Рецепт Риба фрі

Рецепт Риба фрі
Кількість порцій: 4 Час приготування: 30 хв.
Рецепт риба фрі — приготування закуски з смаженої риби. Рибу фрі можна знайти в будь-якому грецькому ресторані, але найкраще спробувати приготувати вдома. Смачного!

опис приготування:

1. Рибу очистіть від луски, попатраєте, обсушити паперовим рушником.

2. Борошно змішайте з перцем і сіллю, насипте суміш на плоску тарілку. Покладіть рибу на борошняну суміш однією стороною, злегка притисніть, потім переверніть. Слідкуйте за тим, щоб і черевце, і спинка риби також вкрилися борошном. Надлишки борошна струсіть.

3. у фритюрниці, в каструлі або в невеликому сотейнику нагрійте масло, опускайте в нього рибу невеликими порціями, смажте її до утворення золотистої скоринки.

4. Шумівкою або за допомогою кошики, якщо використовується фритюрница, виймайте рибу з фритюру і викладайте на блюдо, застелене паперовим рушником, щоб дати стекти зайвому жиру.

5. Готову рибу укладіть на блюдо, поруч покладіть кілька часточок лимона і зелень.


  • риба— 1 кілограм
  • борошно пшеничне— 4 Ст. ложки
  • рослинна олія— 2 склянки
  • перець чорний мелений і сіль— — За смаком
1. Рибу очистіть від луски, попатраєте, обсушити паперовим рушником.

2. Борошно змішайте з перцем і сіллю, насипте суміш на плоску тарілку. Покладіть рибу на борошняну суміш однією стороною, злегка притисніть, потім переверніть. Слідкуйте за тим, щоб і черевце, і спинка риби також вкрилися борошном. Надлишки борошна струсіть.

3. у фритюрниці, в каструлі або в невеликому сотейнику нагрійте масло, опускайте в нього рибу невеликими порціями, смажте її до утворення золотистої скоринки.

4. Шумівкою або за допомогою кошики, якщо використовується фритюрница, виймайте рибу з фритюру і викладайте на блюдо, застелене паперовим рушником, щоб дати стекти зайвому жиру.

5. Готову рибу укладіть на блюдо, поруч покладіть кілька часточок лимона і зелень.


Подібні рецепти

Салат з курки і помідорів

Каша з червоної сочевиці

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...

Сендвіч з овочами

Сендвіч з овочами

Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...

Риба в мікрохвильовці

Риба в мікрохвильовці

Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...

Салат з бобами і сиром

Салат з бобами і сиром

Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...