Рецепт Рибний соус
рибний соус (Рибний соус) - оригінальна приправа з насиченим запахом і специфічним смаком, яку готують з дрібної риби. розповідаю, як приготувати рибний соус.
опис приготування:
Властивості і походження:
Класичним способом рибний соус готують під відкритим небом в чавунному чані з дрібної риби, найчастіше це залишки улову. Процес ферментації триває 1-3 року. Після ферментації зціджують рідину і витримують на сонці протягом місяця. У домашніх умовах спрощену версію рибного соусу можна приготувати набагато швидше і простіше. Колір рибного соусу варіюється від темно-червоного до чорного. відомо, що найбільш цінним і якісним є рибний соус трирічної витримки. Тайська назва соусу - «nam pla», китайське - «yu lu», в'єтнамське - «ниок-мам», японське - «shottsuru».
застосування:
Рибний соус найчастіше згадується в рецептах тайської і в'єтнамської кухні. Різні страви китайської кухні (супи, запіканки) приправляють рибним соусом. В Індонезії цей соус додають в рибний паштет, на Філіппінах - подають до смаженої і запеченої рибі. В Іспанії випускають кілька видів рибного соусу з додаванням меду, оцту або вина.
Рецепт приготування:
У домашніх умовах приготувати цей соус досить важко, тому найкраще купувати вже готовий рибний соус. Втім, якщо ви дійсно наважилися приготувати рибний соус в домашніх умовах, то цей покроковий рецепт пояснить все, що може бути незрозумілим в приготуванні.
Поради шеф-кухаря:
Запах рибного соусу досить специфічний і насичений, тому вживати його потрібно в помірних кількостях.
- риба свіжа— 1 кілограм(краще — морська)
- вода— 2 склянки
- сіль— 3 чайних ложки
- часник— 2 зубчики
- Лавровий лист— 2 штуки
- Чорний перець— 1 Чайна ложка
- лимонна цедра— 14 чайних ложок
- розсіл огірковий— 2 Ст. ложки
Неочищенную рыбу вместе с костями и внутренностями на кусочки размером примерно 3 з 3 см. Получившиеся кусочки кладем в банку.
Заполняем банку практически доверху.
Добавляем в банку воду и специи.
Додати сіль.
Плотно закрываем банку крышкой. Ми залишаємо на 4 дня при кімнатній температурі.
Затем переставляем баночки в холодильник и оставляем их на 27 днів (таким чином, соус ферментируется ровно месяц).
Содержимое банок откидываем на дуршлаг, проціджуємо. Процеженная жидкость — это и есть рыбный соус.
Готово!
Подібні рецепти
Соус «ткемалі» (рецепт в мультиварці)
Пиріг рибний з консервів — це смачний і ситний пиріг. Його приготування складається з трьох етапів: тісто (основа пирога), начинка і заливка. Гарний відкритий рибний пиріг можна розділити на 8 порцій. опис приготування: Щоб приготувати пиріг рибний з консервів нам багато не потрібно. Протягом ...
Пиріг рибний з сайра
Дешевий в приготуванні і швидкий пиріг рибний з сайра виходить дуже смачним. Таким блюдом можна побалувати навіть гостей, а подається пиріг і в холодному, і в гарячому вигляді. опис приготування: Як відомо, в процесі термічної обробки продукти втрачають свої корисні речовини, але з сайра все і...
Пиріг рибний
Ви все ще недооцінюєте рибні пироги? дуже даремно, адже можна зробити смачний і подати його на обід або на вечерю. розповідаю, як приготувати пиріг рибний з червоною і білою рибою. опис приготування: В якості основи для пирога використовую картопля, який можна замінити тестом (зробити його сам...
Прозорий рибний суп
Прозорий рибний суп — це дуже простий і красивий рибний суп, який приготувати не складе ніяких труднощів. Особисто я дуже люблю його за зовнішній вигляд. Виглядає цей суп супер апетитно! опис приготування: Прозорий рибний суп готується дуже просто. Для початку нам потрібно приготувати смачний ...
Розсольник рибний класичний
Урізноманітнити обіднє меню хочу запропонувати дуже простим і ситним рибним розсольником. що, що, він буває не тільки на основі м'ясного бульйону. Приголомшливий смак і непередаваний аромат супу підкорює! опис приготування: Хочу навчити вас, як приготувати розсольник рибний класичний. Використ...