, йогурт, яйця, цедру і ванільний екстракт в дріжджову суміш і збити міксером на низькій швидкості 1 хвилину. Додати вершкове масло (залишити 2 ст. ложки для змащування форми) в декілька заходів, по одній столовій ложці, і продовжувати збивати на середній швидкості, поки тісто не стане гладким, близько 5 хвилин. Тісто буде дуже липким. Посипати тісто залишилися 2 столовими ложками борошна. Накрити вільно кухонним рушником або поліетиленовою плівкою і дати тісту піднятися в теплому місці, поки воно не збільшиться в об'ємі вдвічі, 1 1/2-2 годину.

Пиріг зі сливами - фото крок 2 2. змастити залишилися 2 столовими ложками вершкового масла деко і посипати 1/3 склянки цукру. Сливи розрізати навпіл і видалити кісточки.

Пиріг зі сливами - фото крок 3 3. Розрізати половинки на 5-6 скибочок. Викласти сливи в один шар на деко.

Пиріг зі сливами - фото крок 4 4. Розмішати тісто і викласти поверх слив. Вільно накрити змащеній маслом плівкою, потім кухонним рушником і дати піднятися в теплому місці, поки тісто знову не збільшиться в об'ємі вдвічі, близько 1 1/2 годину.

Пиріг зі сливами - фото крок 5 5. Розігріти духовку до 190 градусів зі стійкою в центрі. Випікати до золотисто-коричневого кольору, від 30 до 35 хвилин. Дати охолонути у формі 5 хвилин, потім викласти на стійку і дати повністю охолонути. Подавати з йогуртом або збитими вершками.

Подібні рецепти

Пиріг пісочний зі свіжими сливами

Салат капустяний з оцтом

Рецепт приготування пісочного пирога зі сливами і корицею. опис приготування: За цим рецептом у вас вийде пиріг вагою 1 кг. Для начинки краще брати сливи, у яких легко відділяється кісточка. приготування: Змішати в мисці масло, цукор і яйця дерев'яною лопаткою до отримання однорідної маси. Вси...

Простий пиріг зі сливами

Простий пиріг зі сливами

Домашня випічка допомагає створювати атмосферу, коли її запах розходиться по всьому будинку. розповім, як приготувати простий пиріг зі сливами. Пирога виходить багато, тому його точно вистачить на всіх. опис приготування: Цей пиріг можна спекти з різними фруктами або ягодами. Цього разу у мене...

Пиріг з сиром і сливами

Пиріг з сиром і сливами

Поспішаю поділитися з вами цікавим рецептом приготування пирога з сиром і сливами. Ніжна випічка з вершковим смаком і тонкими кислуватими фруктовими нотками. Смачно і дуже по-осінньому! опис приготування: Смачний пиріг з сиром і сливами в домашніх умовах приготувати — проблема немає! Вам сподо...

Пиріг з яблуками і сливами

Пиріг з яблуками і сливами

Рецепт приготування пирога з яблуками, сливами і меленою корицею. опис приготування: Для приготування цього пирога використовуйте стиглі солодкі сливи. вершкового масла— 7 Ст. ложок апельсинової цедри— 1/2 чайних ложки яйце— 1 штука розпушувача— 1/2 чайних ложки солі— 1/4 чайних ложки начинк...

Помідори зі сливами на зиму

Помідори зі сливами на зиму

Пропоную ще один спосіб консервування помідор, а саме зі сливами. Синя зливу надає маринаду свій кисло-солодкий смак і колір. Цей смак передається помідорам і виходить нова закуска. опис приготування: На мій погляд, цей спосіб консервування найпростіший. Стерилізувати банки теж не складно, але...