Рецепт Риба по-московськи
Москва здавна славилася своїм хлібосольством, гастрономічним достатком і багатою смачною кухнею. розповідаю, як приготувати рибу по-московськи — рецепт класичний!
опис приготування:
У національній гастрономії будь-якої країни кулінарні традиції столиці завжди займають особливе місце. Старомосковська або московська кухня стала розвиватися в XVII столітті, але коріння її йдуть набагато глибше — за часів Київської Русі. Рецепти в ті далекі часи були єдині для всіх верств населення. складові, до речі, теж — & Quot; екзотику" типу дорогих закордонних вин, сушених і в'ялених фруктів, солодощів, звичайно, могли дозволити собі тільки знатні люди, але основна частина продуктів харчування (м'ясо, птах, риба, молоко, гриби) була спільною і для знаті, і для простих людей.
м'ясо, взагалі-то, їли не часто через численні постів. А ось рибу, гриби, молочні продукти любили і шанували. Рецепт приготування риби по-московськи — яскравий приклад цієї тенденції. сподіваюся, він допоможе вам смачно і ситно нагодувати свою сім'ю в кращих традиціях московської кулінарії!
- риба— 600 грам(судак, сом, осетрина — словом, що душа забажає)
- Картопля— 300-400 грам
- гриби— 200 грам
- Цибуля ріпчаста— 1-2 штук
- сир твердий— 100 грам
- крем 15% — 1,5 склянки
- яйця— 3-4 штук
- Масло рослинне— 4-5 Ст. ложок
- сіль— За смаком
- Перець чорний мелений— За смаком
- борошно— 3-4 Ст. ложок
Шматочки філе посолити і поперчити, скласти миску.
Цибулю і гриби нарізати і обсмажити в невеликій кількості олії до золотистого кольору.
Рибу запанірувати в борошні і теж обсмажити з двох сторін.
порційні сковороди, форми або кокотніци змастити сметаною. Укласти шар відвареного в мундирах, почищеного і нарізаного скибочками картоплі. посолити.
На картоплю покласти рибу, гриби з цибулею і 2-3 скибочки відвареного яйця.
Посипати тертим сиром, залити сметаною і відправити в розігріту до 220С духовку на 15-20 хвилин.
Через цей час страва повинна виглядати приблизно так. взагалі, його прийнято готувати зі смаженою картоплею, але мені здається, з відвареним навіть краще — не так калорійно і жирно. А рум'яної скоринки, побачити, як, і так предостатньо:).
Смачного!
Подібні рецепти
Степовий гриб зі сметаною
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...
Риба в мікрохвильовці
Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...
Салат з бобами і сиром
Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...