Рецепт Риба по-китайськи
Китайська кухня — одна з найпопулярніших в світі. При цьому багато хто не знає, що вона багата ще й рибними делікатесами. Простий рецепт риби по-китайськи — тому яскравий доказ.
опис приготування:
Межі Китаю омиваються водами кількох морів Тихого океану, річок і озер там не перелічити, тому не дивно, що морепродукти в цій країні люблять і вміють готувати. Однак це делікатеси, так би мовити, & Quot; на любителя" — загальновідомо, що в китайській кухні використовується дуже багато спецій і приправ, незвичних для європейського шлунка, а про гостроту їх я і говорити не буду… Рецепт риби по-китайськи в даному випадку не виняток — тут і чилі, і імбир, і гостра перцева паста, і соєвий соус.
Але перевага приготування страв китайської кухні в домашніх умовах полягає в тому, що ви можете покласти в два рази менше прянощів, і ніхто вас за це не вилаяв. Я саме так і роблю, хоча гостре люблю і ціную.
Загалом, розповідаю, як приготувати рибу по-китайськи. А наскільки гострою і пряної вона буде — вирішувати вам!
- риба— 1 кілограм
- імбир свіжий— 30 грам
- часник— 2 зубчики
- Перець чилі свіжий— 1-2 штук
- Масло рослинне— 0,5 склянки
- Невеликий пучок зеленої цибулі— 1 штука
- Гостра перцева паста— 1 Ст. ложка
- Соєвий соус— 3-5 Ст. ложок
- оцет 6% — 1 Ст. ложка
- крохмаль— 2 Ст. ложки
- Вода або рибний бульйон— 1,5 склянки
- цукор— 2 чайних ложки
- сіль— 2 чайних ложки
Почистити і і подрібнити імбир.
вимити, обсушити і дрібно нарізати зелений лук.
Видалити насіння і подрібнити перець чилі.
Почистити і нарізати часник.
У глибокій сковороді розігріти олію й обсмажити рибу на сильному вогні по кілька хвилин з кожного боку — до рум'яного кольору.
Вийняти рибу на тарілку і відставити убік. Злити зі сковороди зайве масло (залишити буквально 1-2 ложки).
Обсмажити імбир з часником протягом 1-2 хвилин. Додати перцеву пасту, соєвий соус, розведений у воді крохмаль. Викладаємо в соус рибу і готуємо ще 1-2 хвилини.
Додати оцет, цукор, перець чилі, Зелена цибуля. обережно перемішати. Накрити кришкою і вимкнути вогонь Через 2 хвилини рибу по-китайськи можна подавати на стіл!
Подібні рецепти
Копчена риба (простий рецепт)
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...
Риба в мікрохвильовці
Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...
Салат з бобами і сиром
Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...