Рецепт Рис з запеченими овочами

Рецепт Рис з запеченими овочами
Кількість порцій: 4 Час приготування: 45 хв.
Додавання в бурий рис трохи лимонної цедри і часничку за смаком, робить це блюдо не тільки корисним, але і дуже ароматним. На додаток соковиті запечені овочі. Виходить дуже смачно!

опис приготування:

бурий рис, нешліфовані або рис "; Здоров'я" набагато корисніше свого білого побратима. Бурий рис заливається більшою кількістю води (з 1 стакан крупи 2,5-3 склянки води), вариться довше — близько 30 хвилин. Незважаючи на всю користь, бурий рис багатьом не подобається через свого специфічного аромату. Скористайтеся рецептом, як приготувати рис із запеченими овочами, і ви полюбите цю крупу.

  • рис бурий— 1 Склянка
  • печериці— 6-7 штук
  • Перець болгарський— 1 штука
  • Кабачок— 1 штука
  • помідор Черрі— 5 штук
  • баклажан— 1 штука
  • Цибуля— 1 штука
  • гірчичний— 1 Ст. ложка
  • Соєвий соус— 1 Ст. ложка
  • цукор— 1 Ст. ложка
  • Масло оливкове— 4 Ст. ложки
  • Цедра лимону— 1 Ст. ложка
  • петрушка— 1 пучок
  • часник— 1 зубчик
Рис з запеченими овочами - фото крок 1 Овочі, зелень і гриби вимийте.

Рис з запеченими овочами - фото крок 2 Овочі наріжте шматками середнього розміру, баклажан менше за інших, гриби — з 4 частини. Для маринаду з'єднайте соєвий соус, оливкова олія, подрібнений часник, гірчицю, цукор, чорний мелений перець.
Овочі і печериці складіть в глибоку миску, залийте маринадом на 30 хвилин, помішуйте.

Рис з запеченими овочами - фото крок 3 Рис залийте водою (2,5 склянки), приправити сіллю, накрийте кришкою, доведіть до кипіння. На повільному вогні відваріть до готовності протягом 25-30 хвилин. Замариновані овочі та гриби запікайте в розігрітій до 250 градусів духовці протягом 10-15 хвилин. Час запікання залежить від особливостей вашої духовки і розміру шматочків.

Рис з запеченими овочами - фото крок 4 Дрібно посічену петрушку, лимонну цедру, невелику кількість оливкової олії перемішайте і з'єднайте з відвареним рисом. накрийте кришкою, дайте настоятися 5-10 хвилин.

Рис з запеченими овочами - фото крок 5 Подавайте рис з овочами. Смачного!

Подібні рецепти

Салат із запеченими овочами

Ачма з м`ясом з лаваша

Салат із запеченими овочами не тільки ніжний, соковитий і шалено смачний, він ще й дуже корисний! Спробувавши його одного разу, швидше за все ви занесете його в число своїх улюбленцем. Дивіться і запам'ятовуйте! опис приготування: Як приготувати салат з запеченими овочами, мене пару років тому...

Салат із запеченими гарбузом і буряком

Салат із запеченими гарбузом і буряком

суперкорисний, яскравий і смачний салат для прихильників правильного харчування і для тих, хто просто любить страви з гарбуза. Поєднання буряка і гарбуза незвичайне, але смачне! Готуємо корисно і легко! опис приготування: простий, смачний і корисний салат для тих, хто прагне харчуватися правил...

Рагу з цукіні з запеченими яйцями в грибах

Рагу з цукіні з запеченими яйцями в грибах

Рецепт приготування рагу з цукіні, лука і помідорів з яйцями в грибах портобелло, Motsarelloy і bazilikom. опис приготування: Це ситне італійська страва багате білками і містить мало калорій. оливкового масла— 2 чайних ложки цибулина— 1 штука часнику— 3 зубчики червоного перцю пластівцями— 1...

Рис смажений з овочами

Рис смажений з овочами

Щоб приготувати рис смажений з овочами, краще використовувати коричневий рис, проте через брак зійде і звичайний. Рецепт гранично простий, а на виході — повноцінне овочеве гаряче блюдо. опис приготування: Мал — дуже корисний злак, це знають всі. Рис не містить глютену, який у деяких людей може...

Рис з овочами і креветками

Рис з овочами і креветками

Морепродукти і рис присутні в багатьох кухнях світу. Їх люблять у країнах, які знаходяться на березі моря або океану. А таких немало. Тільки страви з цими інгредієнти виходять абсолютно різними. опис приготування: Я віддаю перевагу італійську кухню, тому і вибрала цей рецепт. Тим більше, що не...