Рецепт Тістечко «горішок»
Хто не любить заварні тістечка? А якщо це тістечко з горіховим кремом "; Шарлотт ";, та ще й з лимонною глазур'ю? Пропоную рецепт такого тістечка. готується просто, про нюанси розповім докладніше.
опис приготування:
Якщо ви любите заварні тістечка, а по-французьки такі тістечка називаються "; Шу ";, то цей рецепт точно для вас. Готувати тістечка дуже просто, особливо, якщо врахувати всі нюанси викладені в покроковому рецепті.
- вода— 150 мілілітрів(120 мл. - в тісто, 30 мл. - в вершках)
- Вершкове масло— 240 грам
- сіль— 1 щіпка
- цукор— 1 щіпка(в тісто)
- борошно— 85 грам
- яйця— 5-6 штук(2-3 яйця - в тісто, 3 жовтка - в крем)
- Згущене молоко— 80 грам
- Цукрова пудра— 145 грам(65 грам - в крем, 80 грам - для глазурі)
- горіхи— 70 грам(будь-які)
- ром— 1 Ст. ложка(бренди, коньяк або будь-який міцний алкоголь)
- Лимонний сік— 2 Ст. ложки
Насамперед займіться заварним кремом "; Шарлотт ";. Для цього викладіть в сотейник 3 яєчних жовтки, влийте 30 мл. води, змішайте.
Додайте до жовтків згущене молоко, міцний алкоголь, змішайте до однорідності.
Поставте на невеликий вогонь і нагрівайте при постійному помішуванні до загусання, але не до кипіння, інакше жовтки можуть згорнутися.
Накрийте крем харчовою плівкою встик і охолодіть.
Обсмажте горіхи на сухій сковороді.
Перекладіть обсмажені горіхи в блендер і подрібніть. відкладіть 2 ст. ложки горіхової крихти для посипання тістечок.
збийте 180 грам м'якого вершкового масла і 65 грам цукрової пудри.
Додавайте в збиту масляну масу по 1 ст. ложці заварний частини крему, продовжуючи збивати, після чого додайте горіхову крихту.
Добре перемішайте крем і приберіть в прохолодне місце, він буде потрібно пізніше.
Для приготування тіста для тістечок влийте в сотейник воду, додайте по щіпці солі і цукру, викладіть 60 грам вершкового масла, нагрійте до кипіння, але не кип'ятіть.
Всыпьте разом всю муку, продовжуючи тримати сотейник НЕ мінімальному вогні і інтенсивно заважайте.
Тісто має відійти від стінок і зібратися в грудку. Зніміть тісто з вогню і дайте йому 5 хвилин, щоб охолонути.
Вбийте в тісто по одному яйця, інтенсивно вмішуючи.
Може знадобитися 2,5-3 яйця, тісто має бути еластичним, не рідким, але і не густим.
Перекладіть тісто в кондитерський мішок і відсадити на папір для випічки. Це можна зробити і звичайною столовою ложкою. Викладайте тісто на відстані, в процесі випічки воно збільшиться в розмірах. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 30-40 хвилин.
Після закінчення випічки вимкніть вогонь, злегка відкрийте дверцята духовки і потримайте заготовки 5 хвилин в ще гарячій духовці, щоб вони поступово охололи і не опало.
Ножем зробіть невеликі отвори знизу, через них наповніть тістечка кремом з кондитерського мішка.
Для приготування лимонної цукрової глазурі розведіть цукрову пудру двома ст. ложками лимонного соку.
Глазур повинна вийти не рідка і не густа.
Змастіть верх тістечка глазур'ю і посипте горіховою крихтою.
Тістечка "; Горішок" готові, можна ставити чайник або варити каву.
Тістечка "; Горішок" дуже ніжні на смак, з пікантною лимонної кислинкою, просто насолода! Приємного чаювання!
Подібні рецепти
Торт із заварним кремом на швидку руку
Точно не згадаю, як і за яких обставин я спробував тістечко "; Білочка ";, але полюбив його з першого разу, вірніше з першого укусу. Хрустка основа і горішки. прекрасне частування! опис приготування: Тісто для приготування тістечка можна заготовити заздалегідь. До речі, із зазначеного в рецепт...
Тістечко «Білосніжка»
Ніжне тришарове тістечко з ніжним кремом і легкою кислинкою - відмінне рішення для фуршету або солодкого столу. Прості інгредієнти і нескладне приготування - ще один плюс цього десерту. опис приготування: подивіться, як приготувати тістечко "; Білосніжка ";. Чим ніжніше Ви хочете отримати тіст...
Тістечко без випічки на Новий рік Щура
Будь-десерт буде до столу, але головне його прикрасити символікою року Щура. Пропоную до процесу залучити дітей і разом з ними приготувати тістечка у вигляді мишок. Це дуже захоплююче. опис приготування: Пропонований мною декор як варіант, для прикраси ви можете взяти горіхи, драже і все що по...
Тістечко «безе»
Для такої страви не потрібно використовувати кілька сортів борошна і робити складний крем, досить лише одного головного інгредієнта. зацікавлені? розповім, як приготувати тістечко «Безе». опис приготування: Безе - це ще один подарунок французьких кондитерів, являє собою легку, повітряну масу. ...
Тістечко «Буше» класичне
Тістечка "; Буше" готуються з особливого бісквіта, який виходить повітряним і легким. Сьогодні хочу розповісти про класичному варіанті приготування легендарного тістечка. Спробуйте! опис приготування: Так як же приготувати тістечко "; Буше" класичне в домашніх умовах? перше правило: Не забувай...