Рецепт Плов з баранини з помідорами
Плов з баранини, безсумнівно, — чудове блюдо, я зазвичай додаю в нього пару стиглих помідорів, так плов виходить набагато соковитіше, і за смаком догляду, як мені здається, стає ще краще.
опис приготування:
Я, звичайно, знаю, що в традиційному рецепті склад трохи інший, але не поспішайте з висновками, поки самі не приготуєте такий плов з баранини з помідорами в домашніх умовах. Насправді томати відмінно вписуються в це блюдо і, по суті, тут вони замінюють томатну пасту, яку деякі господині часто додає в плов. головне — це щоб помідори були соковиті і м'ясисті, тоді блюдо вийде просто дивовижне, я вам обіцяю. В іншому цей рецепт приготування плову з баранини з помідорами дуже простий, і кожен зможе приготувати таку страву без особливих зусиль.
- баранина— 1 кілограм
- Мал— 700 грам
- морква— 400 грам
- Цибуля ріпчаста— 300 грам
- помідор— 2 штуки(великі)
- головки часнику— 3 штуки(+ три дольки)
- барбарис— 1 Ст. ложка
- куркума— 0,5 Ст. ложки
- зіра— 1 Ст. ложка
- імбир тертий— 0,5 чайних ложки
- Масло рослинне— За смаком(для смаження)
- спеції— За смаком(перець чорний мелений, перець червоний мелений)
- сіль— За смаком
Баранину промываем и нарезаем на небольшие кусочки, выкладываем мясо в кастрюлю и жарим его на среднем огне 5 хвилин. Затем мы добавляем к мясу специи, солим его и пол часа тушим баранину на медленном огне, при необходимости к мясу можно влить немного водички.
Поки м'ясо гаситься, мы чистим морковь и нарезаем ее брусками.
Мал хорошенько промываем в нескольких водах.
Помідори нарізаємо на невеликі кубики.
После того как мясо протушится пол часа, мы увеличиваем огонь до среднего и выкладываем в кастрюлю помидоры, перемішуємо все.
Оставшийся репчатый лук нарезаем на небольшие кубики и также выкладываем его в кастрюлю, перемешивать ничего не надо.
На лук выкладываем слой из морковь, его можно слегка посолить и поперчить.
После этого отправляем в кастрюлю промытый рис, распределяем его по всей поверхности и разравниваем.
Вливаем в кастрюлю воду так, щоб вона на 1-2 см піднімалася над рисом, досаливаем все и добавляем специи.
Готовим рис на медленном огне, а когда верхний слой жидкости впитается, втыкаем в рис целые головки чеснока и накрываем кастрюлю крышкой.
приблизно через 15 минут крышку следует открыть и проделать в плове небольшие отверстия, щоб пара могла виходити. После чего опять накрываем кастрюлю крышкой и еще 20 хвилин готуємо плов.
Коли страва буде готове, мы извлекаем из него головки чеснока и перемешиваем все.
Раскладываем вкуснейший плов по тарелочкам и подаем его к столу. Приємного всім апетиту!
Подібні рецепти
Плов з баранини на багатті
Свіжий помідор ніколи не зіпсує плов з куркою, навпаки, він зробить його ще смачніше і соковитіше, тому якщо у мене є можливість, я завжди додаю помідори в плов, пропоную і вам спробувати. опис приготування: Цей рецепт приготування плову з помідорами і куркою повинен сподобатися всім, хто люби...
Плов з помідорами
Пропоную вам спробувати простий і дуже смачний вегетаріанський варіант плову з помідорами. Я зазвичай їдять його як самостійну страву, але ви можете використовувати цей плов як гарнір. опис приготування: Я зазвичай роблю плов з помідорами в домашніх умовах навесні і влітку, тому що це блюдо ви...
Рагу з баранини по-грецьки
Рецепт приготування овочевого рагу з бараниною і сухим білим вином. Смачне святкове блюдо популярне в Греції. опис приготування: Дрібно нарубати баранину з кістками з тим розрахунком, що шматок повинен бути по 40-50 г. Посоліть і поперчіть м'ясо, а після трохи обсмажте в парі з нашинкованнимци...
Рагу з баранини «Тоскана»
Тоскана - це італійське містечко, наповнене спокоєм і умиротворенням, де погляд пестять чудові пейзажі і час летить непомітно. Назва страви говорить сама за себе. опис приготування: М'ясо ягняти промити, а потім підсушити, нарізати середніми кубиками. Нарізати перчики чилі навпіл, видалити нас...
Ребра баранини в духовці
Ребра баранини - це справжній делікатес. смачно приготовані, вони стануть відповідним блюдом для сімейної вечері і для святкового столу. Запечені баранячі реберця незвично смачні і ароматні. опис приготування: хочете дізнатися, як приготувати ребра баранини в духовці? Маринадів для приготуванн...