Рецепт Різдвяна цесарка
Якщо різдвяна або новорічна курка, індичка, качка або гусак вам набридли, то різдвяна цесарка — це напевно блюдо, якого ви ніколи не пробували. ділюся рецептом.
опис приготування:
Повинен відразу зробити застереження: різдвяна цесарка — блюдо досить оригінальне і незвичайне, і до цього треба бути готовим. Навряд чи це блюдо стануть готувати консервативні люди, віддають перевагу готувати на свята перевірені і багато років улюблені страви. Однак якщо ви любите експериментувати, любите пробувати нове і незвідане, то різдвяна цесарка напевно вас зацікавить.
Повірте мені: виходить дійсно дуже смачно. що, приготування займає час, але ж це різдвяне блюдо — хіба можна приготувати його за півгодини?:)
Удачі в приготуванні! Експериментуйте і насолоджуйтеся результатом
- гарбуз— 1 кілограм
- Tsesarka— 1 штука
- лимон— 1 штука
- каштани— 700 грам
- мандарини— 8 штук(5 — на деко, 3 — в глазур)
- пучок розмарину— 1 штука
- мед— 2 Ст. ложки
- кунжут— — За смаком
- сіль, перець— — За смаком
На каштанах делаем крестообразные надрезы. Бросаем их в кипящую соленую воду. Доводимо до кипіння ще раз, варимо хвилин 5 на швидкому вогні, после чего окатываем каштаны ледяной водой.
Теперь мы без труда очищаем наши каштаны от оболочки.
гарбуз, не очищая кожуры, нарізаємо шматочками. Деко змащуємо маслом, выкладываем на него дольки тыквы. Збризгуємо лимонним соком, злегка присипаємо цукром — і в духовку на 1 час при 160 градусах.
Спустя час достаем наш противень из духовки. В центр противня выкладываем цесарку, начиненную веточками розмарина и разрезанным на четыре части мандарином. Остальные мандарины режем пополам и укладываем вокруг цесарки. Посыпаем все это дело специями.
Цесарку накрываем фольгой, и ставим противень в духовку еще на 1 час при прежней температуре.
А пока цесарка запекается в духовке — займемося глазур'ю. Выдавим в ковшик сок из трех оставшихся мандаринок.
Добавляем в ковшик мед, трошки солі, пару гілочок розмарину. Ставимо на вогонь — и увариваем до более густой консистенции. Глазурь для обмазывания тыквы и цесарки готова.
В сковороду кладем 4 ложки сахара и немножко лимонного сока. прогріваємо, кладем в сковороду каштаны и кунжутные семечки. Перемешиваем и обжариваем пару минут на среднем огне.
Дістаємо деко з духовки. Тыкву и цесарку намазываем приготовленной нами мандариновой глазурью. Обжаренные каштаны тоже выкладываем на противень. Ставим противень обратно в духовку и запекаем еще около часа при той же температуре.
Подаем все это дело на большом блюде или поддоне, в таком же виде, как все запекалось в духовке — ничего не выбрасывая. Все съедобно и очень даже вкусно. Смачного!
Подібні рецепти
Різдвяна качка з грибами і горіхами
Святковий рецепт приготування красивих їстівних ялинок до Різдва і Нового Року. опис приготування: 1. У великій каструлі об'єднати зефір, олія, харчовий барвник і екстракт мигдалю. помішуючи, нагріваємо на слабкому вогні до отримання однорідної маси. Потім знімаємо крем з вогню і акуратно вима...
Різдвяна кутя з медовою водою
рецепт, як приготувати різдвяну кутю з медовою водою, відомий мені вже давно. Ця страва обов'язково присутній на святковому столі, є кілька варіацій його приготування. опис приготування: Для більш цікавого і насиченого смаку додаю сухофрукти (родзинки) і волоські горіхи (волоські). Її необхідн...
Салат з курки і помідорів
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...