Рецепт Підлива з баклажан

Рецепт Підлива з баклажан
Кількість порцій: 2-3 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Сьогодні ми приготуємо підливу з баклажан до пасти, оскільки паста — це всього-лише тісто і саме соус надає їй смак і аромат.

опис приготування:

Овочі треба промити, почистити, порізати кубиками. Баклажан бажано вимочити в підсоленій воді, щоб позбутися від гіркоти. Потім овочі обсмажуємо і протушіваем. варимо макарони (або рис) і присмачуємо нашим чудовим соусом. Удачі в приготуванні!

  • макарони— 150 грам
  • середній баклажан— 1 штука
  • свіжі помідори— 3-5 штук
  • Цибуля— 1 штука
  • часник— 2 зубчики
  • Червоний солодкий перець— 1 штука
  • Оливкова олія— 3-4 Ст. ложок
  • сіль, спеції, італійські трави— За смаком
Підлива з баклажан - фото крок 1 Баклажани перед цим порізати кубиками і посипати сіллю, для того, щоб прибрати гіркоту. залишити на 20-30 хвилин, потім промити і трохи віджати. При такій обробці гіркоту зникне. Можна також потримати нарізаний баклажан в солоній воді. Дивіться самі - можливо це варто зробити, щоб не ризикувати. Якщо насіння в баклажані сформувалися і їх багато, їх варто видалити. Якщо насіння трохи - можна їх залишити.

Підлива з баклажан - фото крок 2 Цибуля очистити і нарізати кубиками. Мені завжди було цікаво, як нарізати кубиками цибулю, щоб кубики не розпався. Завдання не вирішена досі. Просто нарізати цибулю з кроком 5-7 мм. Цього буде досить. У сотейнику розігріти 3-4 ст.л. оливкового масла. Обсмажити на маслі нарізану цибулю.

Підлива з баклажан - фото крок 3 Стиглі помідори середнього розміру ошпарити окропом, видалити насіння і шкірку. М'якоть нарізати шматочками середньої величини. Перець можна спекти, а можна використовувати сирим. Очистити і нарізати перець також, як і помідори. Як тільки цибуля почне рум'яна, додати нарізаний перець і тушкувати все під кришкою на середньому вогні 10 хвилин. Перець повинен трохи розм'якшити.

Підлива з баклажан - фото крок 4 Додати нарізаний баклажан. Продовжувати обсмажувати все на середньому вогні 4-5 хвилин, періодично помішуючи. До речі, баклажан дуже добре вбирає масло.

Підлива з баклажан - фото крок 5 Додати нарізані помідор і часник. посолити, але не сильно, так як баклажан вже містить трохи солі. Солити за смаком і обережно. Краще потім додати солі і поперчити - в самому кінці. Додати всі спеції, в т.ч. - 0.5 ç.l. пісочний я 1-2 щіпки ароматних сухих трав: базилік, кріп, орегано, чебрець і т.д.

Підлива з баклажан - фото крок 6 Гасити овочеве рагу під кришкою на невеликому вогні близько 20 хвилин. Наша майбутня паста з баклажанами повинна бути ніжною. Якщо в соусі з баклажанів з помідорами багато рідини, її можна випарувати, знявши з сотейника кришку і збільшивши вогонь.

Підлива з баклажан - фото крок 7 Поки готуються баклажани в томатному соусі, треба відварити пасту. У великій каструлі нагріти воду, посолити її з розрахунку 5-6 гр солі на літр води і відварити пасту. Час варіння вказано на упаковці. Відварену пасту відкинути на друшляк і дати стекти воді.

Підлива з баклажан - фото крок 8 Відварену пасту змішати з готовим соусом з баклажанів і помідорів і дати постояти під кришкою 1-2 хв.

Подібні рецепти

Підлива для гречки без м'яса

Мариновані лисички з яблучним оцтом

Підливу для гречки без м'яса можна зробити, наприклад, з грибами. Ця підлива відмінно підійде не тільки до гречки, але може бути компонентом складного гарніру страви з м'ясом або заправкою для пасти. опис приготування: Підлива для гречки без м'яса можна і не подрібнювати в блендері. Можна відк...

Підлива з білих грибів

Підлива з білих грибів

Підлива з білих грибів відноситься до делікатесних страв, тому, що вона дуже смачна і досить рідкісна гостя на нашому столі. Її можна подати до макаронів, kartofelyu, відбивні м'яса, Greck. опис приготування: Підлива з білих грибів готується у великій кількості вершків і вершкового масла, тому...

Підлива з яловичини в мультиварці

Підлива з яловичини в мультиварці

не має значення, який гарнір ви любите найбільше, адже і з макаронами, і з рисом, гречкою або картоплею, ця підлива буде ідеально поєднуватися - з нею ви легко приготуєте відмінний вечерю для всієї родини. опис приготування: Я завжди рекомендую цей простий рецепт підливи з яловичини в мультива...

Підлива з грибів до макаронів

Підлива з грибів до макаронів

Пропоную приготувати підливу з сушених білих грибів. Найсмачніша підлива виходить саме із сушених білих грибів, що володіють неповторним ароматом і смаком. опис приготування: Таку підливу можна приготувати заздалегідь, а потім лише відварити пасту і присмачити її чудо-соусом. Гриби можна викор...

Підлива з ковбасок з квасолею

Підлива з ковбасок з квасолею

Основа страви - квасоля в соусі з томата з цибулею, морквиною і спеціями. Але рецепт можна доповнювати і урізноманітнити, додаючи шматочки м'яса, купати або ковбаски. Ситне і зігріваючі блюдо. опис приготування: Квасоля за смаком чудово поєднується з копченостями, тому підлива з квасолі з ковб...