Рецепт Рибний бульйон

Рецепт Рибний бульйон
Кількість порцій: 4 Час приготування: 40 хв.
Рибний бульйон найчастіше використовують в приготуванні перших страв. Але знадобиться він в різноманітних соусах, для заливного з риби, а також до пиріжків з рибою або морепродуктами.

опис приготування:

Зварити бульйон з риби не дуже складно. головне, щоб він вийшов прозорим. Часто для цих цілей використовують метод відтягнення, коли в готовий рибний бульйон додають збиті білки і проварюють їх в бульйоні, а після проціджують. Цей метод вимагає навику, тому, почнемо з найпростішого способу. Справа в тому, що прозорість бульйону залежить від виду риби. наприклад, зі звичайної скумбрії виходить бульйон, як сльоза. А з судака, скільки б ви не старалися, він буде каламутним. Сьогодні у мене всім відома риба короп. Варимо її на мінімальному вогні і отримуємо хороший, смачний і прозорий бульйон. Якщо вам здасться, що він не досить прозорий і темнувато, не турбуйтеся. Як тільки ви опустите в нього морква і цибуля, злегка підсмажені в олії, ваш суп придбає чудовий золотистий і прозорий колір. Перевірено і не раз! Бульйон можна зварити з будь-яких частин риби.

  • риба— 700 грам(голова і хвіст коропа)
  • вода— 1,5 L
  • морква— 1 штука
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • Лавровий лист— 1 штука
  • сіль— За смаком
  • перець духмяний— 3-4 штук
  • Перець чорний горошком— 3-4 штук
рибний бульйон - фото крок 1 Підготуйте інгредієнти для приготування рибного бульйону.

рибний бульйон - фото крок 2 Голови і хвости коропа помийте і викладіть в каструлю.

рибний бульйон - фото крок 3 Залийте свіжою водою.

рибний бульйон - фото крок 4 Додайте моркву і цибулю.

рибний бульйон - фото крок 5 Додайте перець духмяний, чорний перець горошком і лавровий лист. Додати сіль за смаком.

рибний бульйон - фото крок 6 Доведіть вміст каструлі до кипіння і зніміть піну.

рибний бульйон - фото крок 7 Після варіть рибний бульйон на самому мінімальному вогні 35-40 хвилин.

рибний бульйон - фото крок 8 Готовий бульйон процідити.

рибний бульйон - фото крок 9 Рибний бульйон готовий. Додайте в нього зелень і можна подавати до столу або варити суп.

Подібні рецепти

Пиріг рибний з консервів

Бульйон з глив

Пиріг рибний з консервів — це смачний і ситний пиріг. Його приготування складається з трьох етапів: тісто (основа пирога), начинка і заливка. Гарний відкритий рибний пиріг можна розділити на 8 порцій. опис приготування: Щоб приготувати пиріг рибний з консервів нам багато не потрібно. Протягом ...

Пиріг рибний з сайра

Пиріг рибний з сайра

Дешевий в приготуванні і швидкий пиріг рибний з сайра виходить дуже смачним. Таким блюдом можна побалувати навіть гостей, а подається пиріг і в холодному, і в гарячому вигляді. опис приготування: Як відомо, в процесі термічної обробки продукти втрачають свої корисні речовини, але з сайра все і...

Пиріг рибний

Пиріг рибний

Ви все ще недооцінюєте рибні пироги? дуже даремно, адже можна зробити смачний і подати його на обід або на вечерю. розповідаю, як приготувати пиріг рибний з червоною і білою рибою. опис приготування: В якості основи для пирога використовую картопля, який можна замінити тестом (зробити його сам...

Прозорий рибний суп

Прозорий рибний суп

Прозорий рибний суп — це дуже простий і красивий рибний суп, який приготувати не складе ніяких труднощів. Особисто я дуже люблю його за зовнішній вигляд. Виглядає цей суп супер апетитно! опис приготування: Прозорий рибний суп готується дуже просто. Для початку нам потрібно приготувати смачний ...

Розсольник рибний класичний

Розсольник рибний класичний

Урізноманітнити обіднє меню хочу запропонувати дуже простим і ситним рибним розсольником. що, що, він буває не тільки на основі м'ясного бульйону. Приголомшливий смак і непередаваний аромат супу підкорює! опис приготування: Хочу навчити вас, як приготувати розсольник рибний класичний. Використ...