Рецепт Пшеничний зерновий хліб

Рецепт Пшеничний зерновий хліб
Кількість порцій: 6-7 Час приготування: 5 г. 0 хв.
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати пшеничний зерновий хліб, один з найпростіших видів хліба на заквасці. Виходить він з тонкою хрумкою скоринкою, пористим і повітряним м'якушкою.

опис приготування:

Завдяки особливому складу, де більшу частину тесту складає цільнозерновий пшеничне борошно, хліб буде багатий корисними речовинами і клітковиною. Крім того, хліб готується на заквасці, а вона корисніша дріжджів. Цей рецепт - один з найпростіших рецептів хліба, так що з ним впорається навіть дилетант на кухні. Не забувайте, що для такої випічки необхідно брати інгредієнти кімнатної температури.

  • пшеничний стартер— 30 грам
  • Пшеничне борошно в / с— 100 грам
  • вода— 320 грам(100 г в закваску, 220 г в тісто)
  • Цільнозерновий пшеничне борошно— 400 грам
  • дріжджі (опара)  — 200 грам
  • сіль— 10 грам
Пшеничний зерновий хліб - фото крок 1 1. Приготуйте закваску: воду змішайте з закваскою-стартером, добре перемішайте. Додайте просіяне борошно і знову добре перемішайте. Накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.

Пшеничний зерновий хліб - фото крок 2 2. Викладіть опару в миску тістоміса, додайте воду, сіль і просіяне борошно. Вимісити тісто протягом 5 хвилин 2 швидкості. округлите тісто, перекладіть в миску, змащену олією.

Пшеничний зерновий хліб - фото крок 3 3. Накрийте тісто плівкою і залиште при кімнатній температурі на 3-4 годину. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню. Придайте тесту овальную форму: розтягніть тісто в товсту корж.

Пшеничний зерновий хліб - фото крок 4 4. Складіть один край тіста до середини, потім протилежний край тесту складіть до середини. Складіть тісто навпіл і закріпіть шов. Переверніть заготовку і подкатайте. Кошик для вистоювання присипте борошном і викладіть в неї тісто швом вгору.

Пшеничний зерновий хліб - фото крок 5 5. Накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 1-1,5 годину. Викладіть заготовку на пергамент швом вниз, зробіть надрізи і струсіть зайву муку.

Пшеничний зерновий хліб - фото крок 6 6. Випікайте хліб в розігрітій до 180-200 градусів духовці 40 хвилин. Остудіть хліб на решітці. Смачного!

Подібні рецепти

Пшеничний хліб в хлібопічці

Канапе з сиром і шинкою

Початківці пекарі в першу чергу зазвичай хочуть навчитися робити саме цей, найпопулярніший вид хліба. Хрустка пшеничне буханець на столі актуальна в будь-який час дня і року, а приготування такого хліба в хлібопічці - елементарний процес, який цілком під силу навіть новачкові. опис приготування...

Пшеничний калач «сонечко»

Пшеничний калач «сонечко»

Навіть якщо ви ніколи не мали справу з випічкою на заквасці, подивіться, як приготувати пшеничний калач "; Сонечко ";, і ви з легкістю впораєтеся з будь-яким рецептом. Це легко, смачно і корисно. опис приготування: Тісто на пшеничного заквасці для несолодкої випічки є дуже корисним, тому можна...

Пісний хліб

Пісний хліб

Невигадливий рецепт пісного хліба без яєць, молока і дріжджів дуже простий у приготуванні. Хліб можна подавати як до перших і других страв, так і з варенням в якості десерту. опис приготування: Тепер навіть в пост ви можете порадувати своїх близьких свіжоспеченим хлібом. приготування: Просіяти...

Подовий білий хліб з орегано

Подовий білий хліб з орегано

Подовий білий хліб з орегано виходить особливим завдяки своїй повітряної і пористій структурі, а також пшеничного густий заквасці, на основі якої приготований цей корисний і хрусткий хліб. опис приготування: хліб, приготований з даного рецептом, чимось нагадує знамениту чіабатту — можливо, пор...

Корисний хліб по Дюканов

Корисний хліб по Дюканов

Рецепт "; правильного" хліба, смачного і корисного, без муки. підійде тим, хто дотримується правильного харчування або дієти. Прекрасна альтернатива пшеничному хлібу, тільки корисна. опис приготування: такий хлібець — це відмінний фітнес-варіант звичайного хліба. Він буде не менш смачним, але ...