Рецепт Плов з реберцями
звичайно, на сьогоднішній день існує безліч рецептів приготування плову, але, на мій погляд, найсмачнішим варіантом завжди залишався ароматний плов, приготований зі свинячими реберцями.
опис приготування:
Цей рецепт приготування плову з реберцями я дізналася ще в дитинстві від моєї мами, тому що це було наше коронне недільний блюдо, яким завершувалася наша трудовий тиждень. Напевно, з того часу плов став моєю улюбленою стравою і завжди асоціювався з сім'єю і домашньою кухнею, а тепер я хочу поділитися цим простим рецептом плову з реберцями з вами, і сподіваюся, що він вам сподобається. Для мене саме свинячі реберця завжди залишалися ідеальним варіантом для плову, тому що надавали йому неймовірну насиченість і особливий смак (баранячі я не дуже люблю через їх специфічного запаху). А такий чудовий плов навіть діти їдять з превеликим задоволенням, а про дорослих так і говорити нема чого — тарілки порожніють за лічені хвилини. І якщо ви ще ніколи не готували плов з реберцями, то вам обов'язково варто його спробувати, адже зробити його дуже просто.
- рис білий— 900 грам
- ребра свинячі— 1200 грам
- морква— 800 грам
- Цибуля ріпчаста— 800 грам
- часник— 100 грам
- Масло рослинне— 300 грам
- спеції— 30 грам(КАРРИ, ГРЕМ МАСАЛА, навчаючи Sunell)
- сіль— За смаком
- Перець чорний мелений— За смаком
Свинячі ребра ретельно промиваємо під холодною водою і нарізаємо на більш дрібні частини.
Ріпчасту цибулю ріжемо квадратиками.
У каструлю наливаємо рослинне масло і викладаємо в неї реберця. Обсмажуємо на сильному вогні до рум'яної скоринки.
Не забуваємо при цьому їх посолити, поперчити і приправити спеціями.
Тепер викладаємо до реберцям нарізану цибулю і обсмажуємо все разом кілька хвилин.
Додаємо моркву і ще 3-5 хвилин смажимо.
При необхідності можна влити ще трохи олії. Овочі необхідно смажити, поки вони не стануть м'якими.
Потім всипаємо в каструлю рис і розподіляємо його рівномірно по всій поверхні.
Акуратно вливаємо воду так, щоб рідина піднімалася над рисом на 1-1,5 см.
В середину каструлі поміщаємо голівку часнику і закриваємо її кришкою. Готуємо плов на повільному вогні протягом 40 хвилин.
Потім розкладаємо його по тарілках, прикрасивши зеленню, і подаємо до столу. Смачного!
Подібні рецепти
Тушкована картопля з копченими реберцями
Хочу вам запропонувати класичний рецепт плову з баранячими реберцями, — на курдючному жирі, Казань, з усіма спеціями і добавками. Дуже смачно виходить, а заради цього варто постаратися, вірно? опис приготування: Хочу сказати відразу, що рецепт приготування плову з баранячими реберцями забирає ...
Плов з реберцями в мультиварці
Рецепт приготування плову з реберцями в мультиварці — одне з найулюбленіших моїх страв. Воно ідеально підходить для випадків, коли на підготовку обіду часу немає, а годувати сім'ю консервами не хочеться. опис приготування: Звичайно ж, не можна сказати, що цей рецепт — повноцінний класичний рец...
Пиріг-плов
Пиріг-плов — експеримент, який згодом перетворився на улюблене мною блюдо. Скажу відверто, що пиріг-плов дивує всіх і своїм виглядом і своїм смаком. опис приготування: Пиріг-плов готується досить просто. Для його приготування знадобляться: заздалегідь приготоване, або куплене дріжджове тісто, ...
Плов з баранини з помідорами
Плов з баранини, безсумнівно, — чудове блюдо, я зазвичай додаю в нього пару стиглих помідорів, так плов виходить набагато соковитіше, і за смаком догляду, як мені здається, стає ще краще. опис приготування: Я, звичайно, знаю, що в традиційному рецепті склад трохи інший, але не поспішайте з вис...
Плов з гречки з куркою
Якщо ви до цих пір думаєте, що плов можна приготувати тільки з рису, тоді я хочу вас здивувати, адже в цьому рецепті я розповім вам, як зробити чудовий плов з гречки з куркою. опис приготування: Рецепт приготування плову з гречки з куркою можна назвати чимось абсолютно новим, адже подібні стр...