Рецепт Риба по-селянськи

Рецепт Риба по-селянськи
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Як би не любила я вишукані рибні страви європейської кухні, як б не захоплювалася кулінарної фантазією французів і італійців, а все одно простий рецепт риби по-селянськи для мене — один з улюблених!

опис приготування:

Вперше таку рибу я спробувала у рідних чоловіка. Вони живуть в козачої станиці на березі Дону і рибу, зрозуміла справа, не в магазині купують:). Що свекор принесе з риболовлі, то і на стіл потрапляє. Часто це буває всяка річкова дрібниця — бички, карасики, невеликі судачки… Свекруха їх чистить, витрачати, надрізає, добре солить — на мій погляд, це взагалі одна з головних складових успіху в приготуванні риби з будь-якого рецепту — а потім засмажується до хрускоту в киплячій олії. Поки риба смажиться, на іншій сковороді пасерують цибулю — занадто! — який потім заливається томатом і гаситься: в результаті виходить простий, але дивно смачний соус. А все разом, з рибкою — це словами не передати!

Таким чином можна приготувати не тільки річкову рибу, але і морську. Однак рецепт приготування риби по-селянськи все-таки більше підходить для річкової і озерної. спробуємо?

  • риба— 1 кілограм(найкраще — дрібна річкова)
  • борошно— 0,5 склянки
  • Масло вершкове або рослинне— 0,5 склянки
  • сіль— За смаком
  • Перець чорний мелений— За смаком
Риба по-селянськи - фото крок 1 рибу почистити, випоторошіть, вимити. добре обсушити. Голову у риби не видаляти!

Риба по-селянськи - фото крок 2 Поперек тулуба зробити неглибокі надрізи ножем.

Риба по-селянськи - фото крок 3 Натерти рибу сіллю і перцем.

Риба по-селянськи - фото крок 4 Обваляти в борошні.

Риба по-селянськи - фото крок 5 Розігріти сковороду з маслом.

Риба по-селянськи - фото крок 6 І обсмажити рибу з двох сторін на сильному вогні до рум'яної скоринки.

Риба по-селянськи - фото крок 7 А далі є два варіанти. Можна подати рибу гарячої, з пилу-з жару, з відвареною картоплею і сільським цибульний-томатним соусом. А можна укласти в змащену маслом і присипану панірувальними сухарями форму, залити збитими яйцями з молоком і запекти в духовці — 15 хвилин буде цілком достатньо. Як би ви не надійшли, рибка вийде — смакота!:)..

Подібні рецепти

Салат з курки і помідорів

Копчена риба (простий рецепт)

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...

Сендвіч з овочами

Сендвіч з овочами

Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...

Риба в мікрохвильовці

Риба в мікрохвильовці

Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...

Салат з бобами і сиром

Салат з бобами і сиром

Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...