Рецепт Здобні булочки, перешаровані штрейзельной крихтою
Пишні апетитні домашні булочки з золотистою скоринкою і хрусткою крихтою. Вони виходять шаруватими, повітряними і ароматними. Ці ласощі нікого не залишить байдужим. Спробуйте приготувати!
опис приготування:
Такий спосіб формування булочок дозволяє отримувати надзвичайно смачні вироби з солодкою хрусткою прошарком. А для того, щоб шари тесту залишилися більш помітними, годі й скріплювати кути булочок, залишивши їх у вигляді квадратів.
- Борошно пшеничне (1 або вищий сорт) — 400-450 грам(300-350 г — для тіста, 100 г — для крихти)
- борошно цільнозернове (пшеничне) — 100 грам
- Цукровий пісок— 200 грам(50 г — для тіста, 150 г — для крихти)
- Вершкове масло— 150 грам(50 г — для тіста, 100 г — для крихти)
- яйця курячі— 1 штука
- Яєчний жовток— 1 штука(для змазування поверхні булочок)
- молоко (2,5% жирності) — 250 мілілітрів
- дріжджі сухі (інстантні) — 10 грам
- Ванільний цукор— 1 Чайна ложка
- сіль кухонна— 1 щіпка
Молоко підігрійте до теплого стану і розчиніть в ньому дріжджі для прискорення їх активізації і більш швидкого подальшого підйому тесту.
Яйце змішайте з цукровим піском (50 г) і влийте в суміш молока і дріжджів, розмішайте.
Додайте в рідку суміш сіль і просіяне цельнозерновую борошно, перемішайте.
залишивши 100 грам білого борошна для приготування крихти, порціями всипте її при просіюванні в тісто. Ретельно перемішайте його ложкою.
Вершкове масло (50 г) злегка нагрійте, НЕ розтоплюючи його, а лише домагаючись пластичної сметанною консистенції. Введіть його в тісто в кінці замісу (переконавшись в тому, що воно не гаряче) і добре вимісити тісто руками.
Сформуйте кулю з отриманого м'якого тесту і помістіть його в тепле місце на 20-30 хвилин.
Поки тісто піднімається, приготуйте штрейзельную крихту. Для цього з'єднаєте в глибокій мисці залишилася просіяне білу муку (100 г), цукровий пісок (150 г) і ванільний цукор.
Додайте в отриману суху суміш холодне вершкове масло, нарізане кубиками і розітріть інгредієнти до отримання крихти.
Через вказану кількість часу дріжджове здобне тісто має помітно збільшитися в обсязі. Обімніть його і помістіть на робочу поверхню.
Розкачайте тісто в прямокутний пласт товщиною 4-5 мм і розподіліть на одній з його половин частина приготовленої крихти.
Накрийте крихту вільної половиною розкотив пласта і знову насипте трохи крихти на половину отриманого прямокутника.
Повторіть аналогічну маніпуляцію в третій раз, залишивши трохи крихти для декорування булочок. Одержаний довгий згорток розріжте на 8-10 рівних шматочків.
Утворені квадрати злегка притисніть долонею і скріпіть в центрі по черзі протилежні їх кути.
Помістіть сформовані булочки на підготовлений лист, залишивши між ними відстань. Змастіть верх виробів жовтком і посипте крихтою. Дайте расстояться в теплі 10-15 хвилин.
Випікайте здобні булочки, перешаровані штрейзельной крихтою, в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин до появи рум'яної скоринки.
Подібні рецепти
Булочки здобні
Привіт всім любителям солодкого Сьогодні хочеться розповісти вам, як приготувати здобні булочки з родзинками. Рецепт сподобається вам своєю простотою, а результат зможе здивувати своїм смаком. опис приготування: Тепер ви знаєте, як приготувати шалені здобні булочки. Аромат на кухні буде стояти...
Здобні булочки з цукром
Якщо ви хочете порадувати своїх домочадців смачною випічкою, але ще не визначилися, що приготувати, цей простий рецепт здобних булочок з цукром вам сподобається. Вони виходять м'якими і пишними. опис приготування: Придивіться до цього рецепту здобних булочок з цукром. Вони готуються на теплом...
Здобні булочки на кефірі
Здобу люблять все, адже це така смакота! Один її аромат здатний підняти настрій! У цьому рецепті я розповім, як приготувати здобні булочки на кефірі. Здоба виходить повітрям і смачною! опис приготування: здобні булочки, приготовані на кефірі, виходять особливо пишними. До того ж, така випічка ...
Здобні пряники з медом і корицею
Ці пряники із здобного тіста готуються на основі яєць і сметани з додаванням кориці і меду, що надає їм пряний аромат і яскравий смак. Така випічка точно припаде до смаку як дорослим, так і дітям. опис приготування: Тісто для здобних пряників з медом і корицею не слід робити тугим. Тоді готові...
Пісні булочки з маком
Простенькие, але смачні і легкі ці булочки скрасять чаювання в Пост. Дивіться і записуйте в Куховарська книга рецепт приготування пісних булочок з маком! опис приготування: Для приготування пісних булочок з маком я рекомендую вам використовувати тісто дріжджове пісне. Якщо хочете приготувати й...