Рецепт Пшеничний хліб в хлібопічці

Рецепт Пшеничний хліб в хлібопічці
Кількість порцій: 5-7 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Початківці пекарі в першу чергу зазвичай хочуть навчитися робити саме цей, найпопулярніший вид хліба. Хрустка пшеничне буханець на столі актуальна в будь-який час дня і року, а приготування такого хліба в хлібопічці - елементарний процес, який цілком під силу навіть новачкові.

опис приготування:

Класичний рецепт пшеничного хліба в хлібопічці гарний ще й тим, що допускає найрізноманітніші «варіації на тему» — ви можете додати в тісто свої улюблені спеції і приправи, цибулю або часник, посипати буханець кмином або кунжутом, і вийде вже зовсім інший хлібець, з власним неповторним смаком і ароматом.

рецепт:

1. Отже, в першу чергу визначимося з маслом - для більш здобного хліба, ранкового, краще взяти вершкове, а для пісного, обідньої, ідеально підійде рослинне. Якщо вибір зроблено на користь вершкового - дістаньте його з холодильника заздалегідь або трохи прогрійте в мікрохвильовій печі, щоб стало м'яким.

2. Воду теж потрібно підігріти - в теплому середовищі дріжджі почнуть бродити швидше й інтенсивніше.

3. Закладаємо інгредієнти в чашу хлібопічки в тому порядку, який вказаний в інструкції - засипаємо дріжджі, сіль і цукор, просіюємо борошно, заливаємо воду, кладем или выливаем масло и т. d. Якщо хочете додати прянощів - саме час це зробити!

4. Включаємо хлібопічку і активуємо режим «Заміс тіста». Тривати він буде недовго, хвилин 15. після того, як прозвучить сигнал про закінчення замісу, потрібно перевірити стан буханки: якщо тісто вийшло занадто рідке - додати трохи борошна і ще раз вимісити.

5. Дамо тесту відпочити і підійти протягом півгодини, після чого включаємо режим «Пшеничний хліб» або «Основний», вибираємо товщину і колір скоринки, натискаємо «Старт».

6. Через певний час (як правило, 1,5-2 годину) виймаємо з хлібопічки рум'яну пишну пшеничне буханку. Такий хлібець добре піде і з супом, і з другими стравами, і в якості основи для бутербродів.

Смачного, hlebopeki!


  • Борошно пшеничне— 2 склянки
  • вода— 250 мілілітрів
  • Олія (вершкове або рослинне)  — 2 Ст. ложки
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • цукор— 1 Ст. ложка
  • дріжджі сухі— 1 Чайна ложка
  • прянощі— За смаком(По бажанню)
Класичний рецепт пшеничного хліба в хлібопічці гарний ще й тим, що допускає найрізноманітніші «варіації на тему» — ви можете додати в тісто свої улюблені спеції і приправи, цибулю або часник, посипати буханець кмином або кунжутом, і вийде вже зовсім інший хлібець, з власним неповторним смаком і ароматом.

рецепт:

1. Отже, в першу чергу визначимося з маслом - для більш здобного хліба, ранкового, краще взяти вершкове, а для пісного, обідньої, ідеально підійде рослинне. Якщо вибір зроблено на користь вершкового - дістаньте його з холодильника заздалегідь або трохи прогрійте в мікрохвильовій печі, щоб стало м'яким.

2. Воду теж потрібно підігріти - в теплому середовищі дріжджі почнуть бродити швидше й інтенсивніше.

3. Закладаємо інгредієнти в чашу хлібопічки в тому порядку, який вказаний в інструкції - засипаємо дріжджі, сіль і цукор, просіюємо борошно, заливаємо воду, кладем или выливаем масло и т. d. Якщо хочете додати прянощів - саме час це зробити!

4. Включаємо хлібопічку і активуємо режим «Заміс тіста». Тривати він буде недовго, хвилин 15. після того, як прозвучить сигнал про закінчення замісу, потрібно перевірити стан буханки: якщо тісто вийшло занадто рідке - додати трохи борошна і ще раз вимісити.

5. Дамо тесту відпочити і підійти протягом півгодини, після чого включаємо режим «Пшеничний хліб» або «Основний», вибираємо товщину і колір скоринки, натискаємо «Старт».

6. Через певний час (як правило, 1,5-2 годину) виймаємо з хлібопічки рум'яну пишну пшеничне буханку. Такий хлібець добре піде і з супом, і з другими стравами, і в якості основи для бутербродів.

Смачного, hlebopeki!


Подібні рецепти

Пшеничний зерновий хліб

Шніцель зі свинини

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати пшеничний зерновий хліб, один з найпростіших видів хліба на заквасці. Виходить він з тонкою хрумкою скоринкою, пористим і повітряним м'якушкою. опис приготування: Завдяки особливому складу, де більшу частину тесту складає цільнозерновий пшеничне бо...

Пшеничний калач «сонечко»

Пшеничний калач «сонечко»

Навіть якщо ви ніколи не мали справу з випічкою на заквасці, подивіться, як приготувати пшеничний калач "; Сонечко ";, і ви з легкістю впораєтеся з будь-яким рецептом. Це легко, смачно і корисно. опис приготування: Тісто на пшеничного заквасці для несолодкої випічки є дуже корисним, тому можна...

Пісний хліб в хлібопічці

Пісний хліб в хлібопічці

Простий рецепт пісного хліба в хлібопічці актуальний далеко не тільки в дні посту — він стане в нагоді всім, хто стежить за своїм здоров'ям і вагою, незалежно від пори року! опис приготування: Незважаючи на відсутність будь-якої здоби, хлібець виходить м'який, пишний і дуже смачний! І, що осо...

Подовий білий хліб з орегано

Подовий білий хліб з орегано

Подовий білий хліб з орегано виходить особливим завдяки своїй повітряної і пористій структурі, а також пшеничного густий заквасці, на основі якої приготований цей корисний і хрусткий хліб. опис приготування: хліб, приготований з даного рецептом, чимось нагадує знамениту чіабатту — можливо, пор...

Корисний хліб по Дюканов

Корисний хліб по Дюканов

Рецепт "; правильного" хліба, смачного і корисного, без муки. підійде тим, хто дотримується правильного харчування або дієти. Прекрасна альтернатива пшеничному хлібу, тільки корисна. опис приготування: такий хлібець — це відмінний фітнес-варіант звичайного хліба. Він буде не менш смачним, але ...