Рецепт Пражское печенье
Делюсь замечательным рецептом вкуснейшего "Пражского печенья". На нежной песочной основе лёгкая меренга с изюмом и миндалем. Такое лакомство никого не оставит равнодушными. Готується дуже просто!
опис приготування:
Рецепт приготовления этого печенья очень простой, готується швидко, Як це зробити, вам помогут пошаговые подсказки к рецепту. Мигдаль можно заменить на любые другие орехи.
- Пшеничне борошно— 200 грам(вищий сорт)
- розпушувач— 2 грами
- Ванільний цукор— 8 грам
- Цукровий пісок— 25 грам
- Вершкове масло— 125 грам
- яйце— 1-2 штук(одно крупное или два мелких)
- Цукрова пудра— 100 грам
- мигдаль— 50 грам
- Дрібні родзинки— 50 грам
- сіль— 1 щіпка
У миску просійте борошно, додайте розпушувач, ванільний цукор.
Відокремте білки і жовтки, желток добавьте к муке, положите туда же размягченное сливочное масло, замісіть гладке і еластичне тісто.
Заверните тесто в пакет и уберите на 10 хвилин в морозилку.
Пока тесто приходит в норму, острым ножом накрошите миндаль в крошку, але не дуже дрібну.
Помойте и просушите на бумажном полотенце мелкий изюм киш-миш.
Робочу поверхню столу пріпиліте борошном, викладіть тісто, розкачайте в пласт товщиною 0,8 см. Вырежьте выемкой для теста или стеклянным стаканчиком кружочки, діаметром 4-5 см.
Викладіть печиво на лист для випічки, застелене пергаментом.
В белок добавьте щепотку соли и взбивайте до мягких пиков.
В несколько приемов введите сахарную пудру, продовжуючи збивати.
Збивайте до стійких піків.
Переложите меренгу в кондитерский мешок и насадкой "звездочка" отсадите меренгу на печенье в виде больших завитков.
Присыпьте сверху миндалем и положите несколько штучек изюма.
Випікайте печиво при температурі 150 градусів протягом 15-20 хвилин. Сразу из духового шкафа не доставайте, приоткройте дверцу и подождите минут 5, чтобы меренга плавно остыла, для того, чтобы она не осела от разницы температуры.
Наливайте кофе и наслаждайтесь вкуснейшим "Пражским печеньем" с нежнейшей песочной основой и меренгой с миндалем и изюмом. Оно просто великолепно!
Подібні рецепти
Простий рецепт пирога з рибою
Близятся праздничные дни, и вы продумываете меню? Не забывайте и про сладенькое! Рекомендую обратить внимание на этот довольно простой и очень классный вариант нежного печенья с начинкой из ириски. опис приготування: ця ідея, как приготовить рождественское печенье со сгущенкой, была позаимство...
Салат з курки і помідорів
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...
Риба в мікрохвильовці
Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...