Рецепт Пшеничний зерновий хліб
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати пшеничний зерновий хліб, один з найпростіших видів хліба на заквасці. Виходить він з тонкою хрумкою скоринкою, пористим і повітряним м'якушкою.
опис приготування:
Завдяки особливому складу, де більшу частину тесту складає цільнозерновий пшеничне борошно, хліб буде багатий корисними речовинами і клітковиною. Крім того, хліб готується на заквасці, а вона корисніша дріжджів. Цей рецепт - один з найпростіших рецептів хліба, так що з ним впорається навіть дилетант на кухні. Не забувайте, що для такої випічки необхідно брати інгредієнти кімнатної температури.
- пшеничний стартер— 30 грам
- Пшеничне борошно в / с— 100 грам
- вода— 320 грам(100 г в закваску, 220 г в тісто)
- Цільнозерновий пшеничне борошно— 400 грам
- дріжджі (опара) — 200 грам
- сіль— 10 грам
2. Викладіть опару в миску тістоміса, додайте воду, сіль і просіяне борошно. Вимісити тісто протягом 5 хвилин 2 швидкості. округлите тісто, перекладіть в миску, змащену олією.
3. Накрийте тісто плівкою і залиште при кімнатній температурі на 3-4 годину. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню. Придайте тесту овальную форму: розтягніть тісто в товсту корж.
4. Складіть один край тіста до середини, потім протилежний край тесту складіть до середини. Складіть тісто навпіл і закріпіть шов. Переверніть заготовку і подкатайте. Кошик для вистоювання присипте борошном і викладіть в неї тісто швом вгору.
5. Накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 1-1,5 годину. Викладіть заготовку на пергамент швом вниз, зробіть надрізи і струсіть зайву муку.
6. Випікайте хліб в розігрітій до 180-200 градусів духовці 40 хвилин. Остудіть хліб на решітці. Смачного!
Подібні рецепти
Канапе з сиром і шинкою
Початківці пекарі в першу чергу зазвичай хочуть навчитися робити саме цей, найпопулярніший вид хліба. Хрустка пшеничне буханець на столі актуальна в будь-який час дня і року, а приготування такого хліба в хлібопічці - елементарний процес, який цілком під силу навіть новачкові. опис приготування...
Пшеничний калач «сонечко»
Навіть якщо ви ніколи не мали справу з випічкою на заквасці, подивіться, як приготувати пшеничний калач "; Сонечко ";, і ви з легкістю впораєтеся з будь-яким рецептом. Це легко, смачно і корисно. опис приготування: Тісто на пшеничного заквасці для несолодкої випічки є дуже корисним, тому можна...
Пісний хліб
Невигадливий рецепт пісного хліба без яєць, молока і дріжджів дуже простий у приготуванні. Хліб можна подавати як до перших і других страв, так і з варенням в якості десерту. опис приготування: Тепер навіть в пост ви можете порадувати своїх близьких свіжоспеченим хлібом. приготування: Просіяти...
Подовий білий хліб з орегано
Подовий білий хліб з орегано виходить особливим завдяки своїй повітряної і пористій структурі, а також пшеничного густий заквасці, на основі якої приготований цей корисний і хрусткий хліб. опис приготування: хліб, приготований з даного рецептом, чимось нагадує знамениту чіабатту — можливо, пор...
Корисний хліб по Дюканов
Рецепт "; правильного" хліба, смачного і корисного, без муки. підійде тим, хто дотримується правильного харчування або дієти. Прекрасна альтернатива пшеничному хлібу, тільки корисна. опис приготування: такий хлібець — це відмінний фітнес-варіант звичайного хліба. Він буде не менш смачним, але ...