Рецепт Пиріг з картоплею і зеленню
Смачний пиріг на здобне тесті з картопляною начинкою. Відмінно розбирається на порційні пиріжки. тісто ніжне, повітряне та відмінне в роботі.
опис приготування:
Пропоную приготувати смачний пиріг. Для начинки пиріжків потрібно заздалегідь зварити картоплю і приготувати картопляне пюре з зеленню та спеціями. Зелень і спеції можна додавати на свій вибір. Заявлений в переліку інгредієнтів йогурт, можна замінити на кефір або сколотини. Масло для тесту я використовую оливкову. Приготуйте такий пиріг — його зручно розібрати на пиріжки і брати з собою на роботу, дітям до школи, пікнік.
- мука— 3 склянки
- молоко— 110 мілілітрів
- йогурт— 110 мілілітрів(або кефір)
- яєчний білок— 1 штука
- вершкове масло— 30 грам
- цукор— 2 чайних ложки
- сухі дріжджі— 10 грам
- сіль— 1 Чайна ложка
- рослинна олія— 25 мілілітрів
- картопля— 450 грам(Для начинки)
- вершкове масло— За смаком
- зелень— За смаком
- сіль, перець— За смаком
- яєчний жовток— 1 штука(Для змащення пирога)
- вода— 2 Ст. ложки
- кунжут— За смаком
Додайте розтоплене вершкове масло, яєчний білок і йогурт. перемішайте.
Всипте просіяне борошно з сіллю — 2 склянки і перемішайте.
Влийте рослинне масло і замісити тісто вже на столі, підсипаючи решту борошна (скільки візьме тісто).
Тісто повертаємо в миску, накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце на 1-1,5 годину.
А тим часом готуємо начинку. Варимо картоплю до готовності. З відвареної картоплі готуємо пюре з вершковим маслом, перцем, кропом і петрушкою.
Коли тісто підніметься, потрібно його обмять і розділити на 8 частин.
З кожної частини формуємо коржик, на кожну кладемо начинку.
Краї коржика збираємо до верху.
Форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо пиріжки швом вниз. Ставимо в тепле місце на хвилин 40.
Коли пиріг збільшиться в розмірах, змащуємо сумішшю води з яєчним жовтком. посипаємо кунжутом.
Випікаємо пиріг хвилин 35-45 при температурі 180 градусів.
Пиріг остудіть і подавайте до столу.
Подібні рецепти
Cviştari
Дуже простий і легкий пиріг, прекрасно підходить для ранкових сніданків. опис приготування: Розігріваємо духовку до 220 градусів. Обрану для запікання форму змащуємо вершковим маслом. Натираємо на тертці сир. Дрібно режим кріп і петрушку. додаємо в 250 мл кефіру з 2 яйця. змішуємо сир, зелень...
Пиріг з пісного тіста з літньою зеленню
Незважаючи на те, що тісто для цієї літньої випічки готується на воді без дріжджів, пиріг виходить м'яким і добре тримає форму. Начинка зі свіжої зелені надає йому соковитість і яскравий смак. Спробуйте! опис приготування: Начинку для цього пирога можна також доповнити натертим сиром, ароматни...
Пиріг з зеленню та бринзою
Болгарська бринза зазвичай занадто солона. Додавати сіль в начинку не слід, а бринзу можна вимочити в молоці, щоб видалити зайву сіль. опис приготування: Для приготування цього пирога будемо використовувати готове тісто. Його можна купити в магазині або приготувати вдома заздалегідь. Бринзу зм...
Помідори з зеленню на зиму
Відкривши взимку таку баночку, ви точно не залишитесь байдужими. Виходить дуже смачно — словами не передати! опис приготування: Сьогодні я розповім, як приготувати помідори із зеленню на зиму. Якщо помідори великі, то розріжте їх на 4-6 частин, дрібні ж помідори досить буде наколоти виделкою, ...
Рулет з сьомгою і зеленню
Рулет з сьомгою і зеленню — розкішна святкова закуска. ніжний, пористий, незвичайний, оригінальний — епітетів не вистачить, щоб описати цей божественно смачний рулет. опис приготування: Рулет з сьомгою і зеленню — це, мабуть, моя найулюбленіша і моя фірмова закуска для святкового столу. Всі по...