Рецепт Рибний суп по-марсельски

Рецепт Рибний суп по-марсельски
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Суп Буйабес є найпопулярнішим блюдом провансальської кухні.

кількість порцій: 4
  • рибний бульйон— 2 L
  • морська риба— 2 кілограма
  • морепродукти— 300-500 грам(креветки, кальмари, м'ясо краба, Омар, мідії і т.д.)
  • цибулина— 2 штуки
  • морква— 2 штуки
  • цибуля-пористий— 1 штука(біла частина)
  • помідори— 500 грам
  • сухе біле вино— 1 Склянка
  • часник— 3 зубчики
  • апельсин— 1/8 штуки(тільки цедра)
  • фенхель— — За смаком
  • шафран— — За смаком
  • перець— — За смаком
  • лимонний сік— 2 Ст. ложки
  • сіль— — За смаком
  • білий перець— — За смаком
  • багет— 1 штука(інгредієнти для грінок:)
  • вершкове масло— 1 Ст. ложка
  • гострий перець— 1 штука
  • часник— 2 зубчики
Рибний суп по-марсельски - фото крок 1 Дрібно нарізати цибулю, кілька зубчиків часнику, морква, цибуля-порей і кріп. обшпарити помідори, очистити і нарізати кубиками. Розігріти оливкову олію в каструлі і обсмажити цибулю. Нарізати філе морської риби на шматочки, полити лимонним соком. Коли цибуля стане м'яким, додати часник і подрібнені овочі. Додати апельсинову цедру і шафран, варити близько 15 хвилин. залити 2 літра води, кинути риб'ячі голови. Довести до кипіння.

Рибний суп по-марсельски - фото крок 2 процідити відвар, додати рибне філе, залити вино і варити ще близько 15 хвилин. Додати морепродукти за 5 хвилин до закінчення варіння.

Рибний суп по-марсельски - фото крок 3 Під час приготування супу робимо грінки. Нарізаємо часник і перець, змішуємо з маслом і намазуємо на хліб. Грінки запікаємо в духовці, потім кидаємо в каструлю.

Рибний суп по-марсельски - фото крок 4 Посипати суп кропом. Грінки можна подати як в супі, так і окремо.

Подібні рецепти

Рибний суп Буйабес (попурі)

Апельсиновий сироп

У Росії цей суп називають — Марсельська вуха. Традиційне провансальське блюдо дуже популярне в Марселі, Франція. опис приготування: 1. Нагріти велику каструлю або казанок. Гасити цибулю і часник в оливковій олії на повільному вогні. 2. Додати нарізані помідори і томатний концентрат. Збільшити ...

Рибний суп з консервів з гречкою

Рибний суп з консервів з гречкою

Хочете рецепт самого ледачого супу? Пропонуємо вам варіант, як приготувати рибний суп з гречкою. Якщо до цього ви не готували нічого подібного, то обов'язково варто спробувати. Це легко! опис приготування: Щоб в супі не траплялися кісточки, їх бажано дістати з консервованої риби. але, якщо це ...

Рибний суп з квасолею

Рибний суп з квасолею

Пропоную в якості різноманітності перших страв досить простий рецепт рибного супу з квасолею консервованої та овочами. Це смачне повноцінне блюдо для всієї родини. опис приготування: 1. Для початку необхідно вимити рибу і відправити в каструлю з водою. Довести до кипіння, підсолити трохи і вар...

Рибний суп з фенхелем

Рибний суп з фенхелем

Рибний суп з фенхелем — це щось середнє між російською юшкою і знаменитим французьким супом буйабес. Готується досить просто, проте виходить — просто смакота. опис приготування: Я давно мріяв приготувати буйабес в домашніх умовах, проте так і не наважився — все-таки його приготування досить ск...

Рибний суп з галушками

Рибний суп з галушками

Рибний суп з галушками — це дуже смачний і простий рибний суп, який прекрасно наситить і принесе гастрономічне задоволення для любителів рибних страв. Готується неймовірно просто. приступимо? опис приготування: Готується рибний суп з галушками дуже просто. По перше, ми варимо рибний бульйон. С...