Рецепт Пюре з баклажанів з гуляшем з м'яса
Популярна страва турецької кухні, яке однаково прекрасно виходить як з баранини або яловичини, так і з курки.
опис приготування:
Розігріваємо духовку до 200 градусів.
Цілі баклажани миємо й зрізаємо хвостики. Загортаємо кожен овоч окремо в фольгу і відправляємо в духовку хвилин на 45.
Поки баклажани готуються, займаємося м'ясним гуляшем. Куряче філе ріжемо на маленькі шматочки. Обсмажуємо ці шматочки на рослинній олії до золотистого кольору.
Дрібно режим цибулю і перець і обсмажуємо їх до пом'якшення.
Як тільки м'ясо підсмажитися до золотистого кольору, додаємо 100мл води, сіль, перець і тушкуємо під закритою кришкою.
Тепер повертаємося до овочів - додаємо в них томатну пасту і паприку, перемішуємо, вливаємо 100 мл води і доводимо до кипіння.
Підготовлені овочі додаємо до м'яса. Якщо овочам не вистачає води — сміливо вливайте трохи і залиште гаситися на маленькому вогні хвилин на 20.
Дістаємо баклажани з духовки і охолоджуємо.
Потім знімаємо з баклажанів шкірку. Робимо з них пюре за допомогою блендера.
Коли м'ясо готове, вливаємо в нього сметану, додаємо подрібнені зубчики часнику, перемішуємо. Якщо маса виходить досить рідкої можна додати 1 ст.ложку борошна і перемішати. через хвилин 5 вимикаємо курку і залишаємо доходити.
Тепер готуємо молочний соус -останній елемент страви.
Для цього потрібно в каструльці розтопити вершкове масло, додати борошно і перемішати до однорідного стану. Потроху вливаємо в суміш гаряче молоко, постійно помішуючи.
На невеликому вогні при постійному розмішуванні доводимо соус до загусання. Коли соус буде готовий, додаємо в нього сіль, кріп і знову все добре перемішуємо.
Змішуємо пюре з баклажанів з соусом.
Викладаємо на тарілку баклажани з соусом, а потім зверху м'ясо. Смачного!
- баклажани— 3-4 штук
- мука— 3 Ст. ложки
- вершкове масло— 4 Ст. ложки
- молоко— 2 склянки
- сіль— 1 Чайна ложка
- кріп— — За смаком
- куряче філе— 500-600 грам
- червоний солодкий перець— 2 штуки
- невеликі цибулини— 3 штуки
- часник— 2-3 зубчиків
- томатна паста— 2 Ст. ложки
- крем— 150 грам
- паприка— 1 Чайна ложка
- перець червоний гострий— — За смаком
Цілі баклажани миємо й зрізаємо хвостики. Загортаємо кожен овоч окремо в фольгу і відправляємо в духовку хвилин на 45.
Поки баклажани готуються, займаємося м'ясним гуляшем. Куряче філе ріжемо на маленькі шматочки. Обсмажуємо ці шматочки на рослинній олії до золотистого кольору.
Дрібно режим цибулю і перець і обсмажуємо їх до пом'якшення.
Як тільки м'ясо підсмажитися до золотистого кольору, додаємо 100мл води, сіль, перець і тушкуємо під закритою кришкою.
Тепер повертаємося до овочів - додаємо в них томатну пасту і паприку, перемішуємо, вливаємо 100 мл води і доводимо до кипіння.
Підготовлені овочі додаємо до м'яса. Якщо овочам не вистачає води — сміливо вливайте трохи і залиште гаситися на маленькому вогні хвилин на 20.
Дістаємо баклажани з духовки і охолоджуємо.
Потім знімаємо з баклажанів шкірку. Робимо з них пюре за допомогою блендера.
Коли м'ясо готове, вливаємо в нього сметану, додаємо подрібнені зубчики часнику, перемішуємо. Якщо маса виходить досить рідкої можна додати 1 ст.ложку борошна і перемішати. через хвилин 5 вимикаємо курку і залишаємо доходити.
Тепер готуємо молочний соус -останній елемент страви.
Для цього потрібно в каструльці розтопити вершкове масло, додати борошно і перемішати до однорідного стану. Потроху вливаємо в суміш гаряче молоко, постійно помішуючи.
На невеликому вогні при постійному розмішуванні доводимо соус до загусання. Коли соус буде готовий, додаємо в нього сіль, кріп і знову все добре перемішуємо.
Змішуємо пюре з баклажанів з соусом.
Викладаємо на тарілку баклажани з соусом, а потім зверху м'ясо. Смачного!
Подібні рецепти
Салат з печінкою тріски «соняшник»
Цей найпростіший рецепт — основа для ваших подальших кулінарних експериментів. При подачі пюре можна приправити навіть бальзамічним кремом, прикрасити зернами граната або коріандром — на ваш смак. опис приготування: Якщо любите баклажани і хочете поекспериментувати — приготуйте пюре з баклажан...
Підлива до м'яса
Хотілося б поділитися дуже класним і зовсім нескладним варіантом, як приготувати підливу до м'яса з грибами, морквою і солоними огірочками в апетитному і пікантному соусі. Це дуже смачно! опис приготування: Якщо ви злегка втомилися від традиційних овочевих підлив на основі томатного соусу, то ...
Піджарка з м'яса з цибулею шалот
Рецепт приготування піджарки з м'яса з цибулею шалот — для вас! всім тим, хто обожнює м'ясних смачні страви, розповім, як її приготувати. Дуже добре поєднується з будь-яким гарніром, спробуйте! опис приготування: розповім вам, як приготувати піджарку з м'яса з цибулею шалот. Це простий рецепт,...
Підлива для гречки без м'яса
Підливу для гречки без м'яса можна зробити, наприклад, з грибами. Ця підлива відмінно підійде не тільки до гречки, але може бути компонентом складного гарніру страви з м'ясом або заправкою для пасти. опис приготування: Підлива для гречки без м'яса можна і не подрібнювати в блендері. Можна відк...
Пісна долма (без м'яса)
Долма - це як голубці, тільки замість капустяного листя використовуються листя винограду. Можна зробити її з м'ясом або без. Розповім про останньому варіанті, як приготувати пісну долму (без м'яса). опис приготування: Начинку можна зробити з рису і овочів або використовувати відварений горох, ...