Рецепт Риба по-французьки з картоплею

Рецепт Риба по-французьки з картоплею
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Пропоную вашій увазі рецепт приготування риби по-французьки з картоплею — у Франції це блюдо назвали б гратеном. виключно смачно, красиво і ситно — спробуйте!


опис приготування:

Гратеном у Франції називають усі страви, які в процесі запікання набувають апетитну кірочку. Найчастіше це відбувається завдяки використанню сиру або сухарів, а в якості основного компонента гратеном найбільш поширений картопля, нарізаний найтоншими скибочками — слайсами.

Гратен може складатися з одного картоплі, проте часто його "; ущільнюють" м'ясом, грибами або рибою. Саме такий різновид гратеном, судячи з усього, послужила відправною точкою для створення таких відомих в нашій країні блюд, як "; м'ясо по-французьки ";, & Quot; м'ясо по-капітанську" і т.д.

Сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати рибу по-французьки з картоплею без використання таких стали вже традиційними інгредієнтів, як ріпчаста цибуля, помідори і майонез (останній в грата не дає що НІКОЛИ, оскільки для теплової обробки не призначений). Приготувати це блюдо можна як з червоною, так і з білої риби.

Смачного!:)


  • рибне філе— 500 грам
  • Картопля— 6-8 штук
  • вершки— 1,5 склянки
  • яйця— 2 штуки
  • сир твердий— 100 грам
  • сіль— За смаком
  • Перець чорний мелений— За смаком
  • Мускатний горіх— 1-2 Щепоток
Риба по-французьки з картоплею - фото крок 1 Картопля вимити, почистити і нарізати тонкими слайсами.

Риба по-французьки з картоплею - фото крок 2 Укласти в форму для запікання (якщо вона не керамічна, то змастіть її ложкою рослинного масла). посолити.

Риба по-французьки з картоплею - фото крок 3 Рибу нарізати скибочками завтовшки 1-2 см. Укласти на картоплю.

Риба по-французьки з картоплею - фото крок 4 Жовтки відокремити від білків.

Риба по-французьки з картоплею - фото крок 5 жовтки збити, поступово додаючи теплі вершки. посолити, додати перець і мускатний горіх.

Риба по-французьки з картоплею - фото крок 6 Сир натерти на крупній тертці.

Риба по-французьки з картоплею - фото крок 7 Залити рибу вершковим соусом і засипати сиром.

Риба по-французьки з картоплею - фото крок 8 Випікати в розігрітій до 180С духовці приблизно півгодини — до утворення рум'яної скоринки. Подавати зі свіжими овочами та зеленню.

Подібні рецепти

Риба з картоплею під майонезом

Копчена риба (простий рецепт)

Для приготування вечері часто немає достатньо часу, тому подивіться, як приготувати рибу з картоплею під майонезом, запечену в духовці. Це дуже ситне, смачне і ароматне гаряче блюдо. опис приготування: Якщо ви не любитель покупного майонезу, але все ж хочете приготувати таку страву, скористайт...

Риба з картоплею під олійною скоринкою

Риба з картоплею під олійною скоринкою

Самі мої улюблені страви з серії і гарнір, і риба разом. І це одне з них! Все дуже просто, з доступних продуктів, а результат виходить приголомшливим. Всім раджу взяти рецепт на замітку. опис приготування: Ніжна рибка і картопля. Особливий смак страві надають вершки, вершкове масло і паприки. ...

Риба з картоплею у фользі

Риба з картоплею у фользі

Хочете зробити корисний і смачний обід або вечерю для всієї родини? Тоді погляньте на рецепт приготування риби з картоплею у фользі. Ніжна рибка з гарніром — це завжди вдала ідея. опис приготування: Рецепт приготування риби з картоплею у фользі можна доповнити також іншими овочами — помідором,...

Риба з картоплею в духовці

Риба з картоплею в духовці

Рецепт риби з картоплею в духовці — читайте и практикуйте. Ніжне філе риби під сиром з хрусткою запеченої картоплею — прекрасний варіант для святкової вечері або обіду. опис приготування: Для приготування риби з картоплею в духовці краще брати рибу морську, в ній менше кісток. Вибір самої риби...

Риба з картоплею, запечені під майонезом

Риба з картоплею, запечені під майонезом

апетитна, ситна ну і звичайно смачна запіканка. Рибу можна взяти практично любу, яка опиниться під рукою. Решта інгредієнти також прості. Швидко і легко. опис приготування: Запеканочку готується швидко і просто. поріжте рибу, сіль і poperčite. Овочі наріжте кружальцями. У форму для запікання в...