Рецепт Підлива з баклажан
Сьогодні ми приготуємо підливу з баклажан до пасти, оскільки паста — це всього-лише тісто і саме соус надає їй смак і аромат.
опис приготування:
Овочі треба промити, почистити, порізати кубиками. Баклажан бажано вимочити в підсоленій воді, щоб позбутися від гіркоти. Потім овочі обсмажуємо і протушіваем. варимо макарони (або рис) і присмачуємо нашим чудовим соусом. Удачі в приготуванні!
- макарони— 150 грам
- середній баклажан— 1 штука
- свіжі помідори— 3-5 штук
- Цибуля— 1 штука
- часник— 2 зубчики
- Червоний солодкий перець— 1 штука
- Оливкова олія— 3-4 Ст. ложок
- сіль, спеції, італійські трави— За смаком
Цибуля очистити і нарізати кубиками. Мені завжди було цікаво, як нарізати кубиками цибулю, щоб кубики не розпався. Завдання не вирішена досі. Просто нарізати цибулю з кроком 5-7 мм. Цього буде досить. У сотейнику розігріти 3-4 ст.л. оливкового масла. Обсмажити на маслі нарізану цибулю.
Стиглі помідори середнього розміру ошпарити окропом, видалити насіння і шкірку. М'якоть нарізати шматочками середньої величини. Перець можна спекти, а можна використовувати сирим. Очистити і нарізати перець також, як і помідори. Як тільки цибуля почне рум'яна, додати нарізаний перець і тушкувати все під кришкою на середньому вогні 10 хвилин. Перець повинен трохи розм'якшити.
Додати нарізаний баклажан. Продовжувати обсмажувати все на середньому вогні 4-5 хвилин, періодично помішуючи. До речі, баклажан дуже добре вбирає масло.
Додати нарізані помідор і часник. посолити, але не сильно, так як баклажан вже містить трохи солі. Солити за смаком і обережно. Краще потім додати солі і поперчити - в самому кінці. Додати всі спеції, в т.ч. - 0.5 ç.l. пісочний я 1-2 щіпки ароматних сухих трав: базилік, кріп, орегано, чебрець і т.д.
Гасити овочеве рагу під кришкою на невеликому вогні близько 20 хвилин. Наша майбутня паста з баклажанами повинна бути ніжною. Якщо в соусі з баклажанів з помідорами багато рідини, її можна випарувати, знявши з сотейника кришку і збільшивши вогонь.
Поки готуються баклажани в томатному соусі, треба відварити пасту. У великій каструлі нагріти воду, посолити її з розрахунку 5-6 гр солі на літр води і відварити пасту. Час варіння вказано на упаковці. Відварену пасту відкинути на друшляк і дати стекти воді.
Відварену пасту змішати з готовим соусом з баклажанів і помідорів і дати постояти під кришкою 1-2 хв.
Подібні рецепти
Мариновані лисички з яблучним оцтом
Підливу для гречки без м'яса можна зробити, наприклад, з грибами. Ця підлива відмінно підійде не тільки до гречки, але може бути компонентом складного гарніру страви з м'ясом або заправкою для пасти. опис приготування: Підлива для гречки без м'яса можна і не подрібнювати в блендері. Можна відк...
Підлива з білих грибів
Підлива з білих грибів відноситься до делікатесних страв, тому, що вона дуже смачна і досить рідкісна гостя на нашому столі. Її можна подати до макаронів, kartofelyu, відбивні м'яса, Greck. опис приготування: Підлива з білих грибів готується у великій кількості вершків і вершкового масла, тому...
Підлива з яловичини в мультиварці
не має значення, який гарнір ви любите найбільше, адже і з макаронами, і з рисом, гречкою або картоплею, ця підлива буде ідеально поєднуватися - з нею ви легко приготуєте відмінний вечерю для всієї родини. опис приготування: Я завжди рекомендую цей простий рецепт підливи з яловичини в мультива...
Підлива з грибів до макаронів
Пропоную приготувати підливу з сушених білих грибів. Найсмачніша підлива виходить саме із сушених білих грибів, що володіють неповторним ароматом і смаком. опис приготування: Таку підливу можна приготувати заздалегідь, а потім лише відварити пасту і присмачити її чудо-соусом. Гриби можна викор...
Підлива з ковбасок з квасолею
Основа страви - квасоля в соусі з томата з цибулею, морквиною і спеціями. Але рецепт можна доповнювати і урізноманітнити, додаючи шматочки м'яса, купати або ковбаски. Ситне і зігріваючі блюдо. опис приготування: Квасоля за смаком чудово поєднується з копченостями, тому підлива з квасолі з ковб...