Рецепт Плов з чорносливом

Рецепт Плов з чорносливом
Кількість порцій: 6-7 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Навіть без м'яса можна приготувати неймовірно смачне і дуже навіть святкове блюдо, яке, безсумнівно, сподобається всім і навіть дітям — отличнейший плов з чорносливом стане прикрасою вашого столу.

опис приготування:

Цей простий рецепт плову з чорносливом особисто я використовую не тільки під час посту, але і в повсякденному кухні, тому що він дійсно дуже смачний, і діти його просто обожнюють. Тому в нашій родині це цілком буденне блюдо, яке я готую досить часто, а зараз я і з вами хочу поділитися цим класичним рецептом плову з чорносливом, який мені розповіла моя мама. В принципі він готується так само, як і звичайний плов, але оскільки тут не використовується м'ясо, той час приготування скорочується, а смак при цьому виходить просто чудовий. А якщо ви любите плов послаще, то можете додати в нього родзинки і курагу, тоді він буде ще смачніше і насиченішим, але в нашій сім'ї віддають перевагу саме такий варіант. Отже, приступимо до справи, і не забудьте перед початком приготування замочити, а потім відварити нут до напівм'якості — це значно полегшить весь процес.

  • рис круглозерний— 1 Склянка
  • гайка— 1 Склянка(відварений до напівготовності )
  • чорнослив— 3/4 склянки(без кісточки )
  • морква— 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • часник— 5-6 зубчиків
  • Масло оливкове— 1/4  склянки
  • сіль— За смаком
  • спеції— За смаком(koriandr, барбарис, зіра, куркума, паприка, сушена зелень, перець червоний гострий)
Плов з чорносливом - фото крок 1 Рис промиваємо кілька разів під холодною водою, а потім заливаємо гарячою водою і залишаємо на деякий час. Поки рис розмокає, ми займемося підготовкою овочів. Моркву чистимо і тремо на крупній тертці.

Плов з чорносливом - фото крок 2 Ріпчасту цибулю нарізаємо на невеликі кубики.

Плов з чорносливом - фото крок 3 Чорнослив при необхідності промиваємо під холодною водою, а потім ріжемо на середні шматочки.

Плов з чорносливом - фото крок 4 Казань, сотейник або сковороду з високими краями наливаємо оливкову олію і нагріваємо його. Тепер висипаємо на розпечене масло все спеції крім зелені і обсмажуємо близько хвилини. Викладаємо нарізані цибулю і моркву і смажимо приблизно три хвилини, помішуючи, на середньому вогні.

Плов з чорносливом - фото крок 5 Коли овочі стануть м'якими, додаємо напівготовий нут і чорнослив, обсмажуємо все разом ще три хвилини, а потім всипаємо сушену зелень, перемішуємо.

Плов з чорносливом - фото крок 6 З рису зливаємо води і викладаємо його на сковороду, розподіляємо рівномірно по всьому периметру.

Плов з чорносливом - фото крок 7 Стакан води солимо (вода повинна бути більш солона, ніж готову страву) і акуратно вливаємо в сковороду. Рідина повинна підніматися над рисом на пів сантиметра. Коли вода закипить, зменшуємо температуру і поміщаємо в середину сковороди зубчики часнику.

Плов з чорносливом - фото крок 8 Тепер накриваємо сковорідку кришкою і готуємо плов на повільному вогні протягом 35 хвилин.

Плов з чорносливом - фото крок 9 Після закінчення часу відкриваємо кришку і збираємо рис з країв в середину гіркою так, щоб часник був повністю накритий рисом. Закриваємо кришку і залишаємо на повільному вогні ще на сім хвилин. Вимикаємо вогонь і перемішуємо наш плов.

Плов з чорносливом - фото крок 10 Тепер він готовий, і ви можете подавати його до столу.

Подібні рецепти

Пісний плов з чорносливом і курагою

Медовий торт із заварним кремом

Перед вами простий рецепт пісного плову з чорносливом і курагою. Ця страва ще раз доводить, що пісна, дієтична, вегетаріанська їжа буває не тільки корисною, але і дуже смачною! Спробуйте! опис приготування: Хочу розповісти, як приготувати пісний плов з чорносливом і курагою в домашніх умовах. ...

Пиріг з чорносливом і грецькими горіхами

Пиріг з чорносливом і грецькими горіхами

Чорнослив і волоські горіхи в пирозі — це класичне поєднання, а якщо до них ще додати шоколад, то пиріг виходить приголомшливий. Вологий бісквіт з багатим шоколадним смаком, приготовим? опис приготування: Рецепт цього пирога досить простий. Якщо у вас немає комбайна, його можна замінити міксер...

Пиріг з чорносливом

Пиріг з чорносливом

Якщо ви любите випічку з чорносливом, то мій рецепт припаде до смаку. Щоб зробити пиріг більш ароматним, я додала корицю і мелений імбир. розповідаю, як приготувати пиріг з чорносливом. опис приготування: вибираючи чорнослив, зверніть увагу на його вид: фрукти повинні бути сухими, цілими і мат...

Пиріг з яблуками і чорносливом

Пиріг з яблуками і чорносливом

Пиріг з яблуками і чорносливом — ідеальний пиріг для того, щоб задовольнити тягу до солодкого, але не зіпсувати фігуру під час літнього сезону. Солодкий і не дуже калорійний пиріг. опис приготування: Для зручності вирішила інгредієнти вказувати не в грамах, як зазвичай, а вимірювати їх чашками...

Пиріг з панна котой і чорносливом

Пиріг з панна котой і чорносливом

Панна кота - це традиційний італійський десерт з вершків та желатину. Чорнослив в цьому рецепті ви можете замінити сушеними грушами, абрикосами, вишнею, журавлиною або персиками. опис приготування: зробити тісто. Розігріти духовку до 160 градусів. У кухонному комбайні змішати печиво, горіхи, ц...