Рецепт Рибне заливне

Рецепт Рибне заливне
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 6 г. 0 хв.
У Росії дуже популярно це блюдо, його готують з риби (будь-яких сортів) або з м'яса. сьогодні розповім, як приготувати рибне заливне, яке подають холодним на святковий або повсякденний стіл.

опис приготування:

Рибне заливне можна приготувати в невеликих формочках і роздати порційно або в одній великій, щоб кожен міг взяти собі скільки захоче. Крім риби ще додають овочі (свіжі або відварені), фрукти, зелень. Блюдо смачне і корисне, адже в рибі міститься фосфор і інші корисні речовини.

  • риба— 1 кілограм
  • морквина— 1 штука
  • Цибуля— 1 штука
  • петрушка— 1 пучок
  • Лавровий лист— 1 штука
  • сіль— За смаком
  • желатин— 15 грам
  • яйця— 4 штуки
1 Вимийте рибу і очистіть її від луски, відріжте голову, хвіст і плавники, розріжте черево і видаліть нутрощі. відваріть яйця, потім наріжте їх скибочками.

2 Викладіть в каструлю хвіст, рибу, кістки, філе. залийте водою (близько 1-1,5 L), надішліть на вогонь, додайте цибулю, лавровий лист і морква, варите 30-40 хвилин.

3 Пропустіть бульйон через сито, потім акуратно дістаньте морква і філе. Очистіть рибу від кісток, а бульйон ще раз процідіть через марлю.

4 Желатин залийте невеликою кількістю холодної води, залиште для набухання, потім змішайте з бульйоном.

5 Викладіть на дно формочок 1-2 скибочки яєць, додайте очищену і порізану скибочками моркву, потім подрібнену петрушку і рибу, залийте бульйоном.

6 Надішліть в холодильник для застигання на кілька годин. Перед подачею дістаньте заливне з формочок і викладіть на салатні листя, посипте петрушкою. Смачного!

Подібні рецепти

Рибне асорті

Соте в мультиварці

На святковий стіл чудесним варіантом закуски буде не тільки ковбасна або сирна нарізка, але і рибна. Вона прекрасно урізноманітнює меню і смаком, і користю. Візьміть ідею на замітку! опис приготування: Відразу хочу сказати, що точних рекомендацій, як приготувати рибне асорті, просто ні. Ви мож...

Рибне філе по-азійському

Рибне філе по-азійському

Рецепт філе з риби по-азійському — приготування смаженої рибного філе з соєвим соусом, імбиром і зеленою цибулею. опис приготування: Дрібно нарізати зелений лук. Нарізати рибне філе на квадрати приблизно 5х5 см, близько 1 см завтовшки. Викласти рибу в миску і додати сіль, чорний перець, яєчний...

Рибне суфле

Рибне суфле

Якщо в руки попалася гарна свіжа риба, але немає ідей, як її приготувати — пропоную рецепт суфле з риби. рибне суфле — дуже хороший спосіб приготування риби, подобається навіть дітям. опис приготування: рибне суфле — блюдо дуже зручне в тому відношенні, що навіть люди, яким не дуже подобається...

Рибне філе з помідорами і кукурудзою

Рибне філе з помідорами і кукурудзою

Рецепт приготування смаженої філе баса з цибулею, помідорами чері, кукурудзою і базиліком. опис приготування: У великій сковороді нагріти масло на середньому вогні. Приправити рибу сіллю і перцем, викласти шкірою вниз і смажити протягом 4 хвилин. Лопаткою перевернути рибу і готувати ще 1 хвили...

Рибне філе в духовці

Рибне філе в духовці

Хочу поділитися з вами рецептом приготування рибного філе в духовці. Я готувала за цим рецептом пару раз, і хочу вам сказати, що риба виходить дуже смачною, соковитою і зовсім не сухий! опис приготування: Цей рецепт дієтичний, важливим інгредієнтом в ньому грає топлене вершкове масло, тому не ...