Рецепт Різдвяна кутя з медовою водою

Рецепт Різдвяна кутя з медовою водою
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 12 г. 0 хв.
рецепт, як приготувати різдвяну кутю з медовою водою, відомий мені вже давно. Ця страва обов'язково присутній на святковому столі, є кілька варіацій його приготування.

опис приготування:

Для більш цікавого і насиченого смаку додаю сухофрукти (родзинки) і волоські горіхи (волоські). Її необхідно готувати в чавунному казані, але оскільки такого у мене немає, то готую в духовці, так смак страви виходить більш цікавим і насиченим. Мед можна використовувати травневий або гречаний.

  • пшениця— 2 склянки
  • мед— За смаком
  • Грецькі горіхи— 1 Склянка(очищені)
  • мак— 0,5 склянки
  • Ізюм— 1 Склянка
Різдвяна кутя з медовою водою - фото крок 1 1. Пшеницю пересипаю в миску, заливаю холодною водою і залишаю на ніч, після відкидаю на сито, перебираю і промиваю під проточною водою.

Різдвяна кутя з медовою водою - фото крок 2 2. Зерна перекладываю в жароупорную форму, вливаю 2 склянки води. Ставлю форму в розігріту до 150-160 градусів духовку на 60 хвилин.

Різдвяна кутя з медовою водою - фото крок 3 3. Мак перекладываю в миску, заливаю окропом і залишаю на півгодини.

Різдвяна кутя з медовою водою - фото крок 4 4. Ізюм перекладаю в миску і заливаю окропом, залишаю на півгодини.

Різдвяна кутя з медовою водою - фото крок 5 5. Пшениця готова, коли зерна стали м'якими, якщо раптом часу не вистачило і вода википіла, то доливаю воду і готую далі.

Різдвяна кутя з медовою водою - фото крок 6 6. Мак розтираю до одноманітної маси в ступці.

Різдвяна кутя з медовою водою - фото крок 7 7. Волоські горіхи трохи подрібнюю ножем.

Різдвяна кутя з медовою водою - фото крок 8 8. Кілька ложок меду (тут за смаком) змішую з водою і відправляю в мікрохвильову піч до розчинення.

Різдвяна кутя з медовою водою - фото крок 9 9. М'які зерна пшениці перекладаю в глибоку миску, заливаю їх медовою водою.

Різдвяна кутя з медовою водою - фото крок 10 10. Додаю в миску розтертий мак, родзинки та волоські горіхи, перемішую.

Різдвяна кутя з медовою водою - фото крок 11 11. Кутю з медовою водою подаю гарячою чи теплою, смачного!

Подібні рецепти

Пряний гарбузовий пиріг з медовою глазур'ю

Піца на дріжджовому тесті в духовці

Рецепт приготування ароматного гарбузового пирога з вершково-медової глазур'ю і спеціями. опис приготування: Розігріти духовку до 175 градусів. Змастити маслом форму для випічки. У невеликій мисці збити віночком борошно, розпушувач, сіль, корицю, імбир, мускатний горіх, запашний перець і гвозд...

Різдвяна цесарка

Різдвяна цесарка

Якщо різдвяна або новорічна курка, індичка, качка або гусак вам набридли, то різдвяна цесарка — це напевно блюдо, якого ви ніколи не пробували. ділюся рецептом. опис приготування: Повинен відразу зробити застереження: різдвяна цесарка — блюдо досить оригінальне і незвичайне, і до цього треба б...

Різдвяна ялинка

Різдвяна ялинка

Святковий рецепт приготування красивих їстівних ялинок до Різдва і Нового Року. опис приготування: 1. У великій каструлі об'єднати зефір, олія, харчовий барвник і екстракт мигдалю. помішуючи, нагріваємо на слабкому вогні до отримання однорідної маси. Потім знімаємо крем з вогню і акуратно вима...

Пшенична кутя

Пшенична кутя

кутя — найголовніше блюдо на Святий вечір. Це рецепт традиційної пшеничного куті, яку називають ще "; багатою ";, так як в ній містяться і мак, і волоські горіхи, і родзинки, і мед. ситно, смачно і корисно. опис приготування: Таке блюдо дуже ситне, тому у нас в родині на Святий вечір кожен про...

Салат з курки і помідорів

Салат з курки і помідорів

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...