Рецепт Пшенична кутя
кутя — найголовніше блюдо на Святий вечір. Це рецепт традиційної пшеничного куті, яку називають ще "; багатою ";, так як в ній містяться і мак, і волоські горіхи, і родзинки, і мед. ситно, смачно і корисно.
опис приготування:
Таке блюдо дуже ситне, тому у нас в родині на Святий вечір кожен пробує його по одній-дві чайної ложечки. Таким чином, такого блюда вистачає на 8-10 людина. Пшенична "; багата" кутя містить безліч вітамінів, які так необхідні в холоди. Тим більше, вважається, що чим багатша складу куті, тим краще буде врожай і достаток в сім'ї!
- зерна пшениці— 150 грам
- мак— 100 грам
- горіхи волоські— 100 грам
- Ізюм— 100 грам
- сіль— 1 щіпка
- мед— 3 Ст. ложки
2. Пшеницю спочатку треба відварити до готовності. Я витратила на це приблизно 1,5 годину.
3. Поки рис відварюється, залийте мак 1 склянкою окропу, накрийте кришкою і відстоюйте протягом півгодини.
4. Горіхи дрібно наріжте і обсмажуйте хвилин 5 на сухій сковороді.
5. Ізюм залийте окропом на 10 хвилин і дайте йому набрякнути. Після обсушити на паперовому рушнику.
6. Мак подрібнити в ступці до появи молочка.
7. Додайте до маку родзинки, горіхи і пшеницю. додайте 3 столові ложки меду і дрібку солі.
8. Ретельно перемішайте і подавайте до столу з першою зіркою. Смачного!
Подібні рецепти
Смачна пшенична каша
Для сніданку або сімейного обіду зваріть корисну і поживну пшеничну кашу з гарбузом. З приготуванням впорається кожен. опис приготування: Пшенична каша з гарбузом — це відмінний десерт для дорослих і дітей. Апетитне блюдо сподобається кожному. Крім смакових якостей, каша має корисні властивост...
Пшенична каша
Пшенична каша — дуже популярний гарнір. Традиційне російське блюдо, яке здавна вважається джерелом богатирської сили і міцного здоров'я. Їсти пшеничну кашу дуже корисно — тому готуємо! опис приготування: Пшенична каша обов'язково присутня на столах наших предків як під час свят, так і в звичай...
Пшенична каша з куркою
Пшенична каша просочена бульйоном, м'ясним соком з овочами прекрасно вгамує голод в обідню перерву і рання вечеря. У страві немає великої кількості масла і воно готується в духовці. опис приготування: Блюдо дуже зручне в приготуванні тим, що з вечора можна підготувати курку, а на наступний ден...
Різдвяна кутя з медовою водою
рецепт, як приготувати різдвяну кутю з медовою водою, відомий мені вже давно. Ця страва обов'язково присутній на святковому столі, є кілька варіацій його приготування. опис приготування: Для більш цікавого і насиченого смаку додаю сухофрукти (родзинки) і волоські горіхи (волоські). Її необхідн...
Салат з курки і помідорів
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...