Рецепт Пиріг з мойвою і кропом
Ви любите рибні пироги? дуже?! Тоді обов'язково загляньте в мій рецепт, я розповім, як приготувати пиріг з мойвою і кропом! Ніжне м'яке тісто, соковита рибна начинка, це варто спробувати!
опис приготування:
Якщо ви все зробите точно за рецептом, то у вас вийде смачний рибний пиріг. Головне в таких пирогах — тісто, не додавайте борошна більше, ніж належить, круте тісто погано піднімається і буде сухим після випічки і не повітряним. Беріть ті дріжджі, яким довіряєте, можете швидкодіючі замінити на звичайні свіжі. Змастіть пиріг збитим яйцем, щоб утворилася красива глянцева скоринка, якщо є кунжут, то посипте зверху, буде ще смачніше. хай щастить!
- молоко— 200 мілілітрів(тісто)
- яйце велике— 1 штука(тісто)
- Вершкове масло— 30 грам(тісто)
- Масло рослинне— 2 Ст. ложки(тісто)
- дріжджі швидкодіючі— 7 грам(тісто)
- цукор— 1 Ст. ложка(тісто)
- сіль— 1 Чайна ложка(тісто)
- Борошно пшеничне— 2,5-3 склянки(тісто)
- мойва— 800 грам(начинка)
- Цибуля ріпчаста— 2-3 штук(начинка)
- кріп— 1 пучок(начинка)
- сіль, перець чорний мелений— За смаком(начинка)
- яйце— 1 штука(для змазування пирога)
- Вершкове масло— 50 грам(додатково в начинку і для змазування пирога)
2. У тепле молоко (38-40 градусів) покладіть сіль, цукор, дріжджі, розтоплене вершкове масло, рослинна олія. перемішайте.
3. Введіть яйце, частина борошна, перемішайте.
4. Частинами вводите борошно, що залишилося, замішуйте тісто спочатку ложкою, потім домесіте на столі.
5. Чи не кладіть борошна більше, ніж потрібно, тісто має бути м'яким і повітряним. Покладіть його в миску, накрийте сухим рушником і залиште в теплі на годинку підходити. Я залишаю в прогрітій до 40 градусів духовці.
6. Тим часом, поки тісто підходить, потрібно приготувати начинку. вимийте рибку, видаліть голови, хребти, плавники, нутрощі. Кріп дрібно порубати. цибулю очистіть, поріжте тонко півкільцями.
7. Готове тісто розділити на дві частини. Першу частину розкачати не надто тонко, покладіть у змащену форму, зайві краю обріжте. На тісто покладіть шар цибулі, потім шар риби, сіль перець, кріп, знову цибулю, риба, кріп і т.д.
8. Коли вся риба буде покладена, зверху покладіть тонкі пластинки вершкового масла.
9. З другої половини тесту зробіть верхівку і прикраса для пирога. Я поклала два шари сіточки з тіста, по колу — плетені кіски, в місці стику — квіточки.
10. Пиріг змастіть збитим яйцем. випікайте при 180 градусах 40 хвилин.
11. Ще гарячий пиріг змастіть шматочком вершкового масла. Остудіть і угощайтесь!
Подібні рецепти
Паштет з сочевиці з горіхами
Рецепт приготування популярного китайського блюда. кількість порцій: 4 Мал— 250 грам сіль— 1 щіпка(за смаком) фенхель— 1 штука червоний перець— 1 штука креветки— 250 грам лимон— 1/2 штуки(сік) родзинки— 2 Ст. ложки кунжутну олію— 2 Ст. ложки яблуко— 1 штука соєвий соус— 1 штука складові: ...
Сало з кропом
Як засолити свіже сало максимально смачно, просто і швидко? Пропоную свій варіант якісного приготування цієї чудової заготовки. Сало з кропом за моїм рецептом — пальчики оближеш опис приготування: Сало з кропом, на мою думку, ідеальне поєднання! Правильно засолене сало найсмачніше, що тільки м...
Рибний суп з кропом
У моїй родині рибні супи люблять не менше м'ясних. А я - навіть більше. Віддаю перевагу подібні страви в скандинавському стилі з вершковим смаком. Вони завжди ніжні і легко варяться. Переконайтеся в цьому самі! опис приготування: Технологія таких рецептів така, що спочатку потрібно зварити бул...
Салат із крабових паличок і капусти з кропом
Для багатьох салат крабовий — вже класика. Хочу показати свою варіацію такого салату для святкового столу або на кожен день. дивіться, як приготувати салат з крабових паличок і капусти з кропом. опис приготування: Салат із крабових паличок поряд з олів'є став нашим улюбленцем. Салат з крабовим...
Салат з огірків з кропом
Салат з огірків з кропом можна робити як з рослинним маслом, так і зі сметаною. Порізати огірки можна тонкими кружечками і викласти шарами з цибулею і спеціями. Салат ідеально підходить до гарячого. опис приготування: Як приготувати салат з огірків з кропом? 1. огірки промийте. Зазвичай я не о...