Рецепт Здобні булочки, перешаровані штрейзельной крихтою

Рецепт Здобні булочки, перешаровані штрейзельной крихтою
Кількість порцій: 8-10 Час приготування: 1 г. 30 хв.
Пишні апетитні домашні булочки з золотистою скоринкою і хрусткою крихтою. Вони виходять шаруватими, повітряними і ароматними. Ці ласощі нікого не залишить байдужим. Спробуйте приготувати!

опис приготування:

Такий спосіб формування булочок дозволяє отримувати надзвичайно смачні вироби з солодкою хрусткою прошарком. А для того, щоб шари тесту залишилися більш помітними, годі й скріплювати кути булочок, залишивши їх у вигляді квадратів.

  • Борошно пшеничне (1 або вищий сорт)  — 400-450 грам(300-350 г — для тіста, 100 г — для крихти)
  • борошно цільнозернове (пшеничне)  — 100 грам
  • Цукровий пісок— 200 грам(50 г — для тіста, 150 г — для крихти)
  • Вершкове масло— 150 грам(50 г — для тіста, 100 г — для крихти)
  • яйця курячі— 1 штука
  • Яєчний жовток— 1 штука(для змазування поверхні булочок)
  • молоко (2,5% жирності)  — 250 мілілітрів
  • дріжджі сухі (інстантні)  — 10 грам
  • Ванільний цукор— 1 Чайна ложка
  • сіль кухонна— 1 щіпка
здобні булочки, перешаровані штрейзельной крихтою - фото крок 1 Підготуйте необхідні інгредієнти. При цьому враховуйте, що цельнозерновую борошно можна замінити житній, кукурудзяної або звичайного білого пшеничного борошном.

здобні булочки, перешаровані штрейзельной крихтою - фото крок 2 Молоко підігрійте до теплого стану і розчиніть в ньому дріжджі для прискорення їх активізації і більш швидкого подальшого підйому тесту.

здобні булочки, перешаровані штрейзельной крихтою - фото крок 3 Яйце змішайте з цукровим піском (50 г) і влийте в суміш молока і дріжджів, розмішайте.

здобні булочки, перешаровані штрейзельной крихтою - фото крок 4 Додайте в рідку суміш сіль і просіяне цельнозерновую борошно, перемішайте.

здобні булочки, перешаровані штрейзельной крихтою - фото крок 5 залишивши 100 грам білого борошна для приготування крихти, порціями всипте її при просіюванні в тісто. Ретельно перемішайте його ложкою.

здобні булочки, перешаровані штрейзельной крихтою - фото крок 6 Вершкове масло (50 г) злегка нагрійте, НЕ розтоплюючи його, а лише домагаючись пластичної сметанною консистенції. Введіть його в тісто в кінці замісу (переконавшись в тому, що воно не гаряче) і добре вимісити тісто руками.

здобні булочки, перешаровані штрейзельной крихтою - фото крок 7 Сформуйте кулю з отриманого м'якого тесту і помістіть його в тепле місце на 20-30 хвилин.

здобні булочки, перешаровані штрейзельной крихтою - фото крок 8 Поки тісто піднімається, приготуйте штрейзельную крихту. Для цього з'єднаєте в глибокій мисці залишилася просіяне білу муку (100 г), цукровий пісок (150 г) і ванільний цукор.

здобні булочки, перешаровані штрейзельной крихтою - фото крок 9 Додайте в отриману суху суміш холодне вершкове масло, нарізане кубиками і розітріть інгредієнти до отримання крихти.

здобні булочки, перешаровані штрейзельной крихтою - фото крок 10 Через вказану кількість часу дріжджове здобне тісто має помітно збільшитися в обсязі. Обімніть його і помістіть на робочу поверхню.

здобні булочки, перешаровані штрейзельной крихтою - фото крок 11 Розкачайте тісто в прямокутний пласт товщиною 4-5 мм і розподіліть на одній з його половин частина приготовленої крихти.

здобні булочки, перешаровані штрейзельной крихтою - фото крок 12 Накрийте крихту вільної половиною розкотив пласта і знову насипте трохи крихти на половину отриманого прямокутника.

здобні булочки, перешаровані штрейзельной крихтою - фото крок 13 Повторіть аналогічну маніпуляцію в третій раз, залишивши трохи крихти для декорування булочок. Одержаний довгий згорток розріжте на 8-10 рівних шматочків.

здобні булочки, перешаровані штрейзельной крихтою - фото крок 14 Утворені квадрати злегка притисніть долонею і скріпіть в центрі по черзі протилежні їх кути.

здобні булочки, перешаровані штрейзельной крихтою - фото крок 15 Помістіть сформовані булочки на підготовлений лист, залишивши між ними відстань. Змастіть верх виробів жовтком і посипте крихтою. Дайте расстояться в теплі 10-15 хвилин.

здобні булочки, перешаровані штрейзельной крихтою - фото крок 16 Випікайте здобні булочки, перешаровані штрейзельной крихтою, в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин до появи рум'яної скоринки.

Подібні рецепти

Здобні булочки з родзинками

Булочки здобні

Привіт всім любителям солодкого Сьогодні хочеться розповісти вам, як приготувати здобні булочки з родзинками. Рецепт сподобається вам своєю простотою, а результат зможе здивувати своїм смаком. опис приготування: Тепер ви знаєте, як приготувати шалені здобні булочки. Аромат на кухні буде стояти...

Здобні булочки з цукром

Здобні булочки з цукром

Якщо ви хочете порадувати своїх домочадців смачною випічкою, але ще не визначилися, що приготувати, цей простий рецепт здобних булочок з цукром вам сподобається. Вони виходять м'якими і пишними. опис приготування: Придивіться до цього рецепту здобних булочок з цукром. Вони готуються на теплом...

Здобні булочки на кефірі

Здобні булочки на кефірі

Здобу люблять все, адже це така смакота! Один її аромат здатний підняти настрій! У цьому рецепті я розповім, як приготувати здобні булочки на кефірі. Здоба виходить повітрям і смачною! опис приготування: здобні булочки, приготовані на кефірі, виходять особливо пишними. До того ж, така випічка ...

Здобні пряники з медом і корицею

Здобні пряники з медом і корицею

Ці пряники із здобного тіста готуються на основі яєць і сметани з додаванням кориці і меду, що надає їм пряний аромат і яскравий смак. Така випічка точно припаде до смаку як дорослим, так і дітям. опис приготування: Тісто для здобних пряників з медом і корицею не слід робити тугим. Тоді готові...

Пісні булочки з маком

Пісні булочки з маком

Простенькие, але смачні і легкі ці булочки скрасять чаювання в Пост. Дивіться і записуйте в Куховарська книга рецепт приготування пісних булочок з маком! опис приготування: Для приготування пісних булочок з маком я рекомендую вам використовувати тісто дріжджове пісне. Якщо хочете приготувати й...