Рецепт Реберця по-китайськи з смаженим рисом

Рецепт Реберця по-китайськи з смаженим рисом
Кількість порцій: 4-5 Час приготування: 2 г. 40 хв.
Реберця по-китайськи з смаженим рисом — страва, яке нескладно приготувати в домашніх умовах, проте за смаком воно не поступається страві з хорошого китайського ресторану.

опис приготування:

Реберця по-китайськи з смаженим рисом — це ніяке не традиційне китайське блюдо, це всього лише моя кулінарна імпровізація на китайську тему. Втім, імпровізація вийшла вельми вдалою — все дуже швидко змели і добавки просили, але не було. Рецепт забирає чимало часу, але на які жертви не підеш заради гарного страви

  • Свинячі реберця— 1 кілограм
  • китайські спеції— 2 Ст. ложки
  • сіль— — За смаком
  • Соєвий соус— 1/2 склянки
  • Грейпфрутовий сік— 1/2 склянки
  • кетчуп— 1 Ст. ложка
  • рисовий оцет— 1,5 Ст. ложки
  • цукор— 1 Ст. ложка
  • Перець чилі— 1 штука
  • часник— 2 зубчики
  • кунжутне насіння— 1 Ст. ложка
  • Мал— 2 склянки
  • морква— 1 штука
  • брокколі— 100 грам
  • горох консервований— 2 Ст. ложки
  • паростки соєві— 100 грам
  • паростки соєві— 100 грам
Реберця по-китайськи з смаженим рисом - фото крок 1 Свинячі ребра добре промиваємо, потім солимо і посипаємо китайськими спеціями. Ставимо в духовку і випікаємо 2 годин 150 градусах.

Реберця по-китайськи з смаженим рисом - фото крок 2 Тепер готуємо соус. Змішуємо в каструлі соєвий соус, грейпфрутовий сік, кетчуп, рисовий оцет і цукор. Додаємо зубчики часнику і перець чилі цілком. Доводимо соус до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо ще 15 хвилин до загустіння.

Реберця по-китайськи з смаженим рисом - фото крок 3 Свинячі реберця через 2 години дістаємо з духовки, поливаємо соусом і відправляємо в духовку ще на 20 хвилин в ту ж температуру.

Реберця по-китайськи з смаженим рисом - фото крок 4 Тепер займаємося гарніром. Морква нарізаємо дрібними кубиками.

Реберця по-китайськи з смаженим рисом - фото крок 5 Брокколі розбираємо на суцвіття.

Реберця по-китайськи з смаженим рисом - фото крок 6 Кладемо моркву в каструлю і заливаємо двома склянками води. варимо 10 хвилин, потім додаємо брокколі і варимо ще 2 хвилини.

Реберця по-китайськи з смаженим рисом - фото крок 7 Потім додаємо в сковороду зварений до напівготовності рис, паростки, сіль і рослинне масло. Сюди ж додаємо 2 столові ложки соусу, який ми готували для м'яса. Смажимо на швидкому вогні близько 5 хвилин, активно помішуючи.

Реберця по-китайськи з смаженим рисом - фото крок 8 Подаємо готові свинячі реберця з рисовим гарніром. Смачного!

Подібні рецепти

Реберця з овочами і рисом

Вишневий щербет в морожениці

Часто зовсім не хочеться винаходити якусь нову страву, шукати дивні поєднання продуктів. Є бажання взяти щось просте і приготувати смачно і ситно. Це легке блюдо нагодує всю сім'ю. опис приготування: Блюдо вийшло схоже на наш улюблений плов, тільки тут інше м'ясо, та й овочів набагато більше. ...

Пиріг з гарбузом і рисом

Пиріг з гарбузом і рисом

Пропоную вам на замітку взяти дуже простий рецепт пирога з гарбузом і рисом. Ароматний і ситний, він прекрасно втамовує голод і стане хорошим перекусом на роботі чи вдома. опис приготування: 1. На сковороду з високими бортиками або в сотейник налийте трохи олії, розігрійте. 2. Відведіть туди р...

Пиріжки з м'ясом і рисом

Пиріжки з м'ясом і рисом

Пиріжки з м'ясом і рисом дуже популярні на всій території колишнього СРСР, проте правильно готувати їх вміють не всі. ділюся рецептом, за яким пиріжки виходять просто відмінні! опис приготування: взагалі, смажені пиріжки з дріжджового тіста з якою-небудь начинкою — це класика радянської кухні,...

Помідори, фаршировані м'ясом і рисом

Помідори, фаршировані м'ясом і рисом

Починається сезон помідорів і різних страв, приготованих з цього популярного овоча. Пропоную рецепт фаршированих м'ясом і рисом помідорів під хрусткою сирною скоринкою. пробуємо! опис приготування: приготуємо помідори, фаршировані м'ясом і рисом, в домашніх умовах. Перемелюємо в блендері поріз...

Рагу з кабачків з рисом

Рагу з кабачків з рисом

Рагу з кабачків з рисом — відмінна пісна закуска або гарнір до м'ясної страви. Добре таке рагу робити, коли за столом є вегетаріанці. Кожен залишиться задоволений. опис приготування: Рагу з кабачків з рисом можна подавати в гарячому, холодному і теплому вигляді. Від набору спецій буде залежат...