Рецепт Плов по-казахському

Рецепт Плов по-казахському
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 1 г. 40 хв.
Справжній плов по-казахському, як і належить, готується з баранини з додаванням сушеного урюка. Якщо зробити це блюдо правильно, то воно виходить неймовірне смачне — відірватися від нього неможливо.

опис приготування:

Нещодавно я спробувала такий плов в гостях, і він виявився такий смачний і настільки відрізнявся від того плову, який звикла готувати я, що словами це не передати. рецептик я, звичайно ж, відразу довідалася у господині і тепер ось поспішаю вам розповісти, як зробити плов по-казахському. Основна його особливість полягає в додаванні в блюдо урюка, його, втім, можна замінити курагою або яблуками. Так що поспішіть на ринок за необхідними продуктами, а я в свою чергу поділюся з вами докладним рецептом приготування плову по-казахському.

1) Для початку ми ставимо казан на вогонь і розтоплюємо в ньому жир. Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями, викладаємо його в казан з розтопленим жиром і обсмажуємо його до золотистого кольору.

2) Баранину промиваємо та нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки, викладаємо його в казан і смажимо баранину до освіти на ній рум'яної скоринки.

3) Після цього відправляємо в казан нарізану соломкою моркву, перчимо і солимо все за смаком, смажимо м'ясо з овочами до напівготовності.

4) Коли баранина гарненько прожариться, засипаємо в казан ретельно промитий рис, заливаємо його 1,5 склянками води. На середньому вогні доводимо рідину до кипіння, потім зменшуємо вогонь, робимо в рисі отвори для виходу пари, а зверху викладаємо нарізаний на шматочки урюк або яблука. Готуємо плов під кришкою на повільному вогні протягом однієї години.

5) Через годину вимикаємо вогонь, але кришку не відкриваємо, закутують казан в теплий рушник і даємо йому постояти хвилин 10-15. Потім кришку відкриваємо і перемішуємо вміст казана, розкладаємо плов по тарілках і подаємо його до столу.

Приємного всім апетиту!


  • баранина— 600 грам
  • Мал— 1 Склянка
  • Урюк сушений— 1 Склянка(или сушеные яблоки)
  • морква— 5-6 штук
  • Цибуля ріпчаста— 3 штуки
  • Жир топлений— 3 Ст. ложки
  • Перець чорний мелений— За смаком
  • сіль— За смаком
Нещодавно я спробувала такий плов в гостях, і він виявився такий смачний і настільки відрізнявся від того плову, який звикла готувати я, що словами це не передати. рецептик я, звичайно ж, відразу довідалася у господині і тепер ось поспішаю вам розповісти, як зробити плов по-казахському. Основна його особливість полягає в додаванні в блюдо урюка, його, втім, можна замінити курагою або яблуками. Так що поспішіть на ринок за необхідними продуктами, а я в свою чергу поділюся з вами докладним рецептом приготування плову по-казахському.

1) Для початку ми ставимо казан на вогонь і розтоплюємо в ньому жир. Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями, викладаємо його в казан з розтопленим жиром і обсмажуємо його до золотистого кольору.

2) Баранину промиваємо та нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки, викладаємо його в казан і смажимо баранину до освіти на ній рум'яної скоринки.

3) Після цього відправляємо в казан нарізану соломкою моркву, перчимо і солимо все за смаком, смажимо м'ясо з овочами до напівготовності.

4) Коли баранина гарненько прожариться, засипаємо в казан ретельно промитий рис, заливаємо його 1,5 склянками води. На середньому вогні доводимо рідину до кипіння, потім зменшуємо вогонь, робимо в рисі отвори для виходу пари, а зверху викладаємо нарізаний на шматочки урюк або яблука. Готуємо плов під кришкою на повільному вогні протягом однієї години.

5) Через годину вимикаємо вогонь, але кришку не відкриваємо, закутують казан в теплий рушник і даємо йому постояти хвилин 10-15. Потім кришку відкриваємо і перемішуємо вміст казана, розкладаємо плов по тарілках і подаємо його до столу.

Приємного всім апетиту!


Подібні рецепти

Плов з бурого рису

Плов (простий рецепт)

приготування плову — момент відповідальний! Цей плов приготовлений не з традиційного білого рису, а з бурого або коричневого рису. Готував за допомогою мультиварки, що істотно заощадило час! опис приготування: До вашої уваги — простий рецепт приготування плову з бурого рису. Попередньо ретельн...

Плов з гречки з куркою

Плов з гречки з куркою

Якщо ви до цих пір думаєте, що плов можна приготувати тільки з рису, тоді я хочу вас здивувати, адже в цьому рецепті я розповім вам, як зробити чудовий плов з гречки з куркою. опис приготування: Рецепт приготування плову з гречки з куркою можна назвати чимось абсолютно новим, адже подібні стр...

Плов з індоуткі

Плов з індоуткі

Рецептів плову є безліч, у кожної господині напевно є свій секрет приготування цього смачного і ситного страви. Сьогодні поділюся своїм варіантом готування плову з індоуткі. опис приготування: Незважаючи на те, що варіацій і тонкощів в приготуванні плову може бути багато, основний сценарій зал...

Плов з дикого рису з журавлиною і горіхами

Плов з дикого рису з журавлиною і горіхами

Рецепт приготування святкового плову з дикого рису, сушеної журавлини і смажених горіхів з родзинками. опис приготування: Нагріти масло в середній каструлі на середньому вогні. Додати цибулю і варити, помішуючи, до м'якості, близько 3 хвилин. Додати рис і варити протягом 1 хвилини. Додати куря...

Пиріг-плов

Пиріг-плов

Пиріг-плов — експеримент, який згодом перетворився на улюблене мною блюдо. Скажу відверто, що пиріг-плов дивує всіх і своїм виглядом і своїм смаком. опис приготування: Пиріг-плов готується досить просто. Для його приготування знадобляться: заздалегідь приготоване, або куплене дріжджове тісто, ...