Рецепт Пиріг з пісного тіста з літньою зеленню
Незважаючи на те, що тісто для цієї літньої випічки готується на воді без дріжджів, пиріг виходить м'яким і добре тримає форму. Начинка зі свіжої зелені надає йому соковитість і яскравий смак. Спробуйте!
опис приготування:
Начинку для цього пирога можна також доповнити натертим сиром, ароматними спеціями, свіжими овочами. Пісне тісто є універсальним, тому підходить для найрізноманітніших варіантів начинок.
- Цибуля зелена— 150-200 грам
- листя шпинату— 150-200 грам
- вода— 150 мілілітрів
- яйця курячі— 3 штуки
- борошно житнє— 50 грам
- Борошно пшеничне— 150-170 грам
- Олія соняшникова— 3 Ст. ложки
- Сухарі паніровочні— 30 грам
- сіль кухонна— 1 Чайна ложка
- Сода харчова— 0,5 чайних ложки
- кислота лимонна— 0,5 чайних ложки
У мисці змішайте житнє, пшеничне борошно (залишивши 20-30 грам для остаточного замісу тіста) і харчову соду.
У воді розчиніть частина солі (0,5 середня лінія) і лимонну кислоту. Влийте воду в суху суміш, перемішайте.
Як тільки тісто почне збиратися в грудку, влийте олію і замісити тісто руками, при необхідності додавши невелику кількість пшеничного борошна.
Пісне бездріжджове тісто виходить м'яким, не липне до рук. Залиште його під рушником або харчовою плівкою на час приготування начинки.
Для начинки злегка збийте яйця з сіллю, що залишилася (0,5 середня лінія), додайте подрібнену зелень і добре перемішайте.
Тісто розділіть таким чином, щоб 2/3 його частини довелося на дно пирога, а залишилася третина - на верх. Розподіліть більшу частину тесту по дну підготовленої форми, залишаючи бортики висотою 1,5-2 см. Присипте тісто панірувальними сухарями, щоб при випіканні соковитість начинки не порушила його структуру.
Викладіть на нижній шар тіста приготовлену начинку.
Час, що залишився тісто розкачайте по діаметру форми, закрийте їм начинку, акуратно скріплюючи краю. У центрі пирога прорежьте невеликий отвір для виходу пари.
Випікайте пиріг з пісного тіста з літньою зеленню при температурі 180-190 градусів протягом 40-45 хвилин до золотистого кольору.
Подібні рецепти
Смажена яловича печінка з гірчицею
Незвичайний пиріг з картопляного тіста з начинкою з овочів в заливці виходить дуже смачним і ніжним. З ним можна урізноманітнити святковий стіл, а можна готувати його як блюдо на кожен день. опис приготування: Пиріг з картопляного тіста може бути прекрасним самостійною стравою або гарніром до ...
Пиріг з пісочного тіста з куркою
Рецепт приготування пирога з пісочного тіста з начинкою з курячого філе, курячої печінки, рису і сметани. опис приготування: Розсипчастий пиріг з соковитою курячої начинкою - це відмінна смачна закуска протягом дня. Якщо ви не любите курячу печінку, можете відмовитися від неї. приготування: Зб...
Пиріг з пісочного тіста
Пиріг з пісочного тіста можна приготувати дуже швидко і просто. Пісочне тісто вважається одним з найпростіших, з ним приємно працювати, воно не липне до рук. До того ж, начинка підійде будь-яка. опис приготування: Дуже добре з пісочним тістом поєднується начинка з яблук. Таким чином у вас вийд...
Пиріг з тіста філо з яблуками і грушами
Рецепт приготування пирога з тіста філо з підсмаженими горіхами пекан, грушами, яблуками і меленою корицею. опис приготування: Листкові хрусткі шматочки пирога нагадують фруктову пахлаву. При бажанні ви можете прикрасити десерт збитими вершками. цукор— 1/2 склянки(плюс цукор для посипання) м...
Пиріг з листкового тіста з гарбузом
Осінньою порою кожен з нас просто зобов'язаний приготувати якусь страву з такого дивного і сонячного плода, як гарбуз. Прекрасним вибором стане пиріг з листкового тіста з гарбузом. опис приготування: хочете дізнатися, як приготувати пиріг з листкового тіста з гарбузом? Тоді дотримуйтесь вказів...