Рецепт Риба по-італійськи
сподіваюся, дізнавшись, як приготувати рибу по-італійськи, ви станете часто радувати цим простим і дивно смачним блюдом своїх рідних і близьких! Найкраще так готувати сардину.
опис приготування:
Це старовинний рецепт венеціанський рибалок. В ті часи, коли італійські господині про холодильниках могли тільки мріяти, їм доводилося вигадувати найвитонченіші способи зберігання риби. Ось і додумалися "; консервувати" її у великій кількості лука, відомого своїми бактерицидними властивостями.
На венеціанському діалекті це блюдо називається "; Sarde in saor" або "; ароматні сардини ";. Їх подають в ресторанчиках і тавернах на території всього Апеннінського півострова. Причому цей класичний рецепт риби по-італійськи цілком допускає використання як морських, так і прісноводних сардин.
А зберігати таку рибу в холодильнику можна цілий тиждень — на смак це позначиться тільки найсприятливішим чином!
- сардини— 600 грам
- Цибуля ріпчаста— 600 грам
- цукор— 1 Ст. ложка
- Винний оцет— 1 Склянка
- Кедрові горішки— 2-3 Ст. ложок
- Ізюм— 2-3 Ст. ложок
- Масло оливкове— 1-1,5 склянки
- Лавровий лист— 2-4 штук
- Перець червоний горошком або мелений— За смаком
- сіль— За смаком
- борошно— 0,5 склянки
Добре розігріти сковороду з маслом. Сардини обваляти в борошні і обсмажити.
Викласти на паперові серветки. посолити.
Цибулю нарізати півкільцями. Занадто гіркий залити холодною водою на 10-15 хвилин або ошпарити окропом. Викласти цибулю в киплячу олію, додати оцет, сіль і цукор. Зменшити вогонь і тушкувати цибулю до повного розм'якшення і прозорості — приблизно півгодини.
У посуд з високими бортами викладаємо сардини. На них — цибуля, попередньо запарені родзинки і кедрові горішки.
Чергуючи рибу і цибулю з родзинками і кедровими горішками. Останній шар — цибуля.
Зверху покласти лавровий лист, посипати перцем. Полити залишками масла, закрити посуд кришкою або затягнути харчовою плівкою. Прибрати в холодильник на 24 годину.
Подавати сардини холодними в якості закуски. Смачного!
Подібні рецепти
Копчена риба (простий рецепт)
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...
Риба в мікрохвильовці
Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...
Салат з бобами і сиром
Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...