Рецепт Пшеничний калач «сонечко»

Рецепт Пшеничний калач «сонечко»
Кількість порцій: 7-8 Час приготування: 5 г. 0 хв.
Навіть якщо ви ніколи не мали справу з випічкою на заквасці, подивіться, як приготувати пшеничний калач "; Сонечко ";, і ви з легкістю впораєтеся з будь-яким рецептом. Це легко, смачно і корисно.

опис приготування:

Тісто на пшеничного заквасці для несолодкої випічки є дуже корисним, тому можна сміливо використовувати для приготування хліба на кожен день. Завдяки незвичайній і красивій формі цього калача його можна подати навіть на святковий стіл, особливо якщо прикрасити його насінням соняшнику, кмином або кунжутом. Із заявлених в рецепті інгредієнтів виходить два калача. Не бійтеся, вони не залишаться на другий день, підуть вмить Калач нагадує сонце не тільки за формою, але і за кольором: куркума робить його золотистим.

  • пшеничний стартер— 30 грам
  • Вода кімнатної температури— 570 грам(200 г в закваску, 370 г в тісто)
  • Біла пшеничне борошно— 800 грам(200 г в закваску, 600 г в тісто)
  • Манна крупа— 200 грам
  • дріжджі (опара)  — 400 грам
  • Рослинна олія— 40 мілілітрів
  • цукор— 1 Ст. ложка
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • куркума— 0,5-1 чайних ложки
  • кмин— 0,5-1 чайних ложки
  • Вівсяні висівки або кунжут— 1 Ст. ложка
Пшеничний калач 1. Приготуйте закваску: воду змішайте з закваскою-стартером, добре перемішайте. Додайте борошно і знову добре перемішайте. Накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.

Пшеничний калач 2. У миску тістоміса викладіть опару, додайте воду, цукор, сіль, рослинна олія, просіяне борошно і манну крупу. Розмішайте суміш на 1 швидкості протягом 1 хвилини, після чого додайте куркуму і кмин. Вимісити тісто в тістомісильн на 2 швидкості протягом 4 хвилин.

Пшеничний калач 3. Округлите тісто і викладіть в змащену олією миску. Накрийте плівкою і залиште на 3-4 години при кімнатній температурі. Через півтори години обомніте тісто, взявши його за один край, максимально розтягнувши його і служив до протилежної сторони миски.

Пшеничний калач 4. Повторіть розтягування по колу, після чого переверніть тісто, вирівняйте його поверхню і залиште під плівкою до кінця вистоювання. Викладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню, округлятимете і розділіть на 2 частини.

Пшеничний калач 5. Кожну частину округлятимете, накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 10 хвилин. На пергамент рівномірно висипте вівсяні висівки або кунжут. Одну частину тіста викладіть на висівки і розпластайте в товстий коло.

Пшеничний калач 6. Зробіть три діагональних надрізи, не доходячи до країв тесту. Отримані внутрішні кути трикутників виверніть навиворіт і викладіть поверх тесту. Струсіть з пергаменту зайві висівки, накрийте плівкою і залиште на 1,5 годину.

Пшеничний калач 7. Аналогічним чином зробіть другий калач. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. Остудіть калачі на решітці. Смачного!

Подібні рецепти

Пшеничний хліб в хлібопічці

Печиво «сонечко»

Початківці пекарі в першу чергу зазвичай хочуть навчитися робити саме цей, найпопулярніший вид хліба. Хрустка пшеничне буханець на столі актуальна в будь-який час дня і року, а приготування такого хліба в хлібопічці - елементарний процес, який цілком під силу навіть новачкові. опис приготування...

Пшеничний зерновий хліб

Пшеничний зерновий хліб

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати пшеничний зерновий хліб, один з найпростіших видів хліба на заквасці. Виходить він з тонкою хрумкою скоринкою, пористим і повітряним м'якушкою. опис приготування: Завдяки особливому складу, де більшу частину тесту складає цільнозерновий пшеничне бо...

Салат з курки і помідорів

Салат з курки і помідорів

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...

Сендвіч з овочами

Сендвіч з овочами

Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...