Рецепт Плов з баранини з помідорами

Рецепт Плов з баранини з помідорами
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Плов з баранини, безсумнівно, — чудове блюдо, я зазвичай додаю в нього пару стиглих помідорів, так плов виходить набагато соковитіше, і за смаком догляду, як мені здається, стає ще краще.

опис приготування:

Я, звичайно, знаю, що в традиційному рецепті склад трохи інший, але не поспішайте з висновками, поки самі не приготуєте такий плов з баранини з помідорами в домашніх умовах. Насправді томати відмінно вписуються в це блюдо і, по суті, тут вони замінюють томатну пасту, яку деякі господині часто додає в плов. головне — це щоб помідори були соковиті і м'ясисті, тоді блюдо вийде просто дивовижне, я вам обіцяю. В іншому цей рецепт приготування плову з баранини з помідорами дуже простий, і кожен зможе приготувати таку страву без особливих зусиль.


  • баранина— 1 кілограм
  • Мал— 700 грам
  • морква— 400 грам
  • Цибуля ріпчаста— 300 грам
  • помідор— 2 штуки(великі)
  • головки часнику— 3 штуки(+ три дольки)
  • барбарис— 1 Ст. ложка
  • куркума— 0,5 Ст. ложки
  • зіра— 1 Ст. ложка
  • імбир тертий— 0,5 чайних ложки
  • Масло рослинне— За смаком(для смаження)
  • спеції— За смаком(перець чорний мелений, перець червоний мелений)
  • сіль— За смаком
Плов з баранини з помідорами - фото крок 1 Для начала мы нагреваем в глубокой толстостенной посуде немного растительного масла, затем выкладываем в него тертый имбирь, подрібнений часник (3 часточки) и нарезанную мелко половину луковицы. смажимо все, помішуючи, до золотистого кольору.

Плов з баранини з помідорами - фото крок 2 Баранину промываем и нарезаем на небольшие кусочки, выкладываем мясо в кастрюлю и жарим его на среднем огне 5 хвилин. Затем мы добавляем к мясу специи, солим его и пол часа тушим баранину на медленном огне, при необходимости к мясу можно влить немного водички.

Плов з баранини з помідорами - фото крок 3 Поки м'ясо гаситься, мы чистим морковь и нарезаем ее брусками.

Плов з баранини з помідорами - фото крок 4 Мал хорошенько промываем в нескольких водах.

Плов з баранини з помідорами - фото крок 5 Помідори нарізаємо на невеликі кубики.

Плов з баранини з помідорами - фото крок 6 После того как мясо протушится пол часа, мы увеличиваем огонь до среднего и выкладываем в кастрюлю помидоры, перемішуємо все.

Плов з баранини з помідорами - фото крок 7 Оставшийся репчатый лук нарезаем на небольшие кубики и также выкладываем его в кастрюлю, перемешивать ничего не надо.

Плов з баранини з помідорами - фото крок 8 На лук выкладываем слой из морковь, его можно слегка посолить и поперчить.

Плов з баранини з помідорами - фото крок 9 После этого отправляем в кастрюлю промытый рис, распределяем его по всей поверхности и разравниваем.

Плов з баранини з помідорами - фото крок 10 Вливаем в кастрюлю воду так, щоб вона на 1-2 см піднімалася над рисом, досаливаем все и добавляем специи.

Плов з баранини з помідорами - фото крок 11 Готовим рис на медленном огне, а когда верхний слой жидкости впитается, втыкаем в рис целые головки чеснока и накрываем кастрюлю крышкой.

Плов з баранини з помідорами - фото крок 12 приблизно через 15 минут крышку следует открыть и проделать в плове небольшие отверстия, щоб пара могла виходити. После чего опять накрываем кастрюлю крышкой и еще 20 хвилин готуємо плов.

Плов з баранини з помідорами - фото крок 13 Коли страва буде готове, мы извлекаем из него головки чеснока и перемешиваем все.

Плов з баранини з помідорами - фото крок 14 Раскладываем вкуснейший плов по тарелочкам и подаем его к столу. Приємного всім апетиту!

Подібні рецепти

Плов з помідорами і куркою

Плов з баранини на багатті

Свіжий помідор ніколи не зіпсує плов з куркою, навпаки, він зробить його ще смачніше і соковитіше, тому якщо у мене є можливість, я завжди додаю помідори в плов, пропоную і вам спробувати. опис приготування: Цей рецепт приготування плову з помідорами і куркою повинен сподобатися всім, хто люби...

Плов з помідорами

Плов з помідорами

Пропоную вам спробувати простий і дуже смачний вегетаріанський варіант плову з помідорами. Я зазвичай їдять його як самостійну страву, але ви можете використовувати цей плов як гарнір. опис приготування: Я зазвичай роблю плов з помідорами в домашніх умовах навесні і влітку, тому що це блюдо ви...

Рагу з баранини по-грецьки

Рагу з баранини по-грецьки

Рецепт приготування овочевого рагу з бараниною і сухим білим вином. Смачне святкове блюдо популярне в Греції. опис приготування: Дрібно нарубати баранину з кістками з тим розрахунком, що шматок повинен бути по 40-50 г. Посоліть і поперчіть м'ясо, а після трохи обсмажте в парі з нашинкованнимци...

Рагу з баранини «Тоскана»

Рагу з баранини «Тоскана»

Тоскана - це італійське містечко, наповнене спокоєм і умиротворенням, де погляд пестять чудові пейзажі і час летить непомітно. Назва страви говорить сама за себе. опис приготування: М'ясо ягняти промити, а потім підсушити, нарізати середніми кубиками. Нарізати перчики чилі навпіл, видалити нас...

Ребра баранини в духовці

Ребра баранини в духовці

Ребра баранини - це справжній делікатес. смачно приготовані, вони стануть відповідним блюдом для сімейної вечері і для святкового столу. Запечені баранячі реберця незвично смачні і ароматні. опис приготування: хочете дізнатися, як приготувати ребра баранини в духовці? Маринадів для приготуванн...