Рецепт Риба по-карельські

Рецепт Риба по-карельські
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Карелія багата річками й озерами, а карельська кухня — смачними рибними стравами. думаю, цей простий рецепт риби по-карельські знайде своїх шанувальників і серед жителів інших регіонів нашої країни!

опис приготування:

Традиційно це блюдо готують з поширеною на півночі нашої країни ряпушки (прісноводна риба з роду сигів), але дуже смачно виходить і з тріскою, пліткою, судаком, окунь, біломорською оселедцем, корюшкою. Рецепт риби по-карельські, як і більшість рецептів "; сільської" кухні, простий до неможливого, але саме ця простота робить його таким актуальним для міських умов, в яких зайнятим господаркам часто просто ніколи довго стояти біля плити. А тут — очищений, нарізала, закинула в кастрюлю, налила водички і гуляй собі, поки вечерю тихенько кипить.

Ще одна перевага цієї страви — його універсальність. Подавати рибку по-карельські можна в якості основної страви, закуски і навіть суп, причому як в гарячому, так і в холодному вигляді.

  • риба— 1 кілограм
  • Картопля— 500 грам
  • Цибуля ріпчаста— 3-4 штук
  • Лавровий лист— 2-3 штук
  • Перець запашний горошком— 5-6 штук
  • сіль— За смаком
  • Олія соняшникова або вершкове— 5 Ст. ложок
  • крем— 0,5 склянки(опціонально )
  • пучок зелені— 1 штука(петрушка, кріп)
Риба по-карельські - фото крок 1 рибу почистити. випатрати, вимити. видалити голову, хвіст і плавники (якщо риба велика, то можна відокремити філе).

Риба по-карельські - фото крок 2 Картоплю почистити і нарізати тонкими скибочками.

Риба по-карельські - фото крок 3 Лук нашаткувати півкільцями.

Риба по-карельські - фото крок 4 Рибу укласти в каструлю з товстим дном, глибоку сковороду або сотейник. посолити, поперчити. На рибу укласти цибулю, кинути лаврушку і перець горошком. Зверху розподілити картопля. залити водою так, щоб вона ледь-ледь покривала картоплю. Довести до кипіння. Влити масло і готувати на повільному вогні під кришкою 30-40 хвилин.

Риба по-карельські - фото крок 5 зелень вимити, обсушити і дрібно нарізати.

Риба по-карельські - фото крок 6 Готову страву подавати на стіл, посипавши зеленню і, по бажанню, заправивши сметаною. Смачного!

Подібні рецепти

Припущена в молоці риба по-староруський

Риба тушкована під маринадом (класичний рецепт)

Цікаве старовинне російське блюдо, дуже просте в приготуванні. Підійде будь-яка риба без кісток. Блюдо виходить дуже соковитим і ніжним. Заходьте і знайомтесь з рецептом! опис приготування: У цей рибну страву Ви цілком можете додати ще якісь овочі. Сюди прекрасно підійде картопля, нарізаний ку...

Риба фарширована заливна

Риба фарширована заливна

Фарширована риба або гефілте фіш - блюдо єврейської кухні. готують його, як правило з коропа, але товстолобик, синец, білий амур або щука теж підійдуть. Сьогодні у нас фарширована риба заливна. опис приготування: Фаршировану рибу можна приготувати трьома способами. Я пропоную спрощений варіант...

Риба «він» корейською мовою

Риба «він» корейською мовою

Пікантна корейська закуска підходить для святкового столу з будь-якого приводу! Спробуйте приготувати смачну рибу "; Хе" корейською мовою, не пошкодуєте. Судак з овочами і спеціями - просто пальчики оближеш! опис приготування: Насправді існує дуже багато рецептів такого блюда як "; Хе ";. По п...

Риба кета в духовці

Риба кета в духовці

Кета - це дуже смачна червона риба із сімейства лососевих. вона корисна, так як в ній міститься багато полінасищенних жирів. Сама по собі риба ніжна, тому дуже важливо її правильно приготувати. опис приготування: Хочете приготувати смачну і соковиту рибку? Тоді вибирайте кету! Щоб блюдо стало ...

Риба маринована в оцті з цибулею

Риба маринована в оцті з цибулею

Домашня маринована риба в оцті з цибулею. Риба виходить дуже смачна, прикрасить будь-який повсякденний або святковий стіл. опис приготування: Неодмінно раджу скористатися цим рецептом і приготувати рибу мариновану в оцті з цибулею. Закуска виходить ніжна і дуже смачна! Для приготування цієї ст...