Рецепт Сациві з риби
рибне блюдо, основний смак якому надає соус сациві, знаменитий і дуже відомий грузинський соус. Дуже раджу спробувати!
опис приготування:
Ця страва має сподобається любителям риби. Смачний грузинський соус додасть рибку новий смак і аромат. Найкраще це блюдо готувати з вечора, за ніч воно настоїться, риба просочиться соусом і блюдо буде дуже-дуже смачним. Простий рецепт сациві з риби дозволяє навіть починає господині приготувати кулінарний шедевр — інакше це блюдо я назвати не можу. З приводу зелені — її можна дрібно покришити і додати в соус на останньому етапі приготування, а можна посипати рубаною зеленню блюдо перед подачею на стіл. Вибирайте свій варіант і готуйте. Успіхів вам і смачною рибки!
- Судак або рубати— 1-1,5 кілограма
- горіхи волоські— 1-1,5 склянки
- Цибуля ріпчаста— 3 штуки(2 — для соусу, 1 — для бульйону)
- часник— 4-5 зубчиків
- борошно— 1 Ст. ложка
- морква— 1 штука(невелика)
- Корінь селери— 100 грам
- Лавровий лист— 1-2 штук
- Хміль-сунелі— 1 Чайна ложка
- насіння koriandra— 0,5 чайних ложки
- Перець чорний мелений— 2-3 Щепоток
- сіль— 1 Чайна ложка(за смаком)
- Винний оцет— 1 Ст. ложка(можна замінити лимонним соком або соком граната)
- вино— 2-3 Ст. ложок
- гвоздика— 1-2 штук
- Гострий червоний перець мелений— 1 щіпка
- обкладинка— 1 щіпка
- зелень кропу, кінзи, петрушки— 30 грам
- Вершкове масло— 50 грам
- Рослинна олія для смаження— 2-3 Ст. ложок
Чистим морковку, цибулину і корінь селери. Укладаємо в невелику каструлю овочі, плавники, хвіст і голову риби. Додаємо щіпку солі і лавровий ліст.Заліваем невеликою кількістю води і варимо бульйон.
Іншу частину тушки риби обробляв, на філе і нарізаємо його на невеликі шматочки. Злегка посипаємо сіллю і перцем.
Цибулю чистимо і нарізаємо маленькими кубиками.
Пасеруємо цибулю на вершковому маслі до золотистого кольору. Як тільки цибуля зазолотиться, додаємо борошно, перемішуємо і смажимо ще хвилин 5-7.
Поки обсмажується цибуля, можна зайнятися горіхами. Їх потрібно добре подрібнити з часником, koriandrom, паприка. Потім змішати з винним оцтом і вином. Вийде ось така паста.
У сковорідку з цибулею і борошном додаємо рибний бульйон, приблизно 1.5 склянки. розмішуємо, щоб не було грудочок і доводимо до кипіння. Потім викладаємо горіхову масу, чорний перець, гвоздику, корицю, хміль-сунелі, сіль і вино. тушкуємо хвилин 10-15.
Філе судака злегка обвалюють в борошні і смажимо на олії до готовності.
Обсмажене філе заливаємо соусом і даємо покипіти хвилин 7-10. Потім прибираємо з плити і даємо охолонути і настоятися.
Подібні рецепти
Курка сациві
Рецепт приготування рибної страви з осетрини під грузинським горіховим соусом. опис приготування: Візьміть осетрину, ретельно вимийте і очистіть її, а потім поріжте порціями, обсмажте в олії до готовності. Попередньо запанірувати шматки в борошні. Для соусу вам знадобиться часник і цибулю, як...
Сациві з баклажанів
Всім любителям грузинської кухні обов'язково варто спробувати сациві з баклажанів. це — холодної закуска з баклажанів з пікантною пастою, яка носить назву сациві. рекомендую спробувати. опис приготування: Як відомо, sacivi — це популярна грузинська густа паста з волоських горіхів і спецій, яка...
Сациві з курки
Sacivi — традиційне грузинське блюдо. соус, який відмінно підходить до м'ясних і рибних страв. Я розповім вам рецепт сациві з курки. опис приготування: Sacivi — соус складний в приготуванні. Але якщо ви будете слідувати рецептом, у вас все вийде. Сациві з курки я вперше спробувала в Грузії і в...
Сациві з курки по-грузинськи
Ніжна і соковита курочка під пікантним соусом — одне з найкращих грузинських страв! Цей простий рецепт сациві з курки по-грузинськи допоможе Вам приготувати справжній святковий страва. опис приготування: багато хто плутає — що таке сациві: соус або блюдо з курки? Все-таки — ця страва, саме хол...
Сациві з курки в мультиварці
Улюблена страва, приготоване ще швидше — що може бути краще? З ці простим рецептом сациві з курки в мультиварці Ви зможете завжди радувати своїх рідних грузинською кухнею. опис приготування: Грузинське блюдо сациві — одне з найбільш улюблених мною. Його можна подавати і холодним, і гарячим — з...