Рецепт Помідори з хріном
По суті, помідори з хріном - це і є аджика, тільки рецептів її приготування існує декілька. Основа будь-якої аджики - це помідори і хрін, а також часник і спеції, але пропорції завжди різні.
опис приготування:
такий аджики, скільки не приготуй, завжди виявляється мало. ідеальний рецепт, за яким помідори з хріном і часником поєднуються просто ідеально. Гострий перець додавайте до смаку. Деякі додають в таку аджику зелень і спеції, все на ваш смак. Я розповіла, як приготувати помідори з хріном за класичним рецептом, а ви вже можете експериментувати.
- помідори— 2,5 кілограма
- Червоний перець— 500 грам
- гіркий перець— За смаком
- часник— 3 штуки
- хрін— 100 грам
- оцет— 100 грам(1 ч.л на кожну баночку)
- сіль— За смаком
2. Перець краще брати такого ж червоного кольору, щоб аджика НЕ "; рясніла" різними відтінками. Кількість гострого перцю регулюйте самі, оскільки у кожного сприйняття смаку різний.
3. Кількість хрону теж регулюйте самі. Зазвичай за цим рецептом я кладу не більше 100 грамів.
4. Тепер перекручуємо всі інгредієнти через м'ясорубку. Блендер для цього не зовсім підійде, тому краще користуватися м'ясорубкою. Помідори можна прокрутити кілька разів (якщо буде така необхідність).
5. Потім відправляємо перекручену масу в каструлю і ставимо її на вогонь. Доводимо до кипіння, після чого кип'ятимо близько 5 хвилин на слабкому вогні і розливаємо по стерилізованим баночках. У кожну банку потрібно додати чайну ложку оцту (на літрову банку), після чого банки закатати і укрийте чим-небудь теплим, а після повного остигання відправте їх в холод. Таку аджику можна їсти і відразу.
Подібні рецепти
Курка, тушкована в вершках
Помідори з хріном і часником — відмінна закуска в будні і свята. Такі помідори не тільки смачні, але і корисні, завдяки чудовим властивостям хрону і часнику. опис приготування: Помідори з хріном і часником я готую без стерилізації. це старий, випробуваний роками спосіб. Вони відмінно зберігают...
Салат «Гуцульский» с грибами, буряком і хріном
Соковитий і пікантний салат з буряка з грибами припаде до смаку як дотримують пост, так і любителям вегетаріанської їжі. ароматний, легкий і корисний! опис приготування: Гриби і буряк - основа відомого багатьом гуцульського салату Шухи. Додавши солоні огірки і столовий хрін, отримаємо більш п...
Помідори «Армянчікі»
Щоб приготувати помідори "; Армянчікі" варто зупинитися на невеликих, щільних плодах. Вони найкраще тримають форму, тим самим передаючи відмінний смак заготовки. опис приготування: Готова заготовка повинна мати кислувато-солоний смак з вираженим запахом зелені. При зберіганні в холодильнику ар...
Помідори черрі на зиму
На будь-якому застілля заготовки з помідорів завжди займають почесне місце і є найкращою закускою до міцних напоїв. Ну а такі помідори черрі не тільки дуже смачні, але досить симпатичні. опис приготування: Відтоді, як ці симпатичні помідори з'явилися в продажу, вони стали дуже популярні і вико...
Помідори дольками з цибулею і маслом
Смачний салат з помідорів і цибулі на зиму стане паличкою-виручалочкою в холодну пору року, коли так хочеться подати що-небудь соковите до м'яса або до риби, з кашею або макаронами, з картопляним пюре. опис приготування: Розрахунок інгредієнтів вказано на дві ємності об'ємом 0,5 L. Якщо ви хоч...