Рецепт Пиріг з ромом і родзинками

Рецепт Пиріг з ромом і родзинками
Кількість порцій: 10 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Рецепт приготування пирога з родзинками і заварним ромовим кремом.

опис приготування:

Викласти тісто на злегка посипаною борошном поверхні. Розкачати коло діаметром 30 см і товщиною близько 6 мм. Викласти тісто у форму діаметром 22 см, обрізати краю. Охолодити тісто в холодильнику близько 30 хвилин.

Розігріти духовку до 200 градусів. випікати, поки краю не почнуть купувати золотистий колір, близько 15 хвилин. Зменшити температуру в духовці до 190 градусів. Випікати до блідо-золотого кольору, від 15 до 20 хвилин. Дати охолонути на решітці.

Довести 3 склянки вершків до кипіння в середній каструлі. Зняти з вогню.

Тим часом збити цукор-пісок, яйця, яєчні жовтки і сіль в мисці. Повільно влити гарячі вершки, збиваючи постійно. Варити на середньому вогні, постійно помішуючи дерев'яною ложкою, поки суміш не загусне, від 10 до 12 хвилин. Додати ром. Зняти з вогню, відкласти в сторону.

Впорядкувати родзинки в рівним шаром на охолодженому пирозі. Акуратно влити гарячий заварний крем. випікати від 25 до 30 хвилин. Дати охолонути на решітці.

Перед подачею на стіл покласти залишилися 2/3 чашки вершків і цукор в миску і збити міксером на високій швидкості. Подавати пиріг зі збитими вершками.

Пиріг можна зберігати в холодильнику до 3-х днів.


  • несладкое песочное тесто— 1 штука
  • мука для поверхности— 3 щіпки
  • жирних вершків— 3 2/3 склянки
  • цукрового піску— 2/3 склянки
  • великих яйця— 4 штуки
  • великих яєчних жовтки— 2 штуки
  • солі— 1/4 чайних ложки
  • темного рому— 1/4 склянки
Викласти тісто на злегка посипаною борошном поверхні. Розкачати коло діаметром 30 см і товщиною близько 6 мм. Викласти тісто у форму діаметром 22 см, обрізати краю. Охолодити тісто в холодильнику близько 30 хвилин.

Розігріти духовку до 200 градусів. випікати, поки краю не почнуть купувати золотистий колір, близько 15 хвилин. Зменшити температуру в духовці до 190 градусів. Випікати до блідо-золотого кольору, від 15 до 20 хвилин. Дати охолонути на решітці.

Довести 3 склянки вершків до кипіння в середній каструлі. Зняти з вогню.

Тим часом збити цукор-пісок, яйця, яєчні жовтки і сіль в мисці. Повільно влити гарячі вершки, збиваючи постійно. Варити на середньому вогні, постійно помішуючи дерев'яною ложкою, поки суміш не загусне, від 10 до 12 хвилин. Додати ром. Зняти з вогню, відкласти в сторону.

Впорядкувати родзинки в рівним шаром на охолодженому пирозі. Акуратно влити гарячий заварний крем. випікати від 25 до 30 хвилин. Дати охолонути на решітці.

Перед подачею на стіл покласти залишилися 2/3 чашки вершків і цукор в миску і збити міксером на високій швидкості. Подавати пиріг зі збитими вершками.

Пиріг можна зберігати в холодильнику до 3-х днів.


Подібні рецепти

Пиріг з родзинками вівсяний датський

Дріжджове тісто без опари

Цей пиріг дуже корисний, так як готується з вівсяних пластівців. Цей пиріг дуже смачний, ароматний і ситний. Цей пиріг просто і легко готується і не займе у вас багато часу. кількість порцій: 4 Вівсяні або пшеничні пластівці— 3 склянки молоко— 1 Склянка вода— 0,5 склянки яйце— 1 штука борошно— ...

Плов з курагою і родзинками

Плов з курагою і родзинками

Жменя сухофруктів здатна перетворити будь-який, навіть не самий "; м'ясистий" плов в справжні ласощі. Але як приготувати плов з курагою і родзинками взагалі без м'яса? легко! подробиці — в рецепті. опис приготування: Якщо все, ніж ви маєте в своєму розпорядженні для приготування вечері, це тро...

Рисовий десерт з родзинками

Рисовий десерт з родзинками

Рецепт приготування десерту з рису, кокосового молока, кориці, імбиру, гвоздики, мускатного горіха, цукру і родзинок. опис приготування: Цей рисовий десерт з ароматом кориці, гвоздики і імбиру - ідеальний десерт для новорічних свят. солі— 1 1/2  чайних ложки палички кориці— 3 штуки імбиру— 1...

Пироги з родзинками

Пироги з родзинками

Пишні рум'яні пироги завжди були окрасою столу і предметом гордості будь-якої господині. Спробуйте і ви їх приготувати! опис приготування: Масло розтерти з цукром. Вбити яйця по одному, додавши 1 столову ложку борошна з кожним. Акуратно перемішати з борошном і родзинками (або смородиною). роз...

Рис з мигдалем і родзинками

Рис з мигдалем і родзинками

Рис з мигдалем і родзинками — це не тільки чудовий гарнір, але ще і хитрий спосіб використовувати зайвий зварити рис. Дуже добре поєднується з м'ясними, рибними та овочевими стравами. опис приготування: Рецепт рису з мигдалем і родзинками, традиційного іспанського гарніру: 1. Очищені від шкуро...