Рецепт Риба по-карельські
Карелія багата річками й озерами, а карельська кухня — смачними рибними стравами. думаю, цей простий рецепт риби по-карельські знайде своїх шанувальників і серед жителів інших регіонів нашої країни!
опис приготування:
Традиційно це блюдо готують з поширеною на півночі нашої країни ряпушки (прісноводна риба з роду сигів), але дуже смачно виходить і з тріскою, пліткою, судаком, окунь, біломорською оселедцем, корюшкою. Рецепт риби по-карельські, як і більшість рецептів "; сільської" кухні, простий до неможливого, але саме ця простота робить його таким актуальним для міських умов, в яких зайнятим господаркам часто просто ніколи довго стояти біля плити. А тут — очищений, нарізала, закинула в кастрюлю, налила водички і гуляй собі, поки вечерю тихенько кипить.
Ще одна перевага цієї страви — його універсальність. Подавати рибку по-карельські можна в якості основної страви, закуски і навіть суп, причому як в гарячому, так і в холодному вигляді.
- риба— 1 кілограм
- Картопля— 500 грам
- Цибуля ріпчаста— 3-4 штук
- Лавровий лист— 2-3 штук
- Перець запашний горошком— 5-6 штук
- сіль— За смаком
- Олія соняшникова або вершкове— 5 Ст. ложок
- крем— 0,5 склянки(опціонально )
- пучок зелені— 1 штука(петрушка, кріп)
Картоплю почистити і нарізати тонкими скибочками.
Лук нашаткувати півкільцями.
Рибу укласти в каструлю з товстим дном, глибоку сковороду або сотейник. посолити, поперчити. На рибу укласти цибулю, кинути лаврушку і перець горошком. Зверху розподілити картопля. залити водою так, щоб вона ледь-ледь покривала картоплю. Довести до кипіння. Влити масло і готувати на повільному вогні під кришкою 30-40 хвилин.
зелень вимити, обсушити і дрібно нарізати.
Готову страву подавати на стіл, посипавши зеленню і, по бажанню, заправивши сметаною. Смачного!
Подібні рецепти
Риба тушкована під маринадом (класичний рецепт)
Цікаве старовинне російське блюдо, дуже просте в приготуванні. Підійде будь-яка риба без кісток. Блюдо виходить дуже соковитим і ніжним. Заходьте і знайомтесь з рецептом! опис приготування: У цей рибну страву Ви цілком можете додати ще якісь овочі. Сюди прекрасно підійде картопля, нарізаний ку...
Риба фарширована заливна
Фарширована риба або гефілте фіш - блюдо єврейської кухні. готують його, як правило з коропа, але товстолобик, синец, білий амур або щука теж підійдуть. Сьогодні у нас фарширована риба заливна. опис приготування: Фаршировану рибу можна приготувати трьома способами. Я пропоную спрощений варіант...
Риба «він» корейською мовою
Пікантна корейська закуска підходить для святкового столу з будь-якого приводу! Спробуйте приготувати смачну рибу "; Хе" корейською мовою, не пошкодуєте. Судак з овочами і спеціями - просто пальчики оближеш! опис приготування: Насправді існує дуже багато рецептів такого блюда як "; Хе ";. По п...
Риба кета в духовці
Кета - це дуже смачна червона риба із сімейства лососевих. вона корисна, так як в ній міститься багато полінасищенних жирів. Сама по собі риба ніжна, тому дуже важливо її правильно приготувати. опис приготування: Хочете приготувати смачну і соковиту рибку? Тоді вибирайте кету! Щоб блюдо стало ...
Риба маринована в оцті з цибулею
Домашня маринована риба в оцті з цибулею. Риба виходить дуже смачна, прикрасить будь-який повсякденний або святковий стіл. опис приготування: Неодмінно раджу скористатися цим рецептом і приготувати рибу мариновану в оцті з цибулею. Закуска виходить ніжна і дуже смачна! Для приготування цієї ст...