Рецепт Риба по-сичуаньської
Сичуаньськая кухня вважається однією з чотирьох головних кулінарних шкіл Китаю. Простий рецепт риби по-сичуаньської дасть вам можливість познайомитися з цією гастрономічними традиціями цього міста!
опис приготування:
Кухня Сичуані широко відома своїми багатими гастрономічними традиціями далеко за межами Азії. ресторани, де подають страви "; по-сичуаньської" можна зустріти практично в будь-якому куточку світу. І не дивно, адже сичуаньської достатку і розмаїтості найсвіжіших овочів і фруктів, птиці, м'яса, морепродуктів може позаздрити будь-яке місто планети. Баонінскій оцет, luchzhouskoe вино, нейцзянскій цукор, юнчуаньскіе і пісяньскіе продукти з сої, маовеньскій жовто-деревник, цзичжунскіе сушені овочі — все це, а також безліч інших місцевих приправ, вин, продуктів і складають основу сичуаньської кухні.
Головна ж відмітна риса сичуаньської кухні — її пряність і гострота. Працюємо заправляється майже всі або майже всі. Клімат в Сичуані дощовий і вологий, а перець, як там вважають, допомагає виводити надлишки вологи з організму. Так що рецепт приготування риби по-сичуаньської в гострому соусі цілком підійде жителям багатьох регіонів і нашої країни.
- риба— 1 кілограм
- Соєвий соус— 1-2 Ст. ложок
- часник— 3 зубчики
- Рисове вино або сухий херес— 1-2 Ст. ложок
- імбир свіжий— 30 грам
- Чилі соус— 2 Ст. ложки(можна замінити невеликим перчиком чилі)
- рисовий оцет— 1-2 Ст. ложок
- Томатна паста— 1-2 Ст. ложок
- Масло рослинне— 0,5 склянки
- пучок кінзи— 1 штука
- Пучок зеленої цибулі— 1 штука
- Крохмаль кукурудзяний— 1 Ст. ложка
- цукор— 1 Ст. ложка
Змішати соєвий соус з рисовим вином. натерти рибу.
Поки риба маринується в холодильнику, очистити і дрібно нарізати часник.
Подрібнити зелену цибулю.
Імбир очистити і натерти — в результаті повинна вийти чайна ложка з гіркою подрібненої м'якоті.
нарізати кінзу.
Розжарити сковороду з рослинним маслом і обсмажити рибу з двох сторін — по 3-4 хвилини з кожного боку. Масло має практично покривати рибу і кипіти що є сили:).
Рибу вийняти на тарілку. Злити зі сковороди майже все масло (залишити 1-2 столових ложки). Викласти в сковороду часник, імбир, білу частину цибулі, томатну пасту, соус чилі, цукор. Влити оцет і півсклянки води. перемішати. У киплячий соус викласти рибу, гасити 2-3 хвилини, потім перевернути на іншу сторону. Додати зелену цибулю і влити крохмаль, розведений в 1 столовій ложці води. Викласти рибу на тарілку, посипати кінзою і подати на стіл.
Подібні рецепти
Салат по-китайськи
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...
Риба в мікрохвильовці
Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...
Салат з бобами і сиром
Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...