Рецепт Різдвяна цесарка

Рецепт Різдвяна цесарка
Кількість порцій: 8 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Якщо різдвяна або новорічна курка, індичка, качка або гусак вам набридли, то різдвяна цесарка — це напевно блюдо, якого ви ніколи не пробували. ділюся рецептом.

опис приготування:

Повинен відразу зробити застереження: різдвяна цесарка — блюдо досить оригінальне і незвичайне, і до цього треба бути готовим. Навряд чи це блюдо стануть готувати консервативні люди, віддають перевагу готувати на свята перевірені і багато років улюблені страви. Однак якщо ви любите експериментувати, любите пробувати нове і незвідане, то різдвяна цесарка напевно вас зацікавить.

Повірте мені: виходить дійсно дуже смачно. що, приготування займає час, але ж це різдвяне блюдо — хіба можна приготувати його за півгодини?:)

Удачі в приготуванні! Експериментуйте і насолоджуйтеся результатом


  • гарбуз— 1 кілограм
  • Tsesarka— 1 штука
  • лимон— 1 штука
  • каштани— 700 грам
  • мандарини— 8 штук(5 — на деко, 3 — в глазур)
  • пучок розмарину— 1 штука
  • мед— 2 Ст. ложки
  • кунжут— — За смаком
  • сіль, перець— — За смаком
Різдвяна цесарка - фото крок 1 Цесарку хорошенько промываем, натираем солью и оставляем.

Різдвяна цесарка - фото крок 2 На каштанах делаем крестообразные надрезы. Бросаем их в кипящую соленую воду. Доводимо до кипіння ще раз, варимо хвилин 5 на швидкому вогні, после чего окатываем каштаны ледяной водой.

Різдвяна цесарка - фото крок 3 Теперь мы без труда очищаем наши каштаны от оболочки.

Різдвяна цесарка - фото крок 4 гарбуз, не очищая кожуры, нарізаємо шматочками. Деко змащуємо маслом, выкладываем на него дольки тыквы. Збризгуємо лимонним соком, злегка присипаємо цукром — і в духовку на 1 час при 160 градусах.

Різдвяна цесарка - фото крок 5 Спустя час достаем наш противень из духовки. В центр противня выкладываем цесарку, начиненную веточками розмарина и разрезанным на четыре части мандарином. Остальные мандарины режем пополам и укладываем вокруг цесарки. Посыпаем все это дело специями.

Різдвяна цесарка - фото крок 6 Цесарку накрываем фольгой, и ставим противень в духовку еще на 1 час при прежней температуре.

Різдвяна цесарка - фото крок 7 А пока цесарка запекается в духовке — займемося глазур'ю. Выдавим в ковшик сок из трех оставшихся мандаринок.

Різдвяна цесарка - фото крок 8 Добавляем в ковшик мед, трошки солі, пару гілочок розмарину. Ставимо на вогонь — и увариваем до более густой консистенции. Глазурь для обмазывания тыквы и цесарки готова.

Різдвяна цесарка - фото крок 9 В сковороду кладем 4 ложки сахара и немножко лимонного сока. прогріваємо, кладем в сковороду каштаны и кунжутные семечки. Перемешиваем и обжариваем пару минут на среднем огне.

Різдвяна цесарка - фото крок 10 Дістаємо деко з духовки. Тыкву и цесарку намазываем приготовленной нами мандариновой глазурью. Обжаренные каштаны тоже выкладываем на противень. Ставим противень обратно в духовку и запекаем еще около часа при той же температуре.

Різдвяна цесарка - фото крок 11 Подаем все это дело на большом блюде или поддоне, в таком же виде, как все запекалось в духовкеничего не выбрасывая. Все съедобно и очень даже вкусно. Смачного!

Подібні рецепти

Різдвяна ялинка

Різдвяна качка з грибами і горіхами

Святковий рецепт приготування красивих їстівних ялинок до Різдва і Нового Року. опис приготування: 1. У великій каструлі об'єднати зефір, олія, харчовий барвник і екстракт мигдалю. помішуючи, нагріваємо на слабкому вогні до отримання однорідної маси. Потім знімаємо крем з вогню і акуратно вима...

Різдвяна кутя з медовою водою

Різдвяна кутя з медовою водою

рецепт, як приготувати різдвяну кутю з медовою водою, відомий мені вже давно. Ця страва обов'язково присутній на святковому столі, є кілька варіацій його приготування. опис приготування: Для більш цікавого і насиченого смаку додаю сухофрукти (родзинки) і волоські горіхи (волоські). Її необхідн...

Салат з курки і помідорів

Салат з курки і помідорів

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...

Сендвіч з овочами

Сендвіч з овочами

Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...