Рецепт Різдвяна кутя з медовою водою
рецепт, як приготувати різдвяну кутю з медовою водою, відомий мені вже давно. Ця страва обов'язково присутній на святковому столі, є кілька варіацій його приготування.
опис приготування:
Для більш цікавого і насиченого смаку додаю сухофрукти (родзинки) і волоські горіхи (волоські). Її необхідно готувати в чавунному казані, але оскільки такого у мене немає, то готую в духовці, так смак страви виходить більш цікавим і насиченим. Мед можна використовувати травневий або гречаний.
- пшениця— 2 склянки
- мед— За смаком
- Грецькі горіхи— 1 Склянка(очищені)
- мак— 0,5 склянки
- Ізюм— 1 Склянка
2. Зерна перекладываю в жароупорную форму, вливаю 2 склянки води. Ставлю форму в розігріту до 150-160 градусів духовку на 60 хвилин.
3. Мак перекладываю в миску, заливаю окропом і залишаю на півгодини.
4. Ізюм перекладаю в миску і заливаю окропом, залишаю на півгодини.
5. Пшениця готова, коли зерна стали м'якими, якщо раптом часу не вистачило і вода википіла, то доливаю воду і готую далі.
6. Мак розтираю до одноманітної маси в ступці.
7. Волоські горіхи трохи подрібнюю ножем.
8. Кілька ложок меду (тут за смаком) змішую з водою і відправляю в мікрохвильову піч до розчинення.
9. М'які зерна пшениці перекладаю в глибоку миску, заливаю їх медовою водою.
10. Додаю в миску розтертий мак, родзинки та волоські горіхи, перемішую.
11. Кутю з медовою водою подаю гарячою чи теплою, смачного!
Подібні рецепти
Піца на дріжджовому тесті в духовці
Рецепт приготування ароматного гарбузового пирога з вершково-медової глазур'ю і спеціями. опис приготування: Розігріти духовку до 175 градусів. Змастити маслом форму для випічки. У невеликій мисці збити віночком борошно, розпушувач, сіль, корицю, імбир, мускатний горіх, запашний перець і гвозд...
Різдвяна цесарка
Якщо різдвяна або новорічна курка, індичка, качка або гусак вам набридли, то різдвяна цесарка — це напевно блюдо, якого ви ніколи не пробували. ділюся рецептом. опис приготування: Повинен відразу зробити застереження: різдвяна цесарка — блюдо досить оригінальне і незвичайне, і до цього треба б...
Різдвяна ялинка
Святковий рецепт приготування красивих їстівних ялинок до Різдва і Нового Року. опис приготування: 1. У великій каструлі об'єднати зефір, олія, харчовий барвник і екстракт мигдалю. помішуючи, нагріваємо на слабкому вогні до отримання однорідної маси. Потім знімаємо крем з вогню і акуратно вима...
Пшенична кутя
кутя — найголовніше блюдо на Святий вечір. Це рецепт традиційної пшеничного куті, яку називають ще "; багатою ";, так як в ній містяться і мак, і волоські горіхи, і родзинки, і мед. ситно, смачно і корисно. опис приготування: Таке блюдо дуже ситне, тому у нас в родині на Святий вечір кожен про...
Салат з курки і помідорів
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...