Рецепт Рисова локшина з грибами

Рецепт Рисова локшина з грибами
Кількість порцій: 2-3 Час приготування: 30 хв.
Блюдо родом з в'єтнамської кухні, де популярні гострі, пряні і незвичайно ароматні овочеві страви. Основними інгредієнтами стануть східні гриби шиітаке і рисова локшина - фунчоза.

опис приготування:

Гриби шиітаке і фунчоза прекрасно поєднуються один з одним і створюють соковите, пряне, з трохи помітним горіховим ароматом поєднання. Рисова локшина з шиітаке готується за 30 хвилин. Рецепт розрахований на 4 порції. У цій страві обов'язково використовувати тільки фунчозу (рисову локшину). Вона тут гармонує з грибами. Приготувати фунчозу за цим рецептом зовсім не складно, головне - чітко дотримуватися інструкцій.


  • funčoza— 400 грам(суха)
  • гриби— 300 грам(у мене шиітаке)
  • пекінська капуста— 1/2 штуки
  • соєвий соус— 2 Ст. ложки
  • ріпчаста цибуля— 1 штука(у мене велика цибулина)
  • часник— 4 зубчики
  • масло кунжутне— 20 грам
Рисова локшина з грибами - фото крок 1 Під проточною прохолодною водою помийте китайські (їх ще називають східними) гриби шиітаке, потім наріжте їх смужками і обдайте окропом. Наріжте півкільцями цибулю і пекінську капусту. В кінцевому підсумку блюдо вийде гострим і пекучим через додавання часнику, а якщо хочеться отримати не гостре, а ніжне блюдо, то варто зменшити кількість часнику і соєвого соусу.

Рисова локшина з грибами - фото крок 2 На сковороду капніть трохи олії (або ж просто протріть сковороду ватним диском, змоченим в маслі). Масла потрібно зовсім небагато. Коли сковорідка добре нагріється, на неї можна викладати цибуля та гриби. Їх необхідно смажити разом 10 хвилин, постійно перемішуючи, а потім додавши пекінську капусту, посолити, зняти з вогню і накрити кришкою.

Рисова локшина з грибами - фото крок 3 Наріжте дуже дрібно часник, додайте його в сковороду до грибів, капусті і цибулі, додайте трохи кунжутного масла. Саме воно в поєднанні з шиїтаке додасть страві горіховий смак і аромат. Потім викладіть в сковороду готову рисову локшину і обсмажуйте всі компоненти разом 5 хвилин, не забувайте помішувати страву.

Рисова локшина з грибами - фото крок 4 Блюдо готово, насолоджуйтеся! Але перед подачею не забудьте скропити кожну порцію соєвим соусом і подати палички (замість вилок) для створення східного настрою за столом. Гриби шиітаке і фунчоза не потребують заправці вершковим маслом або майонезом. Це тільки зіпсує блюдо. Тут досить лише невеликої кількості соєвого соусу і кунжутного масла.

Подібні рецепти

Рисова локшина

Чорна рисова локшина

Знайшов дивно простий рецепт приготування рисової локшини в домашніх умовах. Єдине, що знадобиться — це спеціальне пристосування для виготовлення локшини. В іншому все елементарно! опис приготування: думаю, що вам знадобиться цей простий рецепт приготування рисової локшини в домашніх умовах. Т...

Рисова локшина з куркою по-азійському

Рисова локшина з куркою по-азійському

Рецепт приготування каррі по-азійському з курки, кокосового молока, імбиру, кінзи, тайського соусу чілі, рисової локшини, лука, болгарського перцю і капусти брокколі. опис приготування: Ароматне каррі з куркою і локшиною стані відмінним блюдом як в будні, так і для святкового столу. курок бе...

Рисова локшина з соусом песто

Рисова локшина з соусом песто

Рецепт приготування азіатського страви з рисової локшини з соусом песто з кінзою. опис приготування: У великій каструлі довести підсолену воду до кипіння. Змішати в кухонному комбайні листя кінзи, сік лайма, оливкова олія, 1 столову ложку вершкового масла, 2 чайні ложки солі і перець за смаком...

Рисова запіканка з грибами

Рисова запіканка з грибами

Шукаєте недороге і смачне вегетаріанське блюдо? Пропонуємо приготувати рисову запіканку з грибами. Смачне низькокалорійне і ситне блюдо. Дотримуючись фото-рецептом, дуже легко приготувати цю страву. опис приготування: Для приготування можна використовувати як свіжі, так і заморожені гриби, том...

Рисова каша для грудничка

Рисова каша для грудничка

Мал — продукт, який добре засвоюється дитячим організмом. Тому його включають в раціон з самого раннього віку. Сьогодні готуємо рисову кашу для немовлят. опис приготування: У раціон харчування дітей до року можна включати протерту рисову кашу. Рис практично не викликає алергії. Якщо рисова каш...